آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۳۳۱

خانواده‌محوری، حوزه‌ای نو در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور است

همزمان با هفته ملی جمعیت، در جلسه‌ی مدیر اجرایی روزآمدسازی نقشه جامع علمی و رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان بر لزوم اتخاذ رویکردی خانواده‌محور در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور و در نظر گرفتن ملاحظات و شرایط زنان در فعالیت‌های علمی تاکید شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در راستای تقویت پیوند میان نظام آموزشی و ارزش‌های خانواده‌محور، نشستی با هدف گنجاندن رویکرد‌های خانواده‌محور در نقشه جامع علمی کشور صورت پذیرفت و ناصر باقری مقدم، مدیر اجرایی روزآمدسازی نقشه جامع علمی، و فهیمه فرهمندپور، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، درباره چگونگی هم‌افزایی علم و ارزش‌های خانواده و ملاحظات شرایط زنان در نظام علمی و آموزشی به بحث و گفت‌و‌گو پرداختند.

اعلام آمادگی شورای فرهنگی و اجتماعی زنان برای ارسال پیشنهادات محتوایی

هدف اصلی این جلسه، طراحی سیاست‌هایی بود که دانشگاه‌ها و نظام آموزشی را به سمت ترویج خانواده به‌عنوان هسته اصلی جامعه سوق دهد. این رویکرد بر این باور استوار است که دانشگاه‌ها نه‌تنها باید متخصصان آینده را تربیت کنند بلکه باید نسلی پرورش دهند که به ارزش‌های خانوادگی پایبند باشد و مسئولیت‌پذیری در قبال خانواده و جامعه را در اولویت قرار دهد.

علاوه بر این، ملحوظ ساختن مسائل بانوان به عنوان نیمی از جامعه علمی، موضوعی است که نظر به اهمیت آن طی این نشست، درباره آن بحث و پیشنهاد کارشناسی ارائه شد.

ناصر باقری مقدم در این خصوص گفت: «نقشه جامع علمی کشور باید به‌گونه‌ای بازطراحی شود که دانشگاه‌ها، به‌عنوان قلب تپنده تولید علم، نقشی کلیدی در تقویت بنیان خانواده ایفا کنند. این هدف با بازنگری در برنامه‌های آموزشی و ایجاد پیوند عمیق بین علم و ارزش‌های اجتماعی محقق می‌شود.»

فهیمه فرهمندپور نیز با اشاره به نقش بی‌بدیل زنان در تحکیم خانواده و پیشبرد جامعه، اظهار داشت: «نظام آموزشی باید ضمن توانمندسازی زنان در عرصه‌های علمی و حرفه‌ای، به تقویت نقش آنها به‌عنوان محور عاطفی و تربیتی خانواده کمک کند. این امر با گنجاندن رویکرد‌های خانواده‌محور و درک مسائل زنان در برنامه‌ریزی‌های آموزشی ممکن خواهد شد.»

این جلسه، گام مهمی در هم‌افزایی علم و ارزش‌های فرهنگی-اجتماعی تلقی می‌شود. با توجه به جایگاه ویژه خانواده در استحکام جامعه، انتظار می‌رود نتایج این گفت‌و‌گو‌ها به‌زودی در قالب اقدامات عملیاتی به نقشه جامع علمی کشور اضافه شود. این حرکت می‌تواند به تربیت نسلی منجر شود که در کنار پیشرفت علمی و فناوری، به مسئولیت‌های خانوادگی و اجتماعی خود نیز اهمیت می‌دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار