رونمایی اثری با محوریت مقاومت و زنان

به گزارش فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در ابتدای این مراسم سارا طالبی، مدیر مرکز راهبری و هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: با لطف خدا پس از جریان ۷ اکتبر توانستیم حرکتی را مبنای حضور بانوان در فضای روایت آغاز کنیم. جریان مقاومت برخلاف ظاهر خود در، باطن ما رشد کرد و عظمت کلمه توحید را به همراه داشت.
وی بیان کرد: لذا بانوان، به عنوان کسانی که در عرصه روایتگری و روشنگری هستند، میتوانند حرکات و فضای بیداریبخشی را ایجاد کنند. این مجموعه شعر در ۱۷ استان با حضور بالغ بر ۲۰۰ شاعر به دست ما رسید و امروز به یاد ندا هبه، شهید غزه که اهل قلم بود، این کتاب را چاپ کردیم.
وی افزود: کتاب «ندای هبه» درباره مقاومت زنان و زنان اثرگذار و دیگر موارد است و امیدوارم این حرکتها بتواند ادامهدار باشد و مورد عنایت زنان شهید جهان اسلام قرار بگیرد.
طالبی عنوان کرد: خیلی از شاعرانی که زحمت کشیدند و این اشعار را سرودند، شاید ناشناخته بودند و منباب شهدای غزه، اشعار بسیاری را سرودند. امروز ما شاعران بینالمللی داریم که امیدواریم این اشعار به دست جبهه مقاومت به امید پیروزی آنها به دستشان برسد.
مقاومت، مقوله نظامی صرف نیست
در ادامه این مراسم زینب شریعتمدار، مسئول بینالملل معاونت خواهران بنیاد خاتم الاوصیاء، گفت: در نگاه اول احساس میکنید شعر یک بیان لطیف است و به نظر میرسد با مقاومت همخونی نداشته باشد؛ اما در حقیقت اگر اشعار را با دقت بخوانید، میبینید که اینگونه نیست.
وی ادامه داد: مقاومت، مقوله نظامی صرف نیست. مقاومت رویه دیگری دارد و از جنس زنان لطیفی است که در برابر این همه میزان توهش و خشونت و بدتر از آن، سکوت دنیا که ادعایش بشر و حقوق زنان گوش دنیا را کر کرده بود، ایستادگی کردند.
این بانوی فعال در عرصه مقاومت افزود: از سوی دیگر ما در دنیایی زندگی میکنیم که جنگ موشک دربرابر سنگ است. این یک جنگ فیزیکی است؛ اما جنگ نابرابر به خصوص برای طوفان الاقصی جنگ روایتهاست.
شریعتمدار تاکید کرد: شاید بتوان گفت زبان شعر چکیده روایتهای متعدد است و میتواند آن سیاهنمایی دربرابر غزه و مقاومت را رسوا کند.
مسئول بینالملل معاونت خواهران بنیاد خاتم الاوصیاء عنوان کرد: تلاش خواهران ما جز اینکه یک تلاش بانوان از جنس مقاومت است، تلاشی بوده که شایسته تقدیر است و گمان نمیکنم نمونههای دیگری هم داشته باشد. تلاش گروهی از بانوان در بازه زمانیای که دنیا چشم و گوش خود را بسته تا صدای مردم غزه را نشوند و اجازه ندهد دیگران آن را بشنوند، تلاش شایستهای است.
«هبه» یکی از شهدای شاخص مقاومت بود
سپس علی داوودی، شاعر، بیان کرد: در ابتدا به بانیان این کار خیر، خدا قوت میگویم. «هبه» در میان شهدای کثیر طی این دو سال ماجرای غزه، یکی از شهدای شاخصی بود که شهادتش رسانهای شد. این نشان میدهد ایشان نه تنها در زندگی، بلکه پس از مرگشان هم مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی افزود: مادر، پایگاه اصلی انسانیت و پرورش انسانیت است. هر کجا که ماجرای تمدن و درگیری عظیم و گفتمان شدید میشود، این مادران هستند که میتوانند حمایت و هدایت کنند. لذا زمانی که ما از موضوع زنان در مقاومت میگوییم، خیلی ناظر بر تقسیمبندی جنس زن و مرد نیست.
داوودی عنوان کرد: در حال حاضر میدان جنگ فیزیکی نیست و خیلی گستردهتر از این مفاهیم در حوزههای مخالف رخ دادهاند و شاید خیلی از موارد در حوزه تبیین و گفتمانسازی باشد و زنان بتوانند خلأ و آن اتفاق تاریخی را جبران کنند.
وی افزود: نسبت دنیا و رسانه جدید با زیست و شرایط جدید با مردان این است که بانوان امکان این را دارند در حوزه رسانه فعالانهتر وارد شوند و درک زیستی خود را بیان کنند. امروز الگوی جدیدی به عنوان زن راوی مقاومت متولد میشود. لذا ما صداهای جدیدی خواهیم شنید و جهان جدیدی را کشف خواهیم کرد.
«ندای هبه» با محوریت مقاومت و زنان نوشته شده است
میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، گفت: خداوند مرتضی سرهنگی را حفط کند که در جلسات متعددی این حرف را میزد. ایشان میگفت صدام جنگ را به رزمندگان ایرانی نباخت؛ بلکه به مردان ایرانی باخت. مادران و زنان در مقاومت نقش تشجیعکننده و روحیهدهنده دارند و در نقش دوم یعنی سازندگی برای نسل مقاوم است.
وی گفت: این برنامه یک برنامه متنی است و دقیقا از متن مقاومت شکل میگیرد. اگر مقاومت، جنگ در میدان و شهادت مهم باشد، شعر گفتن، روایت میدان و دلیرمردان شاید به همین اندازه قداست و اهمیت داشته باشد.
نیلی افزود: تعداد شاعران بانوان ایرانی و عیر ایرانی علاقهمند به مقاومت خیلی زیاد است و انشاءالله سالهای آینده دیوانهایی از این بانوان منتشر شود. طبیعتا چون جریان مقاومت یک جریان چهل و چند ساله است و اکنون رو به رشد و دیده شدن پیش میرود، توقع این است که آثار گستردهتر تولید و منتشر شود.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در پایان گفت: شایان ذکر است زنان در طول تاریخ پیشگام خیلی از حرکتهای بزرگ و تأثیرگذار بودند و با الگو گرفتن از این زنان نتیجه ماحصل کتاب با عنوان «ندای هبه» شده است. این اشعار گزیدهای از اشعار ایرانی برای مقاومت است. همچنین «ندای هبه» با محوریت مقاومت و زنان نوشته شده است و به وجود آوردن روحیه حماسی، روایت شاعرانه و حماسی و مدح فرماندگان مقاومت محورهای این کتاب است.