آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۶۱۹
در دیدار با نماینده ولی فقیه و استاندار فارس؛

جهانگیر: پیشگیری از وقوع جرم موضوعی فراقوه‌ای و نیازمند همکاری همه نهادهاست

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به نقش حمایتی دستگاه‌های اجرایی گفت: پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی موضوعی فراقوه‌ای و نیازمند همکاری همه نهاد‌ها و سازمان‌ها است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اصغر جهانگیر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه و استاندار فارس، از تشکیل شورای پیشگیری از وقوع جرم با محوریت مقابله اصولی و علمی با جرایم خبر داد و افزود: این شورا متشکل از ۲۳ مقام عالی رتبه از دستگاه‌های مختلف است که بر اساس تقسیم کار ملی، وظیفه هماهنگی، تدوین راهبرد‌ها و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه را برعهده دارد.

دستاورد‌های شورای پیشگیری از وقوع جرم در کاهش جرایم

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، کاهش ۱۸ درصدی سرقت را نتیجه سیاست‌های نوین پیشگیری و همکاری گسترده نهاد‌ها دانست و گفت: شورای پیشگیری از وقوع جرم علاوه بر جرایم شایع، بر موضوعاتی مانند تغییر کاربری غیرقانونی اراضی و جرایم گمرکی نیز متمرکز شده است.

جهانگیر تاکید کرد: شناسایی چالش‌های ساختاری با نگاه کارشناسانه در دستور کار این شورا قرار دارد.

چالش‌های حوزه گمرک و برنامه‌های اصلاحی

وی به تعدد رویه‌های گمرکی در کشور اشاره کرد و افزود: در حالی که اغلب کشور‌ها پنج رویه استاندارد دارند، ایران با ۲۳ رویه گمرکی مواجه است؛ تعدد قوانین پراکنده گمرکی (۴۵ قانون) نیز موجب پیچیدگی و ناهماهنگی شده و تدوین قانون جامع گمرکی در دستور کار قرار گرفته است.

معاون قوه قضاییه: پیشگیری از وقوع جرم موضوعی فراقوه‌ای و نیازمند همکاری همه نهادهاست

طرح‌های اجتماعی برای پیشگیری از جرم

معاون قوه قضاییه از اجرای طرح «گلریزان اجتماعی استانی» خبر داد که با حمایت از کودکان بی‌سرپرست و خانواده‌های آسیب‌پذیر، از بزه‌کاری پیشگیری می‌کند.

جهانگیر مشارکت مردمی را کلید موفقیت این طرح‌ها دانست و به تجربه‌های تاریخی مانند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره کرد.

آموزش حقوقی به نسل آینده

وی از اجرای طرح «قاضی در مدرسه» برای آشنایی دانش‌آموزان با مخاطرات فضای مجازی و مسائل حقوقی خبر داد و گفت: این طرح با هدف کاهش جرایم در نسل آینده، آگاهی حقوقی را افزایش می‌دهد.

بهره‌گیری از ظرفیت‌های محلی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر استفاده از ظرفیت مساجد در طرح «هر مسجد یک حقوقدان» تاکید کرد و افزود: این طرح پاسخگویی به مشکلات حقوقی مردم در سطح محلی را تسهیل می‌کند و ارتباط شهروندان با نظام قضایی را تقویت می‌نماید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار