
فارس؛ پل راهبردی ایران و ارمنستان در فرهنگ و اقتصاد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حسینعلی امیری جمعه در دیدار با سفیر ارمنستان در ایران، با اشاره به روابط دیرینه ایران و ارمنستان از تسلط سفیر ارمنستان به زبان فارسی ابراز خرسندی کرد و آن را نشانه علاقه به فرهنگ و تمدن ایرانی دانست که میتواند در توسعه و تعمیق روابط موثر باشد.
استاندار فارس با اشاره به پیشینه همزیستی مسالمت آمیز میان ادیان در استان فارس، حضور سفیر ارمنستان را در این استان، فرصتی مغتنم در جهت تعمیق روابط دو طرفه دو کشور و توسعه همکاریهای فرهنگی، اقتصادی و تاریخی با محوریت استان فارس عنوان کرد.
امیری اظهار کرد: ایران و ارمنستان بخشی از یک زیست بوم مشترک هستند که ظرفیتهای بالایی برای توسعه مناسبات دارند.
وی به ظرفیتهای گردشگری، فرهنگی، تاریخی و خدمات فنی و مهندسی، تجاری و بازرگانی استان فارس اشاره و افزود: این زمینهها میتواند شروع همکاریهای فارس و ارمنستان باشد.
استاندار فارس با اشاره به پیوندهای عمیق فرهنگی و تاریخی میان دو دولت، یادآور شد: در زمان مسئولیتهای خود در دولتهای گذشته، شاهد همکاریهای موثری از سوی جمهوری اسلامی ایران با جامعه ارمنی بودهام که نشان از سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران نسبت به ارمنستان بوده و هم اکنون نیز با تاکیدات رهبر معظم انقلاب و دستور رئیس جمهور، گسترش روابط با همسایگان جزو سیاستهای راهبردی کشور ماست.
امیری همچنین پیشنهاد داد که سفیر ارمنستان از کلیسایی در بافت قدیم شیراز بازدید کند که میتواند به عنوان نماد همزیستی ادیان و اقوام در تاریخ معاصر ثبت گردد.
وی گفت: چنین اقداماتی میتواند به سرمایه اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی دو کشور تبدیل شود و کرامت انسانی و احترام به ادیان را در عمل نشان دهد.
سفیر ارمنستان در تهران نیز در این دیدار، با سپاسگزاری از مهماننوازی استاندار فارس و شهردار و سایر مسئولان شهر شیراز اظهارکرد: ارمنستان، جمهوری اسلامی ایران را نه تنها کشوری همسایه، بلکه دوست و شریک تاریخی خود میداند.
گریگور هاکوپیان افزود: سیاست خارجی ارمنستان همواره بر تقویت روابط با ایران استوار بوده است.
وی با استقبال از پیشنهاد استاندار فارس مبنی بر همکاریهای فرهنگی و به ویژه آثار تاریخی ارمنی در شیراز، آن را نشانه احترام جمهوریاسلامی ایران به تنوع دینی و فرهنگی در این کشور و منطقه دانست.