آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۶۵۳۵
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان:

صنایع و معادن به مسئولیت اجتماعی خود در ساخت مدرسه عمل کنند/ کمبود ٣٠٠ هزار متر مربع فضای آموزشی در کرمان

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به کمبود ٣٠٠ هزار متر مربع فضای آموزشی در سطح شهرستان‌های استان، گفت: صنایع و معادن به مسئولیت اجتماعی خود در ساخت مدرسه عمل کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمدرضا فرحبخش مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان در نشست خبری هفته معلم با بیان اینکه در استان ۷۵۰ مدرسه کمتر از ۱۰ نفر و ۲۷۵ مدرسه زیر ۵ نفر داریم، گفت: رساندن تراکم کلاس‌های درس از ۳۸ به ۳۰ نفر فقط در شهر کرمان به ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی افزود: ۳۰۰ هزار مترمربع فضای آموزشی در مقایسه با میانگین کشوری در استان کمبود داریم که برای رفع آن به ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، با احتساب دانش آموزان محصل در مدارس غیردولتی میزان نیاز به فضای آموزشی به ۴۰۰ هزار مترمربع می‌رسد، اما نسبت به میانگین جهانی به یک و نیم میلیون مترمربع فضا نیاز داریم.  

کمبود فضای آموزشی

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: میانگین فضای آموزشی کشوری ۵.۶ مترمربع، در استان کرمان ۵ مترمربع و در شهر کرمان کمتر است، تورم در حوزه آموزش یعنی مدرسه در محدوده مکان زندگی وجود نداشته باشد و خانواده مجبور باشد فرزندش را در محله دیگری ثبت نام کند و هزینه سرویس بپردازد؛ در پی این هستیم تا هزینه آموزش را در سبد خانوار کم کنیم.

او بیان کرد: سبد هزینه آموزش در استان بالا است و اگر تورم آموزشی در سبد هزینه خانوار کم شود، کمک زیادی به معیشت و اقتصاد می‌کند.

فرحبخش افزود: با ساخت مدارس در نقاطی که مدرسه وجود ندارد صرفه جویی و پایین آوردن هزینه‌های سرویس مدارس این هزینه را در سبد خانواده کاهش دهیم.

توسعه عدالت آموزشی

او با بیان اینکه آموزش و پرورش جایگاهی فنی - تخصصی و جای موضوعات بدیهی نیست، گفت: ۳۶ هزار دانش آموز در مدارس شبانه روزی داریم که نشانگر توسعه عدالت آموزشی است، جریان رسانه‌ای باید به کمک ما بیاید ما در موقعیتی هستیم که نیاز داریم بنگاه‌های اقتصادی و معادن سالانه چند درصد از سهم مسئولیت اجتماعی خود را به آموزش و پرورش اختصاص دهند.

وی بیان کرد: میانگین تعداد دانش آموزان در کلاس‌های درس در کرمان ۳۵ تا ۳۸ نفر است و اگر بخواهیم این سرانه در شهر کرمان به ۳۰ نفر برسد باید ۲۵ میلیارد ریال هزینه شود و در نظر داریم در یک بازه زمانی چهار ساله تراکم دانش آموزان در مدارس از ۳۸ به ۳۰ برسد.

فرحبخش اظهار کرد: برای میانگین نمرات امتحان نهایی، ضریب همبستگی شدیدی بین توسعه مهارت آموزی و نمرات امتحان نهایی است یعنی جایی که مهارت آموزی بیشتر است نمرات نهایی هم بالاتر است.

نابرابرترین استان از لحاظ آموزشی

او با بیان اینکه نابرابرترین استان از لحاظ آموزشی در کشور هستیم افزود: میانگین نمرات در بخشی از استان، پنج و در بخشی از مناطق ۱۳ است و میانگین نمره‌های امتحان نهایی در رشته‌های نظری استان کرمان کمتر از ۱۰ است و برای افزایش نمرات راهکار داریم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: بنا به توجه رئیس جمهور برای مدرسه سازی و کیفیت بخشی آموزشی باید ساخت مدرسه و فضای آموزشی جزو دغدغه‌های همه باشد ومسائل آموزش و پرورش در حوزه تخصصی مطرح شود تا بررسی و پیگیری کنیم.

تارک تعلیم

وی گفت: علاوه بر دانش آموزان تارک تحصیل، تعدادی هم تارک تعلیم داریم که به علت شلوغی کلاس درس اتفاق می‌افتد، جمعیت طبیعی کلاس درس ۲۵ نفر است، اگر بخواهیم میانگین ۳۵ تا ۳۸ نفر در کرمان را به ۳۰ نفر برسانیم به ۲ هزار میلیارد تومان فقط در شهر کرمان نیاز داریم.  

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه ضریب همبستگی شدیدی بین مهارت آموزی و میانگین نمرات امتحان نهایی وجود دارد، گفت: ۱۴۰ هزار دانش آموز استان در مدارس غیردولتی  تحصیل می‌کنند، رشد مدارس غیردولتی بد نیست بلکه این مدارس بار زیادی از دوش آموزش و پرورش برمی دارند، زیرساخت مناسب برای آموزش‌های کاردانش و فنی و حرفه‌ای نداریم و توسعه هنرستان‌ها و تقویت مهارت آموزی در دستور کار است.

دغدغه اجتماعی ساخت مدرسه

فرح بخش با اشاره به اینکه مدرسه سازی باید به دغدغه اجتماعی تبدیل شود، تصریح کرد: مدارس غیردولتی در یک فرایند رقابتی سالم با هم هستند و بیشترین شغل‌ها را ایجاد کرده‌اند، خیلی از مدارس غیردولتی درآمدشان حتی کفاف حقوق نیروهایشان را نمی‌دهد، کالای آموزش عمومی است و باید در اختیار همه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اصل فرایند تعلیم و تربیت در مدرسه اتفاق می‌افتد، خط قرمز من مدیر مدرسه است، اگر مدیران شایسته و بدون سلیقه سیاسی در مدارس منصوب شوند و اگر معلمان انگیزه داشته باشند حتی در چادرعشایری هم می‌توانند بهترین آموزش و پرورش را داشته باشند.

کم کاری بنگاه‌ها و صنایع و معادن

او با اشاره به کم کاری بنگاه‌های صنعتی و معدنی استان کرمان برای ساخت مدارس تصریح کرد: ما نمی‌دانیم بنگاه‌های اقتصادی استان کرمان چقدر به امر آموزش کمک می‌کنند، اگر تنها ۲ درصد از هزینه مسئولیت‌های اجتماعی را صرف مدرسه سازی کنند خیلی موثر است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بیان کرد: بازمانده از تعلیم در استان داریم یعنی دانش آموز از تحصیل چیزی یاد نمی‌گیرد، چون تراکم دانش آموز در کلاس زیاد است.

وجود ۳۴ هزار نفر دانش آموز اتباع

فرحبخش با بیان اینکه هزینه تمام شده تحصیل دانش آموزان در مدارس به صورت دقیق مشخص نیست، بیان کرد: ۳۴ هزار نفر از اتباع در مدارس استان کرمان مشغول به تحصیل هستند و اتباع تحصیلکرده تبعات کمتری برای جامعه ما دارند و نباید نگاه منفی به تحصیل اتباع داشته باشیم.

وی گفت. ۴۶ هزار نیرو در استان کرمان داریم و اگر تحت تاثیر دخالت‌ها قرار بگیریم درست نیست و باید انتصاب را با هماهنگی با مدیران دولت در شهرستان انجام دهیم و ۲۰ روز است فرآیند تغییرات آغاز شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار