آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۱۲۲۴

کشته شدن فرمانده بلندپایه دولت وحدت ملی در طرابلس/ پایتخت لیبی در وضعیت اضطراری

انفجار و تیراندازی در طرابلس منجر به کشته شدن عبدالغنی الککلی، فرمانده ارشد دولت وحدت ملی شد؛ پایتخت لیبی در وضعیت فوق‌العاده قرار گرفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ وضعیت امنیتی پایتخت لیبی، طرابلس، شامگاه دوشنبه دستخوش بی‌ثباتی شدید شد؛ در پی وقوع انفجار و تیراندازی گسترده، فرمانده دستگاه حمایت از ثبات دولت وحدت ملی، عبدالغنی الککلی، کشته شد. این رویداد موجی از نگرانی‌ها درباره آینده سیاسی و امنیتی این کشور بحران‌زده ایجاد کرده است.

عبدالغنی الککلی، از فرماندهان ارشد امنیتی و وفادار به دولت وحدت ملی به ریاست عبدالحمید الدبیبه، شامگاه دوشنبه ۱۳ مه ۲۰۲۵، بر اثر تیراندازی در منطقه‌ای در جنوب طرابلس جان خود را از دست داد. الککلی ریاست «دستگاه حمایت از ثبات» را برعهده داشت که یکی از نهادهای امنیتی موثر در ساختار دولت وحدت ملی به شمار می‌رفت.

 

تعطیلی فرودگاه‌ها و مراکز آموزشی در پی ناامنی گسترده

 

به دنبال این حادثه، فرودگاه بین‌المللی معیتیقه به‌طور کامل تعطیل شد و پروازهای ورودی به فرودگاه مصراته منتقل شدند. منابع خبری محلی از شنیده شدن صدای انفجار شدید در طرابلس خبر داده‌اند که منجر به اختلال در فعالیت‌های شهری شده است. تمامی کلاس‌های آموزشی، امتحانات و فعالیت‌های اداری در دانشگاه طرابلس نیز به حالت تعلیق درآمده‌اند.

در پی تشدید تنش‌ها، وزارت کشور لیبی با صدور بیانیه‌ای از تمامی شهروندان طرابلس خواست تا از منازل خود خارج نشوند، چرا که تیراندازی در نقاط مختلف شهر ادامه دارد. در همین حال، سازمان امداد و فوریت‌های پزشکی لیبی سطح هشدار را افزایش داده و کلیه واحدهای امدادی خود را در آماده‌باش کامل قرار داده است.

 

اوضاع پایتخت شکننده است

 

محمد محفوظ، تحلیل‌گر سیاسی، هشدار داد:«آرام‌سازی اوضاع در حال حاضر دشوار به نظر می‌رسد و خطراتی متوجه پایتخت و فرودگاه آن است. در این شرایط ممکن است شاهد مداخله کشورهای خارجی باشیم.»

وی همچنین تأکید کرد که ترور الککلی می‌تواند آغازگر تحولات جدی در ساختار سیاسی و نظامی لیبی باشد و احتمال دارد روند قدرت‌گیری گروه‌های مسلح در طرابلس را دستخوش تغییر کند.

این نخستین بار نیست که دولت وحدت ملی هدف حمله قرار می‌گیرد. در ماه فوریه سال جاری، عادل جمعه، وزیر مشاور در امور شورای وزیران، از یک سوءقصد نافرجام در طرابلس جان سالم به در برد.

 

بحران مهاجرت و فشارهای خارجی

 

دولت لیبی بارها تأکید کرده که حاضر به پذیرش طرح‌های بین‌المللی برای اسکان مهاجران نیست. این کشور در دو سال گذشته بیش از ۵۲ هزار مهاجر غیرقانونی را اخراج کرده و از پذیرش فشارهای بین‌المللی در زمینه مهاجرت سرباز زده است.

با افزایش درگیری‌ها و ناامنی، بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند که دولت وحدت ملی با بحرانی بی‌سابقه مواجه شده و تحولات اخیر می‌تواند مسیر جدیدی برای تغییر توازن قدرت در لیبی رقم بزند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار