آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۰۲۰

هشدار جدی درباره مرگ خاموش جنگل‌های هیرکانی/سیاست‌ها باید ۱۰۰ ساله شوند

رئیس انجمن جنگلبانی ایران با اشاره به وضعیت نگران‌کننده جنگل‌های هیرکانی و سایر رویشگاه‌های جنگلی کشور گفت: وضعیت کنونی جنگل‌ها همانند دیوار ترک‌خورده‌ای در آستانه فروریختن است و نیازمند برنامه‌ریزی پایدار و تصمیم‌گیری بلندمدت است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سید عطاالله حسینی رئیس انجمن جنگلبانی ایرانذصبح امروز در سلسله نشست‌های بایدها و نبایدهای جنگل ایران (هیرکانی) که در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهارکرد: باید تلاش کنیم راه و روش متخصصان و پیشکسوتان را ادامه داده و شرایط موجود را به شکلی شایسته به نسل آینده تحویل دهیم.

حسینی افزود: جمعی از اساتید برجسته و باتجربه که در حوزه جنگلداری از دهه ۶۰ تاکنون در استان‌های مازندران، گیلان و گلستان فعالیت داشته‌اند، در این نشست حضور دارند و دغدغه‌های مشترکی نسبت به وضعیت نگران‌کننده جنگل‌ها دارند.

وی ادامه داد: امروز جنگل‌های کشور، نه‌فقط هیرکانی، بلکه همه رویشگاه‌ها با بحران‌های حفاظتی، احیایی و مدیریتی روبه‌رو هستند. این وضعیت همانند ترک‌های ۴۵ درجه در دیوارهای سازه‌ای است که هشداردهنده بروز بحران‌های عمیق‌تر در آینده است.

رئیس انجمن جنگلبانی ایران ضمن انتقاد از اجرای ناپایدار و غیرکارشناسی ایده «تنفس جنگل»، گفت: نبود سیاست‌گذاری پایدار باعث شد این طرح نتایج منفی به همراه داشته باشد و حتی وضعیت جنگل‌ها را به عقب برگرداند. ما نیازمند خط‌مشی بلندمدت و فراسازمانی هستیم که با تغییر دولت‌ها و مدیران، دچار تزلزل نشود.

حسینی با اشاره به لزوم برنامه‌ریزی صد ساله برای منابع طبیعی، به‌ویژه جنگل‌ها، افزود: این برنامه باید شامل تقسیم‌بندی‌های ۵۰ ساله و ۱۰ ساله باشد تا بتوان به‌صورت گام‌به‌گام، اهداف توسعه پایدار را پیگیری کرد.

وی همچنین اظهار داشت: انجمن جنگلبانی ایران در دوره جدید مدیریت، تلاش کرده با سازمان منابع طبیعی، شورای عالی جنگل و نهادهای پژوهشی و دانشگاهی تعامل و هم‌افزایی بیشتری داشته باشد. اگرچه در گذشته ضعف‌هایی در عملکرد انجمن بوده، اما امروز تلاش داریم مسئولانه‌تر و مؤثرتر در این مسیر گام برداریم.

حسینی در پایان با اشاره به چالش‌های اجتماعی و اقتصادی که به بسترهای جنگلی کشور فشار وارد کرده‌اند، گفت: تأثیر این عوامل به‌سادگی برطرف نمی‌شود و باید با کار کارشناسی، سیاست‌گذاری دقیق، مشارکت علمی و ارتباط مؤثر با افکار عمومی این بحران‌ها را کنترل و رفع کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار