
هوش مصنوعی در الکامپ ۱۴۰۴؛ نمایش قدرت نوآوری و فناوریهای آینده

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیستوهشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی الکامپ از ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ با محوریت هوش مصنوعی برگزار خواهد شد.
برای اولین بار، سالن تخصصی هوش مصنوعی بهمنظور معرفی توانمندیهای این حوزه در نظر گرفته شده است. این سالن در دو بخش طراحی شده است، بخشی برای شرکتهایی که قصد برپایی غرفه مستقل دارند و بخشی بهعنوان پاویون هوش مصنوعی برای نمایش جامع محصولات و خدمات این حوزه.
رئیس نظام صنفی رایانهای استان تهران، «علی حکیمجوادی»، در اولین نشست خبری الکامپ ۱۴۰۴، از اختصاص پاویون ویژهای برای کسبوکارهای حوزه هوش مصنوعی خبر داد.
حکیمجوادی با اشاره به همزمانی الکامپ ۱۴۰۴ با کنفرانس دیبلاک ۲۰۲۵ با حضور کشورهای عضو بریکس، بر اهمیت استفاده از ظرفیت این کشورها تأکید کرد.
دبیر اجرایی الکامپ ۱۴۰۴، «رضا حیدری»، از اختصاص کل سایت محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی به نمایشگاه الکامپ خبر داد.
او اعلام کرد که مذاکراتی با سمپاد (سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) انجام شده تا بخش «تینواستارز» الکامپ ۱۴۰۴ با همکاری این سازمان برگزار شود. حیدری شعار این دوره نمایشگاه را «سرمایهگذاری هوشمند و توسعه پایدار» اعلام کرد.
حیدری درباره شرکتهای خارجی حاضر در الکامپ ۱۴۰۴ اعلام کرد که بخش زیادی از این شرکتها از چین هستند و شرکتهایی از آلمان، ترکیه، کره جنوبی و ایتالیا نیز در این دوره از نمایشگاه الکامپ حضور خواهند داشت. حدود ۷۰ شرکت از ۷ کشور در الکامپ ۱۴۰۴ حاضر خواهند بود که عمدتاً در حوزههای سختافزاری فعالیت میکنند.
دبیر اجرایی الکامپ همچنین از ارائه تسهیلات به کسبوکارهای دانشبنیان حوزه هوش مصنوعی خبر داد. بخشی از این تسهیلات در قالب وام از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق صحا به این کسبوکارها ارائه میشود.
همچنین تخفیفهایی در تعرفه حضور این کسبوکارها در نمایشگاه اعمال خواهد شد. به گفته دبیر اجرایی الکامپ، اطلاعیه دریافت این تسهیلات بهزودی منتشر میشود.
دبیر اجرایی الکامپ همچنین از اختصاص متراژ بیش از ۵۰ هزار متر مربع در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران به الکامپ ۱۴۰۴ خبر داد. وی اعلام کرد که بیش از ۶۳۰ شرکت در پیشثبتنام بیستوهشتمین دوره الکامپ شرکت کردهاند، اما به دلیل محدودیتها، حدود ۵۰۰ شرکت در نهایت در نمایشگاه حضور خواهند داشت.
بر اساس اعلام ستاد برگزاری، پاویون هوش مصنوعی فرصتی برابر برای تمامی شرکتها، استارتاپها و دستگاههای دولتی فراهم میکند تا محصولات و خدمات خود را (با حداقل نمونه آزمایشگاهی) ارائه دهند. هدف از این پاویون، ایجاد فضایی رقابتی برای نمایش و مقایسه محصولات هوش مصنوعی در یک قاب مشترک است.
شرکتهای بزرگ میتوانند توانمندیهای خود را معرفی و بازدیدکنندگان را به غرفههای اصلی هدایت کنند، در حالی که استارتاپها و شرکتهای کوچک نیز فرصتی برای رقابت و نمایش نوآوریهای خود خواهند داشت.
بهمنظور ایجاد فرصت برابر، چیدمان پاویون بهصورت کانترهای یکسان طراحی شده و هزینه هر کانتر حداکثر ۱۵ میلیون تومان تعیین شده است. شرکتهایی با محصولات متنوع میتوانند چند کانتر رزرو کنند.
پاویون هوش مصنوعی با فناوریهای پیشرفتهای نظیر سیستمهای پردازش تصویر، چتباتها، راهنماهای هوشمند، تشخیص چهره و شمارش افراد چیدمان میشود تا تجربهای تعاملی برای بازدیدکنندگان فراهم کند.
فضاهای اختصاصی برای جلسات، کارگاههای آموزشی و سخنرانیها نیز در نظر گرفته شده است.
شرکتها میتوانند دموی محصولات خود را برای نمایش و استفاده عملی در تجهیزات عمومی سالن ارائه کنند.
محصولاتی که پس از ارزیابی، جذابیت و کارایی لازم را داشته باشند، با لوگوی شرکت در معرض دید و استفاده عموم قرار خواهند گرفت و بازدیدکنندگان میتوانند بهصورت واقعی با آنها تعامل کنند.
بیستوهشتمین دوره نمایشگاه الکامپ از ۲۷ تا ۳۰ خرداد در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.