آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۱۲۵
در گفت و گو با دانشجو

رفیعی: برنامه‌ریزی مشترک ایران و عراق برای مهار گرد و غبار آغاز شده/ منشأ داخلی کانون‌های گرد و غبار شناسایی شد

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در فراکسیون معتقدیم تنها از طریق تعاملات منطقه‌ای و تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر پژوهش و مشارکت می‌توان بحران گرد و غبار را در بلندمدت مدیریت کرد.

 سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به تحولات اخیر در زمینه پدیده گرد و غبار در کشورگفت : در گذشته منشأ عمده پدیده‌های گرد و غبار، خارجی و عمدتاً از سمت غرب کشور بود، اما متأسفانه امروز بسیاری از کانون‌ها منشأ داخلی پیدا کرده‌اند که این موضوع نگران‌کننده است و نشان از ضعف مدیریت منابع در داخل کشور دارد.

وی افزود : بیش از ده سال است که مسئله گرد و غبار در محافل تصمیم‌گیری کشور مطرح است، اما به دلیل اجرای ناقص یا تأخیر در تصمیمات، امروز با تشدید این بحران مواجه هستیم. اگر آن اقدامات به‌موقع و دقیق انجام شده بود، قطعاً وضعیت امروز تا این حد وخیم نبود.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس همچنین به سفر اخیر فراکسیون زنان مجلس به کشور عراق اشاره کرد و گفت: در جریان این سفر، دیدار‌هایی با دو تن از نمایندگان مجلس عراق از کمیسیون‌های کشاورزی و محیط زیست صورت گرفت و موضوع گرد و غبار، منابع آبی و مسائل مشترک محیط زیستی به‌طور مفصل مورد بحث قرار گرفت.

وی ادامه داد: نمایندگان عراقی نیز نسبت به این پدیده حساسیت دارند، چرا که کشور آنها نیز تحت تأثیر قرار گرفته است. در نتیجه توافق شد تا در چارچوب مراودات دوجانبه، برنامه‌های مشترکی برای پیگیری بحران گرد و غبار طراحی و اجرا شود. یکی از محور‌های اصلی، نظارت بر عملکرد دولت‌های دو کشور در این زمینه خواهد بود.

رفیعی با تأکید بر اهمیت دیپلماسی منطقه‌ای در مدیریت منابع آبی تصریح کرد: یکی از پیشنهاد‌های ما به طرف عراقی، ایجاد هماهنگی در اقدامات مربوط به مدیریت و مهار منابع آبی در بالادست رودخانه‌ها بود. چرا که این فعالیت‌ها، به‌طور مستقیم کشور ما را نیز تحت تأثیر قرار داده‌اند و بدون همکاری منطقه‌ای، امکان حل ریشه‌ای بحران وجود ندارد.

وی در ادامه افزود: نشست بعدی در این زمینه، در کمتر از سه هفته آینده به‌صورت وبینار بین مسئولان دو کشور برگزار خواهد شد. این نشست در سطح کارشناسان، نمایندگان و نهاد‌های پژوهشی دو کشور طراحی شده و هدف آن، تنظیم نقشه راه مشترک برای مدیریت بحران گرد و غبار و منابع طبیعی است.

رفیعی با اشاره به نقش نهاد‌های تخصصی ایرانی در این روند، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و مرکز مطالعات وزارت امور خارجه در این فرآیند فعالانه حضور دارند. همچنین با برخی از اندیشکده‌های عراقی که چارچوب و ساختار منسجمی دارند نیز وارد گفت‌و‌گو و هماهنگی شده‌ایم تا اقدامات‌مان پشتوانه علمی و عملی داشته باشد.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد :  در فراکسیون محیط زیست به‌طور ویژه این موضوع را دنبال می‌کنیم و معتقدیم تنها از طریق تعاملات منطقه‌ای و تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر پژوهش و مشارکت می‌توان بحران گرد و غبار را در بلندمدت مدیریت کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار