آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۷۰۱۱
عبدالباری عطوان؛

راز فشارها و انزوای قاهره/ مصر به گزینه یمنی روی آورد

تحلیلگر معروف جهان عرب با اشاره به تشدید فشارها علیه مصر و منزوی کردن آن از طرح های رژیم صهیونیستی و آمریکا برای تجزیه این کشور مشابه سوریه و لیبی خبر داد و راهکار را در روی آوردن به گزینه یمنی دانست که واشنگتن را به زانو درآورد.
راز فشارها و انزوای قاهره/ مصر به گزینه یمنی روی آورد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در مطلبی در رای الیوم با اشاره به اوضاع مصر نوشت: مصر این روزها از حاشیه ای سیاسی و اقتصادی بی سابقه ای رنج می برد که اوج آن در سفر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به سه کشور عربستان، قطر و امارات و بازگشت از آن با پنج تریلیون دلار در حالی که مقامات مصر از پرداخت اقساط و سود بدهی ۱۶۰ میلیارد دلاری خود عاجز هستند، نمود پیدا کرد.

وی با اشاره به بحران میان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و مصر که در عدم دعوت از «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر در نشست سران در ریاض هنگام سفر ترامپ نمایان شد، یادآورشد: این روند به حاشیه راندن مصر از خیلی وقت پیش در نشست اضطراری قاهره برای بازسازی غزه آشکار شد که این کشورها حضور کم رنگی داشتند که علامت سئول زیادی را در مصر و خارج آن درباره علل کاهش روابط مصر و کشورهای مذکور به ویژه عربستان مطرح کرد. محافل مصری علت را در مخالفت السیسی با دعوت دونالد ترامپ برای سفر به کاخ سفید و مخالفت با کوچاندن فلسطینان به سینا دانستند. مخالفت دولت آمریکا با نوسازی نیروی هوایی مصر و جنگنده های آن و درخواست لوازم یدکی نیروی هوایی سبب شد که مصر به چین برای خرید جنگنده روی آورد که این ضربه مهلک و صاعقه واری به دولت آمریکا در اولین واکنش قاهره بود.

این تحلیلگر با بیان اینکه برگزاری نشست سه جانبه مصر، اردن و عراق در سطح وزیران خارجه واکنشی به عدم دعوت رئیس جمهور مصر و پادشاه اردن در نشست ترامپ بود که نشان از رویکرد جدید مصر برای شکستن این انزوا و تلاش سریع برای یافتن جایگزین قلمداد می شود، بیان کرد: حضور رئیس جمهور مصر در نشست بغداد که در آن سران کشورهای شورای همکاری به غیر از امیر قطر در آن شرکت نکرد نیز در همین راستاست.

وی تاکید کرد: سئوالی که این روزها مطرح می شود نحوه واکنش مصر به تلاشها برای منزوی کردن قاهره است و اینکه این اکنش ها چه زمانی علنی می شود؟ جای هیچ بحثی نیست که مصر در حال حاضر با بحران های متعددی در جبهه های مختلف دست و پنجه نرم می کند، سودان عمق جنوبی مصر در جنگ فرسایشی است که کشورهای شورای همکاری در کنار آمریکا و اسرائیل به آن دامن می زنند، در مرزهای غربی مصر نیز لیبی چنین وضعیتی دارد، پیمان کمپ دیوید به شکل فزاینده نقض می شود و در مرز غزه و فلسطین اشغالی اوضاع نابسامان است. کاهش درآمد هفت میلیارد دلاری سالانه کانال سوئز نیز هست.

عطوان در این یادداشت افزود: تنها راه برون رفت مصر و حفظ شوکت و جایگاه و نقش راهبردی آن در منطقه مقابله با کشتارهای اسرائیل در غزه و یمن و خروج از پیمان کمپ دیوید پس از نقض آن از سوی رژیم اشغالگر با اشغال محور صلاح الدین (فلادلفیا) است که عصا را بلند کند و با زبانی که دشمن صهیونیستی می فهمد یعنی زبان زور با آن مقابله کند و گرنه این روند منزوی کردن گسترش می یابد و به داخل مصر منتقل شده و سرآغاز تجزیه و فروپاشی و از بین رفتن وحدت و انسجام اجتماعی و تمامیت ارضی آن خواهد بود و بی ثباتی مشابه آنچه در لبنان، سوریه، لیبی و سودان رخ می دهد گریبانگیر آن را خواهد گرفت.

وی یادآورشد که درحال حاضر مصر بزرگترین و تنها کشوری است که ایجاد اسرائیل بزرگ و تغییر خاورمیانه طبق نقشه نتانیاهو را تهدید می کند. ای مصریان کارد به استخوان رسیده است و سیاست کنونی نتایجی عکس می دهد و کارد اسرائیلی و آمریکایی به استخوان شما نزدیک شده است.

این تحلیلگر آورده است: ما نمی خواهیم که مصر درگیر جنگ شود اما می دانیم که در معرض حمله است. تسلیم سوریه و عدم واکنش آن به اهانت ها و حملات اسرائیل طی مدت سی سال مانع از فروپاشی داخلی آن و ساقط شدن نظامش نشد و مصر باید به گزینه یمنی روی آورد که آمریکا را به زانو درآورد و آنرا مجبور به فرار و تن دادن به آتش بس برای حفظ آبرویش کند. همان یمنی که فرودگاه اللد(بن گوریون) را تعطیل کرده و سه میلیون اسرائیلی شب ها از ترس حملات موشکی آن در پناهگاه هستند.

عطوان افزود: مصر باید سربلند و قوی و یکپارچه بماند. همانطور که در جنگ اکتبر پیروز و کانال و سیناء را پس گرفت، قاهره می تواند بر طرح های اسرائیلی و آمریکایی که به دنبال فروپاشی مصر هستند نیز غلبه کند. مصر تمدنی هشت هزار ساله دارد و همانند آمریکا با ۳۰۰ سال قدمت و رژیم اشغالگر ۷۶ ساله نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار