
جهانگیر: پیشگیری از وقوع جرم موضوعی فراقوهای و نیازمند همکاری همه نهادهاست

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اصغر جهانگیر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه و استاندار فارس، از تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم با محوریت مقابله اصولی و علمی با جرایم خبر داد و افزود: این شورا متشکل از ۲۳ مقام عالی رتبه از دستگاههای مختلف است که بر اساس تقسیم کار ملی، وظیفه هماهنگی، تدوین راهبردها و اجرای برنامههای پیشگیرانه را برعهده دارد.
دستاوردهای شورای پیشگیری از وقوع جرم در کاهش جرایم
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، کاهش ۱۸ درصدی سرقت را نتیجه سیاستهای نوین پیشگیری و همکاری گسترده نهادها دانست و گفت: شورای پیشگیری از وقوع جرم علاوه بر جرایم شایع، بر موضوعاتی مانند تغییر کاربری غیرقانونی اراضی و جرایم گمرکی نیز متمرکز شده است.
جهانگیر تاکید کرد: شناسایی چالشهای ساختاری با نگاه کارشناسانه در دستور کار این شورا قرار دارد.
چالشهای حوزه گمرک و برنامههای اصلاحی
وی به تعدد رویههای گمرکی در کشور اشاره کرد و افزود: در حالی که اغلب کشورها پنج رویه استاندارد دارند، ایران با ۲۳ رویه گمرکی مواجه است؛ تعدد قوانین پراکنده گمرکی (۴۵ قانون) نیز موجب پیچیدگی و ناهماهنگی شده و تدوین قانون جامع گمرکی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون قوه قضاییه: پیشگیری از وقوع جرم موضوعی فراقوهای و نیازمند همکاری همه نهادهاست
طرحهای اجتماعی برای پیشگیری از جرم
معاون قوه قضاییه از اجرای طرح «گلریزان اجتماعی استانی» خبر داد که با حمایت از کودکان بیسرپرست و خانوادههای آسیبپذیر، از بزهکاری پیشگیری میکند.
جهانگیر مشارکت مردمی را کلید موفقیت این طرحها دانست و به تجربههای تاریخی مانند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره کرد.
آموزش حقوقی به نسل آینده
وی از اجرای طرح «قاضی در مدرسه» برای آشنایی دانشآموزان با مخاطرات فضای مجازی و مسائل حقوقی خبر داد و گفت: این طرح با هدف کاهش جرایم در نسل آینده، آگاهی حقوقی را افزایش میدهد.
بهرهگیری از ظرفیتهای محلی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر استفاده از ظرفیت مساجد در طرح «هر مسجد یک حقوقدان» تاکید کرد و افزود: این طرح پاسخگویی به مشکلات حقوقی مردم در سطح محلی را تسهیل میکند و ارتباط شهروندان با نظام قضایی را تقویت مینماید.