آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۱۳۳

طرح جدید وزارت علوم برای نظارت هوشمند/امتیازدهی دانشجویان به غذای سلف

مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان گفت: در طرح جدید وزارت علوم با عنوان «الگوی نوین تغذیه»، دانشجویان دیگر صرفاً دریافت‌کننده خدمات غذایی نیستند، بلکه به عنوان حلقه‌ی اصلی نظارت وارد میدان شده‌اند.

امتیازدهی دانشجویان به غذای سلف، طرح جدید وزارت علوم برای نظارت هوشمند است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین امامعلی‌پور، مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان، در برنامه «صدای دانشجو» با اشاره به اجرای طرح «الگوی نوین تغذیه» در وزارت علوم گفت: این طرح در پاسخ به نارضایتی‌های گسترده‌ای طراحی شده که امروز نیز به‌روشنی از سوی دانشجویان بیان شد.

وی با تبیین ابعاد مختلف این طرح، افزود: ما سه مسئله‌ی اساسی را در نظام تغذیه دانشگاهی شناسایی کردیم؛ نخست، تصدی‌گری بیش از حد دانشگاه‌ها در امور اجرایی مانند پخت و توزیع غذا که انرژی مدیریتی را از مأموریت اصلی دانشگاه، یعنی آموزش و تربیت، منحرف کرده است. دوم، کیفیت پایین و عدم تنوع غذایی که سال‌هاست موجب گلایه‌ی دانشجویان شده، و سوم، هزینه‌های سنگین دولت برای تغذیه دانشجویان، بدون آن‌که اثربخشی یا رضایت‌مندی مطلوبی حاصل شود.

 

رستوران مکمل، جایگزین نیست؛ مکمل است

امامعلی‌پور در پاسخ به پرسشی درباره‌ی عدالت در دسترسی به غذا، تصریح کرد: رستوران‌های مکمل، جایگزین سلف‌های دولتی نیستند، بلکه نقش مکمل دارند. دانشجو همچنان می‌تواند از غذای سلف استفاده کند، اما اگر ترجیح دهد غذای متفاوت و باکیفیت‌تری متناسب با ذائقه‌اش داشته باشد، می‌تواند از رستوران مکمل رزرو کند. در برخی دانشگاه‌ها، تا ۵۰ یا حتی ۶۰ درصد دانشجویان از این خدمات بهره‌مند شده و رضایت بالایی داشته‌اند.

وی با اشاره به نحوه‌ی تخصیص اعتبار تغذیه، گفت: اعتبار به‌صورت هوشمند مدیریت می‌شود و تنها در بازه‌ی زمانی مشخص هر وعده، قابل استفاده است. اگر غذا رزرو نشود، اعتبار آن محفوظ نمی‌ماند؛ چراکه منابع مالی بر مبنای بودجه‌ی سنواتی دولت تخصیص می‌یابد و قابلیت انباشت ندارد. البته در آینده قصد داریم این اعتبار را با رضایت دانشجو، در حوزه‌هایی نظیر تغذیه سبک یا خرید از بوفه نیز قابل استفاده کنیم.

 

سه‌ضلعی نظارت؛ از دانشجو تا بازرس منطقه‌ای

مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان امور دانشجویان با اشاره به پیش‌بینی سه‌لایه نظارتی در نسخه‌ی جدید طرح، اظهار کرد: نخست، دانشجویان از طریق انجمن‌های صنفی و شورا‌های رفاهی، گزارش‌های روزانه و هفتگی درباره‌ی کیفیت، بهداشت و تنوع غذا ارائه می‌دهند. دوم، مدیریت دانشگاه موظف است اطلاعات مربوط به فاکتورها، حجم مواد اولیه و منوی غذایی را در سامانه‌ی مشخص ثبت کند؛ و سوم، بازرسان منطقه‌ای وزارت علوم به‌صورت سرزده بر اجرای قرارداد‌ها و کیفیت پخت نظارت خواهند کرد.

 

وی همچنین از طراحی سامانه‌ای جدید خبر داد و گفت: در این سامانه، دانشجویان می‌توانند پس از دریافت غذا، امتیاز کیفی ثبت کنند؛ دقیقاً مانند اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی یا رستوران‌های آنلاین. این بازخورد‌ها مستقیماً در گزارش‌های رسمی لحاظ خواهد شد. در واقع، دانشجو صرفاً گیرنده‌ی خدمت نیست، بلکه مهم‌ترین حلقه‌ی نظارت در این طرح است.

 

دانشگاه فرهنگیان؛ نیازمند همکاری دو وزارتخانه

در ادامه، امامعلی‌پور در پاسخ به پرسشی درباره‌ی وضعیت دانشگاه فرهنگیان، گفت: یکی از چالش‌های جدی ما، مربوط به دانشگاه فرهنگیان است؛ چراکه مدیریت آن دوپاره است. بخشی از تصمیم‌گیری‌ها در اختیار وزارت علوم قرار دارد، اما بخش مهمی نیز تحت نظر وزارت آموزش‌وپرورش است.

 

وی در پایان تأکید کرد: پیشنهاد ما به مسئولان دانشگاه فرهنگیان این بوده که این دانشگاه نیز به طرح رستوران‌های مکمل بپیوندد. در این صورت، دانشجویان فرهنگیان نیز همچون دیگر دانشگاه‌ها، به‌جای دریافت سهمیه‌ی ثابت، اعتبار مشخصی در کارت تغذیه خود خواهند داشت. البته تحقق این امر نیازمند اراده‌ی مشترک دو وزارتخانه و به‌ویژه بازنگری در قرارداد‌های داخلی دانشگاه فرهنگیان با دانشجویان است که در حال پیگیری آن هستیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار