آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۱۲۹

رویداد نوپیا به مسأله محرومیت‌زدایی با نگاه توانمندسازی توجه دارد

مشاور مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به برگزاری سومین دوره رویداد نوآوری و پیشرفت ایران (نوپیا) گفت: در این دوره از رویداد نوپیا به موضوع محرومیت‌زدایی با نگاه توانمندسازی توجه ویژه داریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سومین رویداد ملی نوآوری اجتماعی، نوپیا (نوآوری و پیشرفت ایران) با همت بنیاد برکت، مرکز نوآوری اجتماعی بنیاد برکت (ناب) و دانشگاه تهران برگزار شد.

در شروع جلسه محمد حسن دوباشی مشاور عالی بنیاد برکت اظهار داشت: این رویداد که از سال ۱۴۰۱ آغاز شده، با هدف گرده همایی فعالان نوآوری اجتماعی کشور برگزار می‌شود. تمرکز امسال بر سه محور اصلی سلامت، آموزش و کسب‌وکار‌های اجتماعی خواهد بود.

دوباشی در ادامه بیان کرد: در رویداد امسال، برای نخستین‌بار بخش دانشجویی با تأکید بر نقش دانشجویان علوم انسانی و اجتماعی در حل مسائل کشور راه‌اندازی شده است.

مشاور عالی بنیاد برکت گفت: همچنین با حمایت بنیاد برکت، محور «محرومیت‌زدایی» به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته و طرح‌های برگزیده در این زمینه مورد حمایت و توسعه قرار خواهند گرفت.

وی افزود: هدف نوپیا ایجاد بستری برای گفتگوی تخصصی و ارائه راهکار‌های نوآورانه برای حل مسائل اجتماعی کشور است.

محسن دنیوی، دبیر نوپیا و مدیرنواوری و فناوری‌های اجتماعی بنیاد برکت در آستانه برگزاری سومین رویداد ملی «نوآوری و پیشرفت ایران» (نوپیا)، ضمن بیان جزئیات این گردهمایی تشریح کرد: نوپیا که نخستین و تنها رویداد ملی فعالان نوآوری اجتماعی کشور است، امسال با تمرکز بر گفت‌و‌گو‌های تخصصی بین کنشگران اجتماعی، سیاست‌گذاران و پژوهشگران برگزار می‌شود.

وی افزود: سه محور اصلی رویداد شامل آموزش، سلامت و اشتغال است. همچنین امسال برای نخستین‌بار تمرکز ویژه‌ای بر جریان‌سازی میان دانشجویان و دانش‌آموزان، به‌ویژه در رشته‌های علوم انسانی، رسانه و هنر صورت گرفته است تا نسل جدید کنشگران اجتماعی تربیت شوند.

دنیوی ادامه داد: در بخش دیگری از این رویداد، ۱۰ پروژه موفق در حوزه توانمندسازی مردمی از میان صد‌ها نمونه انتخاب و معرفی خواهند شد تا الگو‌هایی برای حل مسائل اجتماعی کشور ارائه دهند.

قوام دوست دبیر جاده موفقیت در حاشیه این نشست بیان کرد: ۱۰ مجموعه نوآور اجتماعی از میان بیش از ۵۰۰ گزینه برگزیده شدند. این انتخاب با محوریت نوآوری، محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اجتماعی انجام شده است.

قوام دوست افزود: منتخبان از نقاط مختلف کشور در رویداد حضور خواهند داشت و تجربیات خود را به اشتراک می‌گذارند؛ از خانه‌سازی پیش‌ساخته در روستا‌ها تا توانمندسازی زنان بلوچ برای صادرات صنایع‌دستی، طراحی مدل خیر پایدار، و پلتفرم‌های نو برای تعامل و درآمدزایی اجتماعی.

وی همچنین بیان داشت: در این رویداد از چند محصول و پلتفرم اجتماعی جدید و یک مجموعه مستند اجتماعی نیز رونمایی خواهد شد.

خضرایی دبیر رویداد دانشجویی نوپیا در ادامه این نشست بیان کرد: رویداد «آینده‌ورزی از دل دانش انسانی» با تمرکز بر توانمندسازی مناطق محروم از طریق شبکه‌سازی میان دانشجویان علوم انسانی دانشگاه‌های تهران برگزار می‌شود. ایده این رویداد از دو خلأ مهم شکل گرفته: فقدان شبکه ارتباطی میان متخصصان علوم انسانی و نبود اکوسیستم فکری در مناطق محروم.

وی افزود: در این رویداد که با محوریت آینده‌سازی برگزار می‌شود، دانشجویان در سه محور «مهارت‌های آینده‌ساز»، «ساخت‌نگر» و «بینش‌های راهبردی آینده‌پرداز» شرکت می‌کنند. در روز برنامه، شرکت‌کنندگان با مسائل ملموس و حسی مانند محرومیت در حوزه سلامت مواجه شده، در نمایشگاه‌های تعاملی و پنل‌های تخصصی به بررسی و تخیل آینده می‌پردازند.

خضرایی در پایان تصریح کرد: هدف نهایی، توانمندسازی دانشجویان برای خلق راه‌حل‌هایی در حوزه‌های سلامت، آموزش و اشتغال در مناطق کمتر برخوردار است.

قرار است سومین رویداد نوپیا، نوآوری و پیشرفت ایران، در تاریخ ۸ خرداد امسال در دانشگاه تهران با حضور فعالان حوزه اجتماعی برگزار و در این رویداد راه حل‌های خلاقانه برای مسائل حوزه اجتماعی معرفی شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار