آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۷۴۹۱

آتش‌زنندگان کاه و کلش در مزارع اردبیل تحت پیگرد قرار می‌گیرند

مدیرکل محیط زیست اردبیل گفت: طرح پایش مزارع برای جلوگیری از آتش زدن کاه و کلش اجرا شده و متخلفان تحت پیگرد قرار می‌گیرند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حسن قاسم پور با بیان این که ‏آتش زدن و سوزاندن کاه و کلش مطابق قانون هوای پاک، جرم محسوب شده و طبق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد، اظهار کرد: اطلاع‌رسانی لازم در این خصوص به کشاورزان استان صورت گرفته و هیچ توجیه و بهانه‌ای در این خصوص قابل قبول نیست.

وی افزود: برخی از کشاورزان پس از برداشت محصول اقدام به آتش زدن بقایای بر جای مانده از برداشت محصول می‌کنند که این اقدام به علت تهدید بهداشت عمومی و آلودگی هوا پیگرد قانونی داشته و افراد متخلف به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

وی ادامه داد:‌ طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک، سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه شش موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

وی با اشاره به مضرات سوزاندن کاه و کلش مزارع، بیان کرد:‌ این کار علاوه بر از بین رفتن میکرو ارگانیسم‌های زنده خاک، باعث کاهش حاصلخیزی و تشدید فرسایش خاک و آلودگی هوا و محیط زیست نیز می‌شود.

قاسم پور فقیرتر شدن مواد آلی خاک، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک، کاهش تبادلات گازی خاک و کاهش جمعیت انواع میکروارگانیسم‌های خاک را از جمله دیگر زیان‌های آتش زدن بقایای بر جا مانده زمین‌های کشاورزی عنوان کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: همه این موارد عملا میزان باروری خاک مزرعه را طی چند سال بعدی به شدت کاهش می‌دهد و هزینه‌ای به مراتب بالاتر دارد.

وی به کشاورزان افزود: از آتش زدن بقایا پس از برداشت انواع محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو خودداری کنند، زیرا باز مانده محصول گندم و جو (کاه و کلش) برای زمین مفید و نوعی کود و پوشش محسوب می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از مردم و دوستداران محیط زیست خواست، در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی مراتب را از طریق تماس با شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ و یا ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان‌ها اطلاع دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار