
رسانهها، آینده استان کرمان را به چالش بکشند / درآمد پسته برای توسعه صنعتی استفاده نشد
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی طبیب زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در نشست هم اندیشی با اعضای انجمن مدیران خبرگزاریهای استان کرمان با بیان اینکه رسانهها علاقمند و دلسوز مسائل استان هستند، ادامه داد: ما میخواهیم در استان کار شود بنابراین هر چه بیشتر از مسائل استان، انتقادها و همچنین بازخورد فعالیتهای خود آگاه شویم بیشتر بر موضوعات تمرکز میکنیم.
او در ادامه به عمده مسائل استان در بخشهای سرمایه گذاری، کشاورزی، معدنی و گردشگری برای پرداختن رسانهها به آنها اشاره کرد و گفت: رسانهها، آینده استان را به چالش بکشند و براساس رسالت خود کمک کنند تا فرصتها را از دست ندهیم.
وی یکی از عمده مسائل استان کرمان را عدم سرمایه گذاری در راستای توسعه صنعتی استان برشمرد و خاطرنشان کرد: پسته کاران زیادی در استان زحمت کشیده و طلای سبز را رقم زدند و ارز وارد کشور کردند، اما استان نتوانست از این فرصت برای توسعه صنعتی استفاده کند و صنایع کوچک و متوسط شکل نگرفت.
طبیب زاده ادامه داد: امروز اقتصاد استان مبتنی بر منابع تجدیدناپذیر معدن است که اگر ثروت عظیم آن را صرف توسعه استان نکنیم این فرصت طلایی را هم از دست میدهیم. اگر در آینده مکانیزم خلق ثروت در استان از محل تکنولوژی نباشد مشخص نیست چه بر سر نسل آینده استان خواهد آمد؛ بنابراین رسانهها و مطبوعات باید کمک کرده و مطالبه جدی را در استان مطرح کنند تا درآمد حاصل از معادن صرف سرمایه گذاری برای آینده و توسعه صنعتی استان شود.
او تأکید کرد: باید طی برنامهای جامع و با مطالباتی که از سوی دستگاه قضایی، نظارتی و مسئولان حمایت میشوند، کاری کنیم که سود شرکتها از استان خارج نشود و صرف سرمایه گذاری در مسیر تکمیل زنجیره ارزش در معادن با رویکرد توسعه بنگاههای کوچک و متوسط با تکنولوژی بالا شود. رئیس اتاق کرمان بیان کرد: رسانهها این چالش را مطرح کنند که آینده استان پس از اتمام منابع چه خواهد بود؟ همچنین این حساسیت را ایجاد کنند که چرا شرکتهای دولتی و شبه دولتی باید تا ۵۵ درصد از استخراج معادن را به عنوان حق مالکانه بگیرند، اما آن را صرف استان و سرمایه گذاری نکنند؟
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان عدم رشد گردشگری کرمان با وجود ظرفیت ها، اقلیم متنوع، جاذبهها و آثار ثبت شده را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: گردشگری میتواند پیشران اقتصادی باشد، اما کرمان به خوبی عرضه نشده به همین دلیل به عنوان مقصد گردشگری انتخاب نمیشود در نتیجه سرمایه گذاری نیز در بخشهای مختلف شکل نمیگیرد؛ بنابراین رسانهها باید کمک کنند تا این معرفی صورت بگیرد.
طبیب زاده، با درخواست از رسانهها برای مطالبه گر کردن مردم کرمان، اضافه کرد: اتاق گرایش سیاسی ندارد و مطالبه گر احقاق حق مسلم کرمان از منابع خود است تا استانی پیشرفته داشته باشیم؛ به همین دلیل از رسانهها میخواهیم تحلیل و بررسی کنند که چرا توسعه استان کرمان متوازن نیست؟
وی با اشاره به اینکه شاخصهای توسعه پایدار مثل درآمد سرانه و سرانه آموزشی و بهداشتی خوب نیست، افزود: رسانهها میتوانند به این موضوع بپردازند که آیا توسعه استان کرمان پایدار است؟ شاخصها و موانع توسعه پایدار در کرمان چه هستند؟
رئیس اتاق کرمان به موضوع صادرات استان کرمان نیز اشاره کرد و گفت: صادرات استان به ۳ میلیارد دلار میرسد که رقم بسیار پایینی بوده و بیش از ۹۰ درصد آن خام فروشی است در حالی که به راحتی میتوان ۱۰ میلیارد دلار صادرات انجام داد؛ بنابراین رسانهها میتوانند این موضوع را به چالش بکشند و از مسئولان استان تحلیل صادرات را بخواهند و مسائل را شفاف اعلام کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با معرفی اقدامات اتاق بازرگانی کرمان، اظهار کرد: اتاق کرمان از اتاقهای فعال کشور است که براساس ارزیابیهای اتاق ایران، همواره رتبههای بالای عملکردی کشور را به دست آورده و سال گذشته نیز رتبه اول اتاقهای کشور را به دست آوردیم.
طبیب زاده گفت: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان نیز به لحاظ کیفیت، نظم، وسعت و تأثیرگذاری همواره رتبه اول و یا با اختلافی اندک رتبه دوم را به دست آورده است.
وی با بیان اینکه دو اندیشکده فعال انرژی و تدبیر آب و همچنین مرکز مطالعات و پژوهشهای اقتصادی اتاق کرمان مورد توجه مسئولان و مراکز تحقیقاتی قرار دارد، افزود: اتاق کرمان سعی دارد مسائلی را مطرح کند که به دولت کمک کند. طبیب زاده تصریح کرد: اتاق همچنین به عنوان مشاور سه قوه ارتباط خوبی با مسئولان قوا در استان دارد و سعی کردیم نهادی تأثیرگذار در فضای کسب و کار، دفاع از فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری باشیم.
در پایان این نشست مدیران خبرگزاریهای استان کرمان نیز به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.