
آینده روشن ایران با نسل هنرمند و مؤمن/ چشمانداز معاون وزیر علوم در جشنواره شهید آوینی در دانشگاه گیلان
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید حبیبا معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از میزبانی دانشگاه گیلان برای سومین دوره جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی گفت: قرآن و هنر دو گوهر ارزشمند است که روح انسان را تعالی میبخشند و دانشگاهها باید علاوه بر تولید علم، زمینه تربیت انسانهای چندبعدی با ایمان و ذوق هنری را فراهم کنند.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه قرآن تمامی نیازهای انسان را مورد توجه قرار داده و میتواند در هر دورهای بهترین عامل سعادت انسان باشد تصریح کرد: متأسفانه امروز در برخی جوامع بشری، به ویژه جوامع مدرن، به دلیل فاصله گرفتن از معنویت، اخلاق و حقیقت وجودی انسان، علیرغم پیشرفتهای علمی و فناوری، خوشبختی واقعی وجود ندارد و دلیل آن، این است که انسانهای مدرن نسخه آرامبخش الهی را یا ندارند یا به آن عمل نمیکنند.
حبیبا آموزش، تعلیم و ترویج هنر قرآن و بهرهبرداری از آن در زندگی را یک ضرورت دانست و خاطرنشان کرد: قرآن برای عمق بخشیدن به مقاصد خود از شیوههای هنری بهره برده است و مفاهیمی چون صوت و تلاوت، علم البيان، قصهها، داستانهای قرآنی و دیگر جلوههای هنری، نشاندهنده اهمیت هنر در قرآن است.
وی در بخشی از سخنان خود، یکی از اهداف مهم این جشنواره را تقویت انس و تدبر در قرآن در سطح دانشگاهها عنوان کرد و افزود: یکی از اقدامات اساسی، تقویت مجموعهها، تشکلها و کانونهای قرآنی دانشجویی و هدایت تمامی مجموعههای دانشجویی به سمت انس با قرآن است و برگزاری جشنوارههایی همچون این رویداد بزرگ، فرصتی است تا استعدادهای هنری و قرآنی دانشجویان شکوفا شود و روح وحدت و امید در نسل جوان تقویت گردد و چهرهای زیبا و روشن از فرهنگ دینی و ملی ما به نمایش گذاشته شود.
حبیبا حمایت از فعالیتهای قرآنی و هنری را جزو رسالت دانشگاهها دانست و افزود: قرآن کلام خدا و منبع سعادت بشر است و عمل به آن موجب پیشرفتهای مادی و معنوی میشود و انس با قرآن باید در همه ابعاد زندگی به ویژه در تربیت دانشجویان در دانشگاهها تقویت شود. اگر قرآن با هنر آمیخته شود، اثربخشی آن دهها برابر خواهد شد، زیرا هنر یکی از رساترین و مؤثرترین ابزارهای ابلاغ و تبلیغ است.
معاون وزیر علوم ابراز امیدواری کرد با استمرار چنین برنامههایی شاهد حضور نسلی باشیم که با امید روشن، دلی مومن، وجدانی بیدار و دستانی هنرمند، آیندهای شایسته برای ایران عزیز رقم بزند و با تبیین فرهنگ شهادت، ایثار و از خودگذشتگی، این فرهنگ را به نسل آینده منتقل کنند.
شایان ذکر است در پایان این مراسم از تندیس جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی که توسط رسول پروریمقدم عضو هیئت علمی گروه گرافیک دانشگاه گیلان طراحی شده بود، با حضور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و نماینده ولیفقیه در استان گیلان رونمایی شد و همچنین از ۹۷ نفر از برگزیدگان بخشهای قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی تجلیل به عمل آمد.
گفتنی است پس از این مراسم، اعضای شورای صنفی دانشجویان دانشگاه گیلان نیز در نشستی با معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در ارتباط با مسائل صنفی و رفاهی در حوزههای خوابگاه، تغذیه و حمل و نقل دانشجویی به بیان مسائل خود پرداختند.