آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۳۴۲
در نودوهشتمین نشست سراسری بسیج اساتید کشور؛

سرافراز: هوش مصنوعی آغازگر انقلابی جدید در توزیع قدرت جهانی است

سرافراز به بررسی نقش هوش مصنوعی در توسعه علمی و اقتصادی کشور، این فناوری را آغازگر یک انقلاب صنعتی جدید توصیف کرد و هشدار داد که عدم ورود ایران به لایه‌های توسعه‌ای این فناوری، منجر به عقب‌ماندگی بیشتر در عرصه جهانی خواهد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدسعید سرافراز رئیس مرکز راهبردی هوش مصنوعی، با اشاره به اهمیت راهبردی فناوری هوش مصنوعی، اظهار کرد: همان‌طور که بشر در گذشته تلاش کرد قابلیت‌های فیزیکی موجودات زنده را شبیه‌سازی کند و به ساخت خودرو و هواپیما رسید، امروز در تلاش است تا توانایی‌های ذهنی انسان را شبیه‌سازی کند. این مسیر می‌تواند منجر به خلق ابرهوش مصنوعی شود که توانمندی‌هایی فراتر از انسان خواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه کشور‌ها در مواجهه با این فناوری به سه دسته تقسیم خواهند شد، بهره‌برداران، مونتاژکاران و توسعه‌دهندگان، گفت: اگر ایران تنها در نقش بهره‌بردار باقی بماند، سهمی از قدرت و ثروت حاصل از این تحول نخواهد داشت.

دکتر سرافراز با اشاره به تجربه تاریخی ایران در مواجهه با انقلاب صنعتی و اقتصاد دیجیتال افزود: در گذشته به‌دلیل نبود درک درست از اهمیت فناوری، کشورمان صرفاً به واردکننده و مونتاژکار تبدیل شد. امروز نیز اگر برای توسعه زیرساخت‌ها و تربیت نیروی انسانی سرمایه‌گذاری نکنیم، ممکن است همان تجربه تکرار شود.

وی دانشگاه‌ها را بازیگران اصلی در این تحول دانست و تصریح کرد: داده، سوخت هوش مصنوعی است و بهترین مکان برای تولید داده‌های باکیفیت، دانشگاه‌ها هستند. این نهاد‌ها می‌توانند با پردازش و ساماندهی داده‌ها، بستری برای تربیت دستیار‌های هوشمند در حوزه‌هایی همچون پزشکی و حقوق فراهم کنند.

او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت بین‌المللی شدن دانش گفت: برقراری روابط علمی با دانشگاه‌ها و نهاد‌های پژوهشی جهان، نقش مهمی در تأثیرگذاری ایران در مجامع تصمیم‌ساز جهانی خواهد داشت. مجامعی که قرار است قواعد اخلاقی، حقوقی و فنی هوش مصنوعی را تدوین کنند.

سرافراز همچنین از تحول در مفاهیم شغلی خبر داد و خاطرنشان کرد: ماشین‌ها می‌توانند بسیاری از مشاغل تکراری را جایگزین کنند و اقتصاد‌های سنتی را به چالش بکشند. باید از امروز در دانشگاه‌ها به کاربرد هوش مصنوعی در تحقیق و کارآفرینی توجه کنیم.

او در پایان با اشاره به فرصت‌های منطقه‌ای و جهانی اظهار داشت: ایران می‌تواند با استفاده از ظرفیت علمی و نیروی انسانی خود به کشوری توسعه‌دهنده در این حوزه تبدیل شود. اگر سرمایه‌گذاری درست و تمرکز هوشمندانه داشته باشیم، می‌توانیم در بازی جهانی قدرت، جایگاه خود را تثبیت کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار