آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۸۸۶۹

کارنی در دیدار با ترامپ: کانادا هرگز فروشی نیست

مارک کارنی در نخستین دیدار با ترامپ تأکید کرد کانادا فروشی نیست و خواستار توقف اظهارات درباره الحاق کشورش به آمریکا شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ نخست‌وزیر جدید کانادا، مارک کارنی، در نخستین دیدار خود با دونالد ترامپ در کاخ سفید، صراحتاً اعلام کرد که «کانادا هرگز فروشی نیست» و از رئیس‌جمهور آمریکا خواست در اظهاراتش از اشاره به الحاق کانادا خودداری کند.

با وجود سابقه‌ای از مواضع تند، دیدار اولیه کارنی و ترامپ در دفتر بیضی با لحن ملایم برگزار شد. کارنی این دیدار را «سازنده» توصیف کرد و از آغاز روند ایجاد «روابطی جدید و متوازن» با آمریکا خبر داد. ترامپ نیز در اظهاراتی مثبت گفت: «رابطه ما بسیار قوی خواهد بود.»

 

پاسخ قاطع به ایده الحاق: «کانادا فروشی نیست»

 

در حالی که ترامپ گفت الحاق کانادا به ایالات متحده می‌تواند «یک پیوند فوق‌العاده» باشد، کارنی با صراحت پاسخ داد:«کانادا فروشی نیست و هرگز هم نخواهد بود.»
ترامپ نیز در پاسخ گفت: «هیچ‌وقت نگو هرگز.»

تعرفه‌های اعمال‌شده از سوی دولت ترامپ بر فولاد، آلومینیوم و خودروهای وارداتی از کانادا، بخش اصلی گفت‌وگوها را تشکیل داد. ترامپ در این دیدار تأکید کرد که ایالات متحده به محصولات کانادایی نیاز ندارد اما روابط دوستانه با کانادا را ارزشمند می‌داند.

در واکنش به این دیدار، دلار کانادا به بالاترین سطح در ۷ ماه اخیر در برابر دلار آمریکا رسید؛ نشانه‌ای از واکنش مثبت بازار به چشم‌انداز روابط دو کشور.

 

درخواست رسمی کارنی: «ما را ایالت ننامید»

 

کارنی در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که در دیدار با ترامپ خواستار آن شده تا از استفاده از اصطلاح «ایالت پنجاه‌ویکم» برای کانادا پرهیز شود و افزود:«این اصطلاح مفید نیست. ولی رئیس‌جمهور هر چه بخواهد، می‌گوید.»

کارنی که پیش از این خواستار بازنگری در مفاد توافق تجارت آزاد آمریکا-مکزیک-کانادا (USMCA) شده بود، در این دیدار ضمن تأکید بر لزوم اصلاح برخی بندها، از تغییرات عمده سخن نگفت. ترامپ نیز این توافق را «عالی برای هر سه کشور» توصیف کرد.

با این حال، در پیام جداگانه‌ای در Truth Social، ترامپ نوشت:«ما به خودروهایشان، انرژی‌شان، چوب‌شان یا هیچ چیز دیگری از آن‌ها نیاز نداریم، جز دوستی‌شان.»

طبق اعلام وزارت بازرگانی آمریکا، مازاد تجاری کانادا در مارس به پایین‌ترین سطح در پنج ماه گذشته رسید. صادرات کانادا به آمریکا ۳.۷ میلیارد دلار کاهش یافت که دومین افت بزرگ ثبت‌شده تاکنون است.

کارنی اعلام کرد که نشست بعدی وی با ترامپ در اجلاس سران گروه هفت (G7) خواهد بود که قرار است در اواسط ژوئن در کانادا برگزار شود. به گفته یکی از مقامات کانادایی، دیدار در کاخ سفید «۱۰ از ۱۰» بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار