
تحول در شوراهای البرز با تمرکز بر آموزش، نظارت و توسعه خدمات شهری

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو،علیرضا قرهحسنلو رئیس شورای اسلامی استان البرزبعد از ظهر در نشست خبری که در محل شورا برگزار شد، با قدردانی از خبرنگاران، رسانهها را «راویان مسائل شهری و روستایی» خواند.
وی با اشاره به آغاز بهکار شورای فعلی از سال ۱۴۰۰ از تکمیل ساختمان شورای اسلامی استان البرز که از دوره قبل نیمهتمام باقی مانده بود، خبر داد و گفت: این نخستین ساختمان اختصاصی شورا در کشور است که با همراهی شهرداران و اعضای پیشین تکمیل شد.
قرهحسنلو از برگزاری منظم جلسات کمیسیونهای تخصصی مانند فرهنگی، عمران، حقوقی و برنامه و بودجه در این دوره خبر داد و افزود: این نشستها موجب هماهنگی بیشتر میان روسای کمیسیونها و مدیران شهری شده است.
وی با اشاره به تمدید یکساله دوره فعلی شورا، تأکید کرد: این فرصت برای پیگیری و تکمیل پروژههای نیمهتمام بسیار مغتنم است.
قرهحسنلو همچنین از انعقاد تفاهمنامههایی با نهادهایی چون جهاد دانشگاهی، اداره کار و معاونت علمی ریاستجمهوری برای توسعه آموزش و تأمین مالی شوراها خبر داد.
وی همچنین از آغاز بهکار مرکز آموزش و پژوهش شورای اسلامی استان البرز خبر داد و هدف آن را توانمندسازی اعضای شوراهای شهر و روستا، شناسایی مشکلات و ارائه طرحهای کارشناسی دانست.
وی افزود: خلأ آشنایی اعضای شورا با وظایف خود را با طراحی تقویم آموزشی سال ۱۴۰۴ و برگزاری دورههای منظم، جبران میکنیم.
در ادامه احمد کریمیپور رئیس شورای شهر مشکیندشت، از خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس جدید در سال جاری و برنامه نوسازی ناوگان تاکسیرانی این شهر خبر داد.
کریمی پور همچنین به اعطای وامهای ۲۵۰ میلیون تومانی برای تعویض خودرو و تفاهم با بانکها اشاره کرد.
وی در حوزه آتشنشانی نیز از تأمین سه خودروی جدید برای شهرک مهندسی با همکاری فرمانداری پردیس خبر داد و گفت: این خودروها بهویژه در خدمترسانی به روستاهای فاقد دهیاری استفاده میشوند.
وی همچنین از صدور اسناد مالکیت برای املاک فاقد سند در مشکیندشت خبر داد و افزود: با همکاری بنیاد مسکن، ثبت اسناد و مسکن و شهرسازی، تاکنون ۴۰ سند صادر شده و روند فاز دوم در حال اجراست.
در ادامه نشست محمد مهرزاد، رئیس شورای شهر محمدشهر با انتقاد از پوشش ضعیف رسانهای در برخی پروژههای مهم شهری گفت: گاهی برخی اعضای شورا یا نهادها در فرآیند تصمیمگیری نقشآفرینی میکنند، اما این اقدامات به نفع منافع عمومی نیست.
مهرزاد یکی از چالشهای اصلی شوراها را نبود اختیارات کافی برای نظارت مؤثر دانست و افزود: اگرچه شورای اسلامی استان یکی از سه نهاد ناظر بر مصوبات شوراهاست، اما این ظرفیت به درستی فعال نشده و شوراها حتی برای استیضاح شهردار هم اختیارات کافی ندارند.
وی خواستار اصلاح قوانین و افزایش اختیارات شوراها شد تا بتوانند نقش مؤثرتری در توسعه و نظارت ایفا کنند.