به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در هفتهای که گذشت، خبرهای آموزش و فناوری در دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار آموزش و فناوری را مرور میکنیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: دشمن تصور میکرد که میتواند در ظرف دانشگاه امیال خود را دنبال کند، غافل از اینکه دانشجویان و اساتید ما بیدار بوده و اجازه تحقق خیالهای باطل دشمن را نخواهند داد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز قریب به ۶۰ درصد از دانشجویان کشور را دانشجویان دختر تشکیل میدهند، برخورداری توأمان از روحیه تحقیق و پژوهش با علم و بردباری دختران دانشجو را در این زمینه موثر دانست و افزود: در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی زنان زیادی در عرصههای دانشگاهی کشور خوش درخشیده و حتی توانستهاند تواناییهای خود را در عرصههای جهانی نیز به رخ جهانیان بکشند.
هاشمپور با اشاره به قوانین تصویب شده در زمینه جذب دانشجویان بینالملل گفت: در سال ۱۳۹۸ مصوبهای در هیئت وزیران تصویب شد که طبق آن دانشجوی خارجی که برای تحصیل وارد کشور میشود در طول دوران تحصیل، اقامت به طول تحصیل داشته و به صورت مکرر در هر سال بتواند ورود و خروج به کشور داشته باشد. اما این مصوبه مغفول مانده بود.
رئیس دانشگاه تهران گفت: معدود افرادی که با ایجاد فضای رعب در میان دانشجویان کارشناسی، در صدد ریزش مشتاقان به حضور در کلاسهای درس بودند، شعار «آزادی» سر میدهند، اما در واقع حقوق دیگران را ضایع میکنند و به سلب آزادی دیگران میپردازند. اما کلاسهای پرازدحام دانشگاه تهران که از آنها بازدید کردم، نشان میدهد که جامعه دانشجویی آن قدر بلوغ فکری دارد که تحت تأثیر فضاسازیهای توئیتری و بیانیههای بدون شناسنامه قرار نگیرد.
منصور انبیاء روز سهشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۱ با حضور در تعدادی از کلاسهای درس در دانشکده علوم پایه، از روند برگزاری کلاسهای دانشجویان ورودی جدید دانشگاه بازدید و نکات مهمی را به آنان متذکر شد.
دانشگاهیان صنعتی امیرکبیر در محکومیت هتک حرمت به مقدسات وهنجارشکنیهای چند روز اخیرتجمع و راهپیمایی کردند.
در این راهپیمایی که با حضور بیش از ۲۵۰ نفر از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه برگزار شد شرکت کنندگان با در دست داشتن پرچم مقدس جمهوری اسلامی و با سر دادن شعارهایی " استقلال آزادی جمهوری اسلامی "، "ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند"، " دانشگاه دانشجو گفتگو گفتگو"، " اعتراض مقبول است اغتشاش محکوم است "و "ای پرچمت ما را کفن جانم وطن جانم وطن " آشوب، ناامنی و حرکات هنجارشکن اخیررا محکوم کردند.
زلفیگل گفت: در سال ۲۰۲۱ بیش از ۷۸ هزار سند علمی با نام ایران منتشر شده و کشور ما توانسته رتبه اول علمی در منطقه را، با اختلاف بیش از ۱۰هزار سند علمی با رقیب خود کسب کند. از ۷۸هزار سند ملی بینالمللی بیش از ۳۵ درصد آن با مشارکت دانشجویان بینالملل بوده است.
حسین بلندی، رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی در خصوص برنامه برای راه اندازی مجدد این مراکز افزود: مذاکرات مختلفی برای راه اندازی مجدد این مراکز هم با وزارت علوم و هم سازمانهای دولتی را داشتیم و معتقدم که این مراکز که تعطیلی شدند تجهیزات و امکانات ویژهای دارند که بخش خصوصی نمیتواند نسبت به آنها سرمایه گذاری کند چرا که نه بودجه آن را دارد و امکانات راه اندازی اینگونه مراکز را دارد.
بر اساس ماده ۷ مصوبه سنجش و پذیرش شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور موظف است نسبت به بررسی و ساماندهی سیاستهای حاکم بر سهمیههای پذیرش دانشجو در کلیه مقاطع تحصیلی ظرف مدت حداکثر شش ماه اقدام نموده و سیاستهای پیشنهادی را به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.
رئیس دانشگاه تهران، برگزاری دومین نشست «خانه گفتوگوی دانشگاه تهران» با حضور نمایندگان تشکلهای متنوع و متکثر دانشجویی را که یک روز پس از برگزاری نشست با اساتید انجام شد، مقوم اراده مدیریت دانشگاه برای ساختارمند شدن بستر گفتوگوی آزاد و ملی در دانشگاه دانست و تصریح کرد: متاسفانه کمتر با هم گفتگو میکنیم و گاهی صحبت کردنهایمان بیش از آنکه شبیه گفتگو باشد، به یک رویارویی میماند که دیگر اصلاً نام آن را نمیتوان گفتوگوی در شأن محیط علمی و دانشگاهی گذاشت.
محمد علی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بنده به عنوان وزیر علوم نهایت تقدیر و تشکر را از رؤسای دانشگاهها در مدیریت حوادث اخیر را دارم. این شرایط را در سال ۸۸ خودم در دانشگاه تجربه کردهام و میدانم سختیهای کار چیست. نکاتی هم در این جلسه مطرح شد برای کمک به دانشگاهها است. البته تفاوتهایی در دانشگاهها وجود دارد که سبک و سیاق مدیریت دانشگاهها را نیز تغییر میدهد.
چهارشنبه ۲۰ مهرماه، مراسم تشییع پیکر رضا روستا آزاد، رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف، در میان غم و اندوه خانواده و جمعی از استادان، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه مقابل دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
حجتالاسلام رستمی، مسئول نهاد مقام معظم رهبری دانشگاههای کشور روستا آزاد را مجاهد تلاشگر نامید و گفت: خصال نیک تلاشگری و برای خدا کار کردن و نهراسیدن از ملامت ملامتگران در مسیر اهداف عالی که برای کشور میدید از مهمترین ویژگیهای وی بود.
روحالله دهقانی فیروزآبادی سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان یک مجموعه خبرگانی است، گفت: این بنیاد تقریبا حساسترین و مهمترین نقش را در شناسایی و تربیت استعدادهای کشور برای ایجاد نخبه و هدایت جریان نخبگی به سمت نیازهای واقعی را دارد.
در ادامه جلسه حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به اینکه اکنون توانستهایم رتبه چهارم تولید دانش در دنیا را به دست بیاوریم، افزود: به گفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هر ساله توسعه ۱۰۰ درصدی بازار نانو را داریم.
همکاری بین اسپارک تکنولوژیز (Sparc Technologies) و دانشگاه سوئینبرن بر روی سازههای کامپوزیتی هوشمند تمرکز دارد تا به مهندسان کمک کند نقصهای ساختاری در هواپیماها و موشکها را قبل از ایجاد فاجعه شناسایی کنند. این پروژه مرتبط با صنعت، کامپوزیتهای هوشمند مجهز به گرافن را برای هوانوردی، هوافضا و انرژیهای تجدیدپذیر ایجاد میکند.
سیدمحمدصادق موحد با بیان اینکه متقاضیان برای ورود به طرح شهید احمدی روشن نیاز است که در هستههای این طرح عضویت داشته باشند، اظهار کرد: اعضای هر هسته این طرح علاوه بر دریافت حقالزحمه، از تسهیلاتی، چون اعطای کمکهزینه خرید تجهیزات مصرفی تا سقف ۵۰ میلیون تومان، اعطای کمکهزینه بهرهمندی از شبکه ملی آزمایشگاهی برخوردار میشوند.
موحد، در خصوص تفاوت طرح احمدی روشن با امریه و پروژه جایگزین خدمت، توضیح داد: طرح امریه و جایگزین خدمت مشمول دانشجویان مرد است که موظف به گذراندن دوره امریه هستند، ولی طرح شهید احمدی روشن مشمول همه دانشجویان و دانشآموختگان در حین تحصیل میشود.
روحالله ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره نقش صنعت نانو و جایگاه این صنعت در کشور گفت: کشور ما در حوزه نوظهور که در دنیا جدید است، توانست در کمترین زمان میانبر بزند و جزو سردمداران حوزه نانو دردنیا قرار بگیرد و همچنین بتواند در حوزه علمی و صنعتی اقتصادی نانو فعالیت داشته باشد.
وی افزود: نانو به جوانانی مجهز شد که اراده پیشرفت داشتند. نسل اولی که پای کار ستاد نانو آمدند، میتوانستند پذیرش بگیرند و از کشور خارج شوند، اما ماندند و این فناوری را دست گرفتند. آنان توانستند با کمک بخش خصوصی، بخش مردمی، حوزه صنت، پژوهش و تجاری سازی اکوسیستم نوآوری در حوزه نانو را شکال بدهند.
«تیز نیش» (Hyper Sting) هواپیمای جدیدی است که اسکار وینالز (Oscar Viñals)، صنعتگر و طراح مفهومی اسپانیایی، طراحی کرده است که سه برابر سرعت صوت پرواز خواهد کرد. نام جالب این هواپیمای جت از طرح نوکتیز آن الهام گرفته است.
در حال حاضر، رکورد سریعترین پرواز از لندن به نیویورک، از آن هواپیمای کنکورد است که از سال ۱۹۷۶ تا ۲۰۰۳ پروازهای مسافربری انجام میداد.
استفاده از اسباببازی برای رشد و پرورش کودک بسیار مهم است و با توجه به حجم بالای واردات اسباببازی که بیش از ۹۰ درصد نیاز بازار را شامل میشد و همچنین جلوگیری از مخاطرات فرهنگی ایجاد شده در پی ورود برخی کالاها بر رشد و تربیت کودکان و از طرفی وجود پتانسیل تولیدی و تأمین این نیاز در کشور، فعالیت شرکتهای خلاق در این حوزه حائز اهمیت است.
مجموعه شهر اسباببازی بهمنظور تولید اسباببازیهای کارآمد و بازیهای مفید حرکتی-فکری، با نگاه به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی بهعنوان رسالت اصلی خود، با داشتن واحدهای تحقیق و توسعه، واحد تولید، واحد مشاوره و فروش و واحد بازرگانی و صادرات مشغول به فعالیت است.