آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۱۰۶۹

امواج صوتی چگونه پروتئین‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟

«مطالعه مکانیزم اثر بسامد و شدت امواج صوتی بر تجمع پروتئین‌های آلفاسینوکلئین، آلبومین و لیزوزیم» عنوان طرحی است که پریناز لردی فرد در قالب رساله دکتری با راهنمایی بهرام گلیایی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پریناز لردی فرد درباره این طرح توضیح داد: مسأله مورد توجه ما در این مطالعه، شناخت اثرات مستقیم امواج صوتی بر پروتئین‌ها به‌ویژه جابجایی حاصل از انتقال انرژی صوتی به این مولکول‌ها و ارتباط میان فرکانس و شدت صوت و تجمع پروتئین‌های مؤثر در فرایندهای شناختی است.

وی افزود: هدف از این پژوهش، ارائه مدلی تئوری بر اساس ارتباط میان فرکانس و شدت صوت و اندازه پروتئین‌ها است که با انجام بررسی‌های عملی از اثر صوت بر تجمع پروتئین‌ها ازجمله پروتئین‌های دخیل در بیماری‌های نورودژنراتیو بررسی شد.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: در ابتدا جهت بررسی اثرات فیزیکی برخورد موج صوتی به پروتئین، به بررسی روابط حاکم بر این فرایند می‌پردازیم و تلاش می‌شود تا با استفاده از فرمول‌های فیزیک در ارتباط با امواج صوتی به تحلیل اثر پارامترهایی مانند فرکانس و شدت صوت و اندازه پروتئین در این برهمکنش پرداخته شود.

وی تصریح کرد: شناخت تئوری اثر صوت بر پروتئین‌ها و ارائه مدلی در مورد ارتباط پارامترهای فیزیکی صوت و اندازه پروتئین‌ها از اهداف انجام این طرح بود.

به نقل از روابط عمومی بنیاد ملی علم ایران (INSF)، لردی فرد در پایان خاطر نشان کرد: همچنین در این پژوهش به دنبال شناخت تجربی اثرات فیزیکی فراصوت بر تجمع پروتئین‌ها شامل پروتئین‌های لیزوزیم و آلبومین بودیم که خوشبختانه محقق شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار