آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۶۹۹

کتابی جدید برای دسترسی نوجوانان به محتوای «رشد»

جشن پرفروش کتاب «رشد»، همزمان با رونمایی از کتاب «رو به رشد»، با حضور منیره صفایی حائری، دختر استاد صفایی حائری، مجید پورطباطبایی، شاگرد استاد صفایی حائری، سید محسن حسینی، نویسنده کتاب «رو به رشد» و سید سراج‌الدین جزایری، مجری برنامه، یکشنبه ۲۱ ماه در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرکزاری دانشجو، سیدمحسن حسینی، نویسنده کتاب «رو به رشد» درباره این اثر گفت: رهبری در دیدار با نخبگان، از مسئله‌ای که راجع به حل مسئله بود، فرمودند. واقعاً یک سری از موضوعات مسئله هستند و البته حل نشده که باید سریعاً تدابیری برایش انجام شود. عصر مجازی یکی از این موارد است. جوان‌های امروزی درگیر ریلز، ویدئو و تصویر هستند. از طرفی ما محتوا داریم؛ اما نوجوان‌ها در زمانی که باید استفاده کنند، این محصول و محتوا‌ها در دسترسشان نیست.

وی ادامه داد: رغبت نکردن نوجوان به این سمت‌وسو باعث می‌شود نوجوان را به سویی ببریم که محتوا بتواند برایش هضم شود؛ لذا خواستم یک واسطه میان گنجینه‌های محتوایی و معارف میان نوجوان‌ها قرار بدهیم و کتاب «رو به رشد» را نوشتم.

وی از دیگر دغدغه‌های نوشتن کتاب «رو به رشد» گفت: دغدغه دیگرمان مربی‌ها و والدین و کسانی هستند که دغدغه انتقال مفاهیم معارفی را به نوجوان‌ها دارند. بعضاً این افراد به سوی نصیحت نوجوان‌ها روی می‌آورند که با واکنش متفاوت و نپذیرفتن نصایح از سوی نوجوان مواجه می‌شوند؛ لذا سعی کردیم از طریق کتاب «رو به رشد» محتوا را راحت‌تر برای نوجوان‌ها آماده کنیم.

سید محسن حسینی درباره نکات «رو به رشد» که برگرفته از اثر «رشد» است، بیان کرد: وقتی یک کتاب مانند «رشد» تخصصی است و می‌خواهید نیاز مخاطبی را که احتیاج به محصول دارد، برطرف کنید، باید برخی از موارد را از کتاب اصلی کم کنید، اما به اصالت محتوای تولیدی آسیب نرسانید. البته دریای عمیق کتاب «رشد» جای خود باقی است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از مطالب کتاب «رشد» استاد صفایی در برخی از نوشته‌های کتاب شما دیده می‌شود، گفت: قصد داشتیم اگر مخاطب نیاز به مطالب بیشتری دارد، به کتاب اصلی «رشد» مراجعه کند. همچنین قصد داشتیم اگر مربی یا مخاطب مایل بودند اطلاعات بیشتری کسب کنند، در این بخش به کتاب اصلی مراجعه کنند.

وی درباره جزییات بیشتر این اثر ادامه داد: در انتهای کتاب «رو به رشد» چهار تمرین گذاشته‌ایم؛ البته کتاب آن‌طور نیست که نوجوان اگر در دست بگیرد، متوجه صحبت‌ها نشود. همچنین معتقدم کتاب «رشد» نیاز به تدریس دارد؛ زیرا عمیق است.

وی درباره قالب و فرم کتاب بیان کرد: معتقدم معقول باید به محسوس تبدیل شود تا مخاطب بتواند ارتباط بهتری با محصول بگیرد. رهبری خیلی تأکید دارند که غربی‌ها فلسفه خود را حتی در فوتبال هم آورده‌اند. البته منظور از فلسفه، فکر و ایده غربی‌هاست؛ لذا باید به سویی برویم که محتوا ملموس‌تر شود. یک مورد، تولید فیلم، پادکست و کار‌های رسانه‌ای است؛ اما در نهایت چاره‌ای نیست و باید ملت ما کتابخوان شوند. مخاطب باید خود تصمیم به خواندن کتاب بگیرد؛ زیرا محتوا و مطلب اصلی در کتاب است.

وی در پاسخ به اینکه چرا برخی جملات با خط قرمز نوشته شده است، گفت: معمولاً حواس نوجوان پرت می‌شود. زمانی که نوجوان کتاب را در دست می‌گیرد، نوشته‌های قرمز توجه وی را جلب می‌کند و رفته رفته دیگر خط‌ها و صفحات کتاب را دنبال می‌کند. سعی کردیم جملاتی را که لبّ مطلب هستند، قرمز کنیم تا توجه بیشتری به آن شود.

«رشد» اساس فکری مرحوم صفائی حائری است

در ادامه این نشست مجید پورطباطبایی، شاگرد استاد صفایی گفت: به این دلیل که استاد صفایی اعتقادی بر شاگرد داشتن نداشتند، هرکدام از دوستان قدیمی یکی از ویژگی‌های استاد صفایی را گرفته‌اند.

وی ادامه داد: مرحوم استاد صفایی می‌فرمودند در نوشته‌هایم سرفصل مباحث را مطرح می‌کنم و بحث و گسترش و ترویج فکر به عهده آیندگان خواهد بود.

وی درباره کتاب «رشد» استاد صفایی گفت: این کتاب با وجود حجم کمش که حدود ۷۰ صفحه دارد، عمق و اساس فکری استاد صفایی است. اساس این اثر یک ساختار فکری است. در میان کتاب‌های استاد صفایی چند کتاب سخت به نام‌های «رشد»، «استاد و درس» و «نامه‌های بلوغ» وجود دارد که «نامه‌های بلوغ» کتابِ بسیار سختی است.

پورطباطبایی درباره اندیشه استاد صفایی بیان کرد: در بحث تفسیر، تفاوت تفاسیر استاد مرحوم صفایی در آثار اینگونه بود که زبان امروزی را در نظر گرفته‌اند. گاهی جملات را کوتاه و پرشتاب بیان می‌کردند تا متن مخاطب را خسته نکند. مرحوم صفایی در سوره بقره، دو صفحه و نیم از عالم ذر می‌گوید که برای فهم آن دو صفحه باید مطالبی را که سایر بزرگان و دانشمندان و علما مطرح کرده‌اند بخوانید تا متوجه کلام استاد صفایی شوید.

زمانی در جبهه‌ها کتاب آقای صفایی را جمع می‌کردند

سپس حجت‌الاسلام تابش، داماد مرحوم استاد صفایی، بیان کرد: کتاب «رشد» آقای صفایی، خود ایشان است. هر کسی که برای خدا باشد رشد می‌کند. به یاد دارم زمانی در جبهه‌ها کتاب آقای صفایی را جمع می‌کردند. زمانی ایشان در لیست سیاه بودند؛ اما امروز این کتاب به چاپ ۱۲۰ هزار رسیده است. امثال کسایی مانند آقای محسنی نویسنده که خود آقای صفایی را ندیده‌اند، در حال آشنایی با تفکر ایشان هستند.

وی ادامه‌داد: زندگی آقای صفایی تفسیر کتاب‌هایش بود، یعنی ایشان کتاب‌هایش را زندگی کرده بود. ایشان آن چیزی را که زندگی کرده بود به ما می‌آموزد. این کتاب‌ها قابل انتشار و قابل تعلیم و آموزش است. امیدوارم زندگی ایشان در فرم کتاب و تصویر و فیلم در دسترس قرار بگیرد. ان‌شاءالله این رشد تا زمان ظهور امام زمان (عج) ادامه‌دار باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار