آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۵۷۷۲
در گفت‌و‌گو با المیادین؛

رنجبران: غنی‌سازی اورانیوم خط قرمز ماست/ رژیم صهیونیستی در مسیر مذاکرات ایران و آمریکا اختلال ایجاد می‌کند

مشاور وزیر خارجه ایران گفت که غنی‌سازی اورانیوم خط قرمز ماست؛ نه روی کاغذ، بلکه در رگ‌های ما حک شده. رژیم صهیونیستی در مذاکرات اختلال ایجاد می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ محمد رنجبران، مشاور رسانه‌ای وزیر امور خارجه ایران، در گفت‌وگویی صریح با شبکه المیادین، از فشارهای سیاسی پشت پرده در مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن پرده برداشت و تأکید کرد که رژیم صهیونیستی، با نفوذ در هیئت آمریکایی، تلاش دارد روند دیپلماتیک جاری را مختل کند.

 

رژیم صهیونیستی مسیر مذاکرات را منحرف می‌کند

 

رنجبران با اشاره به دور اخیر گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم، اظهار داشت:«رژیم صهیونیستی نشان داده است که نه‌تنها در سیاست‌گذاری داخلی آمریکا نقش ایفا می‌کند، بلکه در مذاکرات بین‌المللی نیز توانسته مواضع تیم آمریکایی را تحت تأثیر قرار دهد.»

او با بیان اینکه مواضع هیئت آمریکایی پس از دور سوم مذاکرات دچار تغییرات آشکاری شد، تصریح کرد:«غنی‌سازی اورانیوم، در گفت‌وگوهای اولیه خط قرمز آمریکا نبود؛ اما بعد از دخالت صهیونیست‌ها، ناگهان واشنگتن آن را به‌عنوان مطالبه‌ای اساسی مطرح کرد.»

 

ایران: خط قرمز ما روی کاغذ نیست، در رگ‌هایمان حک شده

 

مشاور وزیر امور خارجه ایران با لحنی قاطع درباره موضع هسته‌ای ایران گفت:«برای ایران، غنی‌سازی اورانیوم یک موضوع راهبردی و غیرقابل چانه‌زنی است. اگر آمریکایی‌ها آن را خط قرمز می‌دانند، این خط قرمز برایشان روی کاغذ نوشته شده؛ اما برای ما، در رگ‌هایمان حک شده است. یعنی بخشی از هویت و حاکمیت ماست.»

او افزود که این واقعیت برای هیئت آمریکایی نیز روشن است و ادامه داد:«تهران در این پرونده هیچ‌گونه امتیازی نخواهد داد. طرف آمریکایی می‌داند که ما از حق قانونی و مشروع خود در چارچوب NPT عقب‌نشینی نخواهیم کرد.»

 

چرخش ناگهانی مواضع واشنگتن پس از دور دوم مذاکرات

 

رنجبران فاش کرد که در دور دوم مذاکرات، فضای مثبت‌تری حاکم بود، اما پس از آن، موضع تیم آمریکایی به‌طور ناگهانی تغییر کرد. او گفت:«موضع واشنگتن درباره توقف غنی‌سازی اورانیوم، در ابتدا مطرح نبود. اما ناگهان و بی‌هیچ زمینه‌ای، این خواسته را مطرح کردند؛ مسئله‌ای که خلاف مسیر مذاکرات و توافقات اولیه بود.»

این تغییر موضع، به‌گفته رنجبران، با نوعی رفتار متناقض و فشار رسانه‌ای نیز همراه شد که نشان‌دهنده وجود فشارهای خارجی بر تیم مذاکره‌کننده آمریکایی است.

 

اعتراض رسمی ایران به نقش‌آفرینی صهیونیست‌ها از طریق عمان

 

رنجبران در ادامه اعلام کرد که ایران، در واکنش به چرخش مواضع واشنگتن، اعتراض رسمی خود را به عمان، به‌عنوان میانجی مذاکرات، ابلاغ کرده است.«ما صراحتاً نارضایتی خود را ابراز کردیم و حتی تصمیم گرفته بودیم دور چهارم مذاکرات را لغو کنیم. اما با دریافت پیام‌هایی از سوی واشنگتن مبنی بر جدیت در ادامه مسیر، این دور برگزار شد.»

او تأکید کرد که تغییرات غیرمنتظره در رفتار آمریکا، تبعاتی برای روند مذاکرات خواهد داشت و ایران این پیام را به طرف مقابل منتقل کرده است.

 

عراقچی عقب‌نشینی نخواهد کرد؛ مسیر مذاکرات پرچالش اما روشن است

 

مشاور وزیر خارجه با تمجید از عملکرد عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، تأکید کرد:«عراقچی یک دیپلمات باتجربه است که تحت فشار آمریکا و رسانه‌های وابسته به آن‌ها قرار نمی‌گیرد. او مسیر خود را می‌شناسد و بر اصول ملی پافشاری می‌کند.»

رنجبران با اشاره به ادامه مذاکرات در فضای «پیچیده اما سازنده» گفت:«مسیر پیش‌رو آسان نیست، اما جمهوری اسلامی ایران برای تأمین منافع خود، در برابر هیچ فشار خارجی عقب‌نشینی نخواهد کرد.»

 

پایان دور پنجم مذاکرات غیرمستقیم در رم؛ پیچیده‌ترین مرحله تاکنون

 

شب گذشته، پنجمین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در شهر رم به پایان رسید.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، این دور را «یکی از حرفه‌ای‌ترین و پیچیده‌ترین مراحل مذاکرات» توصیف کرد و افزود:«برخلاف دورهای ابتدایی، اکنون طرف آمریکایی درک عمیق‌تری از مواضع ایران پیدا کرده و ما امیدواریم این درک به تصمیمات عملی منجر شود.»

 

حمایت از محور مقاومت در اولویت سیاست خارجی ایران

 

رنجبران در ادامه گفت‌وگو، به رویکرد منطقه‌ای ایران نیز اشاره کرد و گفت:«دفاع از مقاومت فلسطین و لبنان، مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه و حمایت از محور مقاومت، در رأس اولویت‌های دستگاه دیپلماسی ایران قرار دارد.»

او افزود که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، در همه سطوح بین‌المللی از حقوق مشروع ملت فلسطین دفاع خواهد کرد و این موضوع، یک اصل تغییرناپذیر در سیاست خارجی ایران است.

 

اختلافات ساختاری میان تهران و واشنگتن

 

تحلیلگران معتقدند که در مذاکرات ایران و آمریکا، تنها موضوع غنی‌سازی مطرح نیست. پرونده هسته‌ای ایران، نمایانگر مجموعه‌ای از اختلافات سیاسی، امنیتی و منطقه‌ای است که ریشه در چند دهه دشمنی دارد.

مواردی چون:

تحریم‌های مالی و بانکی

نقش ایران در منطقه

برنامه موشکی ایران

روابط راهبردی ایران با چین، روسیه و محور مقاومت

همگی به‌عنوان موانع ساختاری در مسیر توافق مطرح هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار