آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۰۵۴
یادداشت دانشجویی|

هندوستان، سرزمین عجائب

تنها یک کشور در جهان، وجود دارد که به سرزمین عجائب معروف است، یک کشور است که هزار، رنگ و فرهنگ و ادیان را در خود جای داده است؛ و این کشور، کشوری نیست جز هندوستان. چیزی که باعث می‌شود این جا دهانتان از تعجب مدت‌ها باز بماند، در هند کاملا عادی و معمولی و جزء فرهنگ و آداب و رسوم مردم تلقی می‌شود!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-شیوا شرافت؛ چیز‌های عجیب، در دنیا کم نیستند، باور‌ها وآداب و رسوم شگفت‌آور و آمیخته به خرافات، میان مردم جهان، هنوز که هنوز است وجود دارند و کم و بیش به نسل‌های آینده منتقل می‌شوند. شاید، فوران اطلاعات و همچنین، رشد و پیشرفت تکنولوژی توانسته باشد، تحولات و تغییرات زیادی در شیوه‌ی زندگی انسان‌ها ایجاد کند. برای مثال، امروزه بر خلاف چند سال پیش، دیگر انسان‌ها، مجبور نیستند برای سفر از چهارپایان بهره ببرند؛ برای یک احوال پرسی ساده از عزیزانشان، از چند کیلومتر آن طرف‌تر نامه بنویسند؛ شبان هنگام، خانه هایشان را با نور شمع، روشن نگه دارند. برای خوردن یک لیوان آب تا دم چاه بروند و....

اما، باید اذعان کرد که این همه پیشرفت بشر در زمینه‌های مختلف، رشد فناوری و امکان دسترسی سریع به هرنوع اطلاعات در یک چشم بر هم زدن، نتوانسته در خیلی از این باور‌های عجیب و خرافاتی مردم در اقصی نقاط جهان، تغییر چندانی، ایجاد کند. این باورها، در گوشه گوشه‌ی این جهان خاکی ریشه دارند، حال از مردم به اصطلاح، کشور‌های جهان اول، مثل اروپا و امریکا، گرفته تا مردم فقیر‌ترین و توسعه نیافته‌ترین کشور‌های جهان.

اما، تنها یک کشور در جهان، وجود دارد که به سرزمین عجائب معروف است، یک کشور است که هزار، رنگ و فرهنگ و ادیان را در خود جای داده است؛ و این کشور، کشوری نیست جز هندوستان.

هر آن چه از عجایب را که بخواهید، می‌توانید، در هند جست‌و‌جو کنید؛ به عبارت دیگر، آن چه که باعث می‌شود، این جا دهانتان از تعجب مدت‌ها باز بماند، در هند کاملا عادی و معمولی و جزء فرهنگ و آداب و رسوم مردم تلقی می‌شود. در ادامه به چند نمونه از این باور‌ها و اعتقادات عجیب و غریب خواهیم پرداخت.

ازدواج با درخت

در هند این باور وجود دارد، که خانم‌هایی که درماه مارس متولد می‌شوند، نمی‌توانند به آسانی و مانند دختران دیگر به خانه‌ی بخت بروند و شروطی پیش پای آن‌ها گذاشته می‌شود، که ابتدا باید به آنها عمل کنند. دختران جوان و دم بخت متولد شده در این ماه باید پیش از ازدواج با شوهر خود با یک درخت ازدواج کنند، تا زمانی که نفرین ماه مارس دست از سر زندگی آن‌ها بردارد و بتوانند مانند دختران هم نوع خودشان زندگی شیرین و پر خیر و برکتی را با همسران خود آغاز کنند. بعد از مراسم ازدواج، آن درخت بریده شده و به آتش کشیده می‌شود، بعد از آن، این زنان، می‌توانند ازدواج کنند.

لباس عروس هندی

شاید تصور کنید لباس عروس در همه جای دنیا به یک رنگ است، اما نه در هند، کشور هند حتی در این زمینه هم متفاوت از باقی کشور‌ها عمل می‌کند و رنگ قرمز یا نارنجی تیره را برای لباس عروس می‌پسندد چرا که بسیاری از هندی‌ها معتقدند این رنگ‌ها نماد خوش شانسی و قدرت هستند. اگر عروس لباسی با رنگ‌های مشکی یا سفید بپوشد، ممکن است این کار بدشانسی تلقی شود، زیرا این رنگ‌ها در مراسم سوگواری استفاده می‌شوند و مجلس عروسی اصلا جای غم و سوگواری نیست.

هشت شوم

مردم اکثر نقاط جهان عدد ۱۳ را عدد نحس و بد یمنی می‌دانند حتی برخی از هتل‌ها اتاقی به شماره‌ی ۱۳ ندارند و برخی از شرکت‌های هواپیمایی بعد از صندلی دوازدهم بلافاصله صندلی چهاردهم را برای پذیرش مسافران رزرو می‌کنند. کاری به این که چرا این عدد در باور مردم عدد نحس و بد یمنی است نداریم چرا که اکثر ما حتی اگر خیلی خرافاتی هم نباشیم و بخواهیم فقط یک عدد نحس را نام ببریم به سراغ عدد ۱۳ می‌رویم، اما این اکثریت احتمالا شامل هندی‌ها نشود چرا که عدد نحس و بدشگون هند عدد ۸ است!

چرا که در باور برخی از هندیان عدد ۸ (Ashtha یا Asht) نماد بدشانسی است. آنها معتقدند این عدد با الهه شکست، شنی (Shani)، مرتبط است و ممکن است دردسر یا شکست به همراه بیاورد. به همین دلیل برخی افراد از انجام فعالیت‌های مهم در تاریخ‌ها یا روز‌هایی که با این عدد مرتبط است، پرهیز می‌کنند.

گاو مقدس

حتما می‌دانید که هندی‌ها گاو را نماد باروری و برکت میدانند و این باور آنقدر در میان برخی از آنان استوار و ریشه دار است که عده‌ای گاو‌ها را همچون خدا می‌پرستند و آن‌ها را مقدس میدانند. حال از نظر آنان اگر بخواهید کمی از قداست این حیوان چهار پا نصیبتان شود کافیست که روی زمین بخوابید و اجازه دهید گاو‌ها کمرتان را هنگام عبور از مسیرشان لگد کنند.

این رسم عجیب در محله گارابادا واقع در ایالت غربی گجرات انجام می‌شود. ساکنان گارابادا بر این باورند که لگد مال شدن کمر افراد به‌وسیله سُم گاو، باعث کم شدن مشکلات و سرازیر شدن خیر و برکت به زندگی آنها می‌شود. البته فرصت لگد شدن توسط گاو‌ها نصیب هرکسی نمی‌شود ممکن است حتی اگر چند ساعت هم به پشت بخوابید گاوی هوس نکند سم بر کمر شما گذارد و به مسیر خود ادامه دهد. در باور مردمان محله‌ی گارابادا اگر پای گاو به کمر کسی بخورد، نشانه خوش‌اقبالی این فرد خوشبخت در این مراسم است!

حال درست یا غلط، خوب یا بد، خرافات بخشی جدایی‌ناپذیر از آداب، رسوم و فرهنگ هر کشوری هستند و می‌توانند ریشه در تاریخ، باور‌های سنتی و ارزش‌های فرهنگی داشته باشند. به عبارت دیگر، می‌توان این‌گونه گفت که همین باور‌ها و اعتقادات جالب و عجیب و غریب است که فرهنگ‌های مختلف در سرتاسر جهان را از هم متفاوت و منحصر‌به‌فرد می‌سازد و باعث زیبایی و اعجاب آن می‌شود.

اما، اشاره این نکته نیز ضروری است که وقتی عقل و منطق در دسترس ماست و می‌تواند راهنمای بهتر و مطمئن‌تری در زندگی باشد؛ چرا باید اجازه دهیم که باور‌هایی که اغلب هیچ مبنای علمی ندارند، مسیر زندگی‌مان را کنترل کنند یا آرامشمان را مختل کنند؟

به‌جای آنکه از عدد ۸ بترسیم یا باور کنیم حتما گاوی باید کمر مان را لگد کند تا طعم خوشبختی را بچشیم و یا با پوشیدن برخی رنگ‌ها و انجام بعضی از کار‌ها از طلسمی که ممکن است؛ سرنوشتمان را تغییر دهد فرار کنیم؛ بهتر است قدرت تفکر و خرد انسانیمان را به کار بگیریم و زندگی را بر بنیان‌های محکم‌تری، چون عقل و منطق بسازیم نه بر پایه خرافات.

هندوستان، سرزمین عجائب

*انتشار یادداشت‌ها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار