آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۴۹۷

فعالیت ۴۱ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه کشاورزی، شرب و صنعتی در گلستان

مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به وجود بیش از ۴۱ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه شرب، کشاورزی و صنعتی در این استان گفت: ۵۲ درصد چاه‌های گلستان غیرمجاز هستند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، ایرج حیدریان در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار کرد:بیش از ۲۱ هزار و ۶۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که تاکنون حدود بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ حلقه تعیین تکلیف شد و ۱۱ هزار و ۶۰ پرونده برای حلقه چاه‌های غیرمجاز در کمیسیون رسیدگی آب‌های زیرزمینی و دیوان عدالت اداری تشکیل شده که در برنامه گرفتن پروانه و یا انسداد قرار دارند.   

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با اشاره به وجود ۱۹ هزار ۹۴۵ چاه مجاز در استان گفت: از این تعداد ۱۷ هزار و ۶۴۳ حلقه چاه کشاورزی،  هزار و ۴۱۹ حلقه چاه برای تامین آب صنعت و ۸۸۳ حلقه چاه برای شرب است. از این تعداد تاکنون ۵ هزار و ۲۲۱ حلقه برقی شده و ۱۴ هزار و ۷۲۴ حلقه نیز دیزلی است.

وی با اشاره به ضرورت نصب کنتور‌های هوشمند بر روی چاه‌های مجاز بیان کرد: بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ کنتور هوشمند بر روی چاه‌های آب استان نصب شده که معادل ۷۵ درصد چاه‌هایی است که قابلیت برقی شدن را دارند.

حیدریان ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۳، تعداد ۳۵ حلقه چاه آب شرب با حجم ۲۰ میلیون مترمکعب باهدف کمک به آب شرب استان حفر شده است.

وی بیان کرد: مخازن آب به میزان ۲۲ هزار مترمکعب احداث شده است که ۲۲ هزار مترمکعب دیگر نیز در حال انجام است که در مجموع ۵۹ هزار مترمکعب مخازن آب برای مدیریت توزیع در استان احداث شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان در ادامه به علاج بخشی سدوشمگیر اشاره کرد و ادامه داد: علاج‌بخشی سد وشمگیر و افزایش میزان آب سرریز آن، به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

حیدریان درباره مقدمات آبگیری سد نرماب گفت: فاز نخست سد نرماب باید از محل اعتبارات مولدسازی و فروش اموال دولتی تامین شود. باید با فروش اموال دولتی و مولدسازی املاک در پایتخت، اعتبارات آبگیری این سد، مطالبات قرارگاه خاتم و دیگر پروژه‌های استان را تامین کنیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای گلستان افزود: سازمان خصوصی‌سازی از این اموال در پایتخت بازدید کرده است و در مرحله نخست بازدید، ارزش اموال دولتی در مرکز برای مولدسازی، مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

حیدریان گفت: در مرحله نخست آبگیری سد نرماب، جابجایی روستا‌ها و دیگر پروژه‌های مربوط به پروژه سد نرماب به ۲ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است که تلاش داریم از محل مولدسازی و فروش اموال دولتی در مرکز تامین کنیم و این پروژه را به مرحله بهره‌برداری اولیه برسانیم.

وی یکی از پروژه‌های مهم استان در حوزه آبی را اجرای شبکه قره‌سو زرین‌گل، سد کبودوال دانست و افزود: برای این پروژه بیش از ۹۲ میلیون یورو تسهیلات بانکی از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی در نظر گرفته شده که هیچ پروژه‌ای به‌اندازه این پروژه اعتبار موردنظر را ندارد. تاکنون کانال و سد اصلی آن احداث شده و شبکه فرعی و تاسیسات آن در حال اجراست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار