آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۱۴۳

دانشگاه فدرال قازان شب شعر «سعدی آیینه روح شرق» برگزار کرد

با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، شب شعر «سعدی آیینه روح شرق» در دانشگاه فدرال قازان برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، شب شعر «سعدی آیینه روح شرق» در دانشگاه فدرال قازان برگزار شد.

در این نشست که به مناسبت روز بزرگداشت این شاعر ایرانی و با حضور داوود میرزاخانی سرکنسول کشورمان برگزار شد، مستوره احمدوا رئیس مرکز ایران‌شناسی دانشگاه فدرال قازان، هدف از برگزاری این رویداد را مرور اشعار استاد سخن سعدی شیرازی همچنین، خیام نیشابوری و آشنایی بیشتر شرکت‌کنندگان با زندگی و میراث ادبی این شاعران بزرگ دانست.

وی در این باره، اظهار داشت: میراث جاودانه شعرای ایرانی از جمله سعدی همواره مورد توجه ادبا و اهالی فرهنگ و هنر و علاقه‌مندان به ادبیات فارسی بوده است.

در ادامه، قدریه حلیموا مدیر موزه قیوم نصیری قازان گفت: شکوه شعر فارسی و نقش و تأثیرگذاری آن در فرهنگ جهانی به ویژه فرهنگ تاتار، مثال‌زدنی ا‌ست.

سپس، دانشجویان با الهام از آثار سعدی و خیام، دیدگاه‌های خود را درباره زندگی و میراث ادبی این دو شاعر با حضار در این مراسم به اشتراک گذاشتند.

دانشجویان غزل‌ها و اشعاری از تأملات فلسفی و اندیشه‌های ژرف درباره زندگی را قرائت کردند که با نوای ساز سنتی ایرانی «تار» همراهی می‌شد.

در این مراسم، قربانعلی ادریسوف، ایران‌شناس درباره جایگاه سعدی در ادبیات جهان سخن گفت و افزون بر این، یکی از اساتید دانشگاه قازان؛ لطف‌الله اسماعیلوف نیز تحلیل خود را از یکی از ابیات سعدی ارائه داد و عنوان کرد: سعدی نه‌تنها به دلیل هنر بی‌بدیل فصاحت، بلکه به سبب مفاهیم والای انسانی که در قالب مروارید‌های ادبی او تجلی یافته‌اند، توانسته قرن‌ها زنده بماند.

وی افزود: سعدی مفهوم هنری «آدمیت» را پرورش داد و برای نخستین بار، نه فقط در شعر فارسی بلکه در گستره وسیع ادبیات جهان، پایه‌های اندیشه انسان‌گرایی شناخته شد.

در پایان این مراسم، چند تن از دانشجویان هریک اشعاری از بوستان را خواندند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار