آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۹۵۰

فروش بی‌ضابطه دارو در فضای مجازی، چالشی جدی برای نظام سلامت

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به فروش بی‌ضابطه دارو، مکمل و محصولات آرایشی در فضای مجازی هشدار داد و آن را تهدیدی برای نظام سلامت دانست.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمود اعتباری با ابراز نگرانی از گسترش فروش داروها و فرآورده‌های بهداشتی در فضای مجازی گفت: مهم‌ترین چالش امروز ما عرضه بی ضابطه و غیر قانونی دارو و فرآورده‌های آرایشی-بهداشتی در پلتفرم‌های مجازی ( اعم از خارجی یا بومی) است.

وی اضافه کرد: در این فضاها نه تنها زنجیره تامین قابل رصد نیست بلکه هیچ تضمینی برای اصالت و سلامت کالاها هم وجود ندارد.

اعتباری افزود: داروهای تقلبی، مکمل‌های ورزشی غیرمجاز و محصولات بهداشتی بی‌نام و نشان، سلامت مردم را تهدید می‌کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین به نظارت جدی دانشگاه علوم پزشکی بر فرآورده‌های تولیدی قانونی اشاره کرد و گفت: ما بر تولیدات کارخانه‌ای و کارگاهی از جمله فرآورده‌هایی مثل لبنیات، شیر، نان و مکمل‌هایی که در چارچوب قانونی تولید می‌شوند نظارت مستمر داریم و این محصولات از نظر سلامت و بهداشت تایید شده‌اند اما محصولات صنفی یا دست‌ساز بدون مجوز، تحت این نظارت‌ها نیستند.

اعتباری با بیان اینکه هیچ‌کس نمی‌تواند به ترکیب، شرایط نگهداری یا تاریخ انقضای این محصولات اعتماد کند از مردم خواست در مواجهه با تبلیغات فریبنده فضای مجازی هوشیار باشند و فقط از مراکز دارای مجوز رسمی مثل داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های معتبر خرید کنند.

وی ادامه داد: فروشندگان فضای مجازی تنها به سود خود فکر می‌کنند، آن‌ها نه مجوز دارند، نه دانش علمی، نه مسئولیت‌پذیری و ما از مردم می‌خواهیم برای حفظ سلامت خود به سراغ منابع معتبر بروند.

وی پیش از این نیز در نشست خبری هفته سلامت نسبت به فعالیت گسترده پزشک‌نماها در فضای مجازی هشدار داده بود، جایی که برخی افراد بدون مدرک پزشکی یا مجوز قانونی با ظاهری آراسته و محتوایی فریبنده، اقدام به تجویز دارو، فروش مکمل، رژیم درمانی، نسخه پیچی و حتی مداخله در درمان بیماری‌های جدی می‌کنند.

اعتباری خواستار ارتقای سواد سلامت عمومی از طریق رسانه‌های رسمی و آموزش همگانی شد و نقش دانشگاه علوم پزشکی و رسانه‌ها را در مقابله با این جریان خطرناک بسیار مهم دانست.

وی گفت: برخی پرونده‌های تخلف در این حوزه در حال پیگیری قضایی است و دانشگاه با همکاری نهادهای انتظامی و قضایی به‌طور جدی با این پدیده مقابله خواهد کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: اطلاع‌رسانی مستمر و آگاهی بخشی عمومی باید تقویت شود تا نفوذ پزشک‌نماها و فروشندگان متقلب در جامعه کاهش یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار