
بورسیه سازمان انرژی اتمی برای دانشجویان در ۱۰ دانشگاه و سه مقطع/ یک حرکت تهاجمی برای پیشرفت را شاهد خواهیم بود +فیلم

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در اختتامیه سی و یکمین همایش ملی هسته ای ایران گفت:
در دو سال گذشته تعامل ما با دانشگاه تغییر محسوسی را تجربه کرده و تربیت نیروی انسانی رونق گرفته است. از سال ۱۴۰۲ در دفترچه کنکور بورسیه دانشجویان را آغاز کردهایم و در ۱۴۰۳ برای پذیرش ۶۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد ادامه دادیم.
وی افزود: امسال برای جذب و بورسیه دانشجویان در مقطع دکتری برنامهریزی کردهایم. ریل گذاری صورت گرفته میتواند تعاملات را گسترش داده و شبکه دانشبنیان را توسعه دهد.
اسلامی گفت: روزانه برای حرکت در مرز دانش و خلق فرصت جدید تلاش خود را افزایش میدهیم.
شایان ذکر است، نشست صمیمانه محمد اسلامی، معاون رییسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و مدیران ارشد صنعت هستهای با اساتید و دانشجویان رشتههای مرتبط با صنعت هستهای دانشگاههای کشور در حاشیه سی و یکمین کنفرانس ملی هستهای ایران در مشهد برگزار شد.
این نشست فرصتی برای تبادل نظر و گفتوگو درباره پیشرفتهای علمی و فناورانه حوزه هستهای در کشور بود که به تقویت ارتباط میان دانشگاهها و سازمان انرژی اتمی ایران کمک خواهد کرد.
اسلامی در این جلسه به اهمیت آموزش و پژوهش در حوزه فناوری هستهای تاکید کرد و معرفی دستاوردهای صنعت هستهای برای مقابله با روایتگری ظالمانه دشمنان علیه فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان را ضروری دانست.
مسیر عزت و پیشرفت ملت ایران با فناوری هستهای ادامه مییابد/ برای پیشبرد برنامههایمان به تعامل با دانشگاهها نیاز داریم
رییس سازمان انرژی اتمی ایران در این کنفرانس گفت: ملت ایران با اتکا به اراده ملی و فناوری بومی، راه پیشرفت، عزت و استقلال را با قدرت ادامه خواهد داد.
ما بر نیروی انسانی تمرکز کرده و از شیوههای گوناگون استفاده میکنیم. مدارسمان را توسعه میدهیم و بورسیه دانشجو را هم در مقطع کارشناسی، هم کارشناسی ارشد و هم دکترا آغاز کردهایم. در سال ۱۴۰۲ با دفترچه کنکور، پذیرش کارشناسی را به صورت بورسیه در ۱۰ دانشگاه شروع کردیم. برای سال ۱۴۰۳ برنامهریزی کردهایم که پذیرش ۶۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد انجام شود و امسال نیز پذیرش دکترا را آغاز کردهایم.
وی افزود: این مسیر، مسیری است که باید برای گسترش فعالیتها و پیشبرد برنامههایمان قویتر ادامه دهیم. طبیعی است که برگزاری کنفرانسها، ایجاد فرصت برای رقابت و تلاش بیشتر، نیازمند همکاری بیشتر صنایع با دانشگاههاست، موضوعی که اساتید نیز به آن اشاره کردند. تعاملات ما با دانشگاهها در دو سال گذشته تغییر محسوسی داشته است؛ هرچند من نسبت به آنچه اتفاق افتاده کاملاً راضی نیستم، اما مسیر انتخابشده و ریلگذاری انجام شده نشان میدهد که میتواند اثربخشی بیشتری داشته باشد.
اسلامی گفت: انشاءالله از گسترش تعاملات بین دانشگاه و صنعت و توسعه شبکه دانشبنیانی که با سازوکاری که تعریف کردهایم، پیش خواهیم رفت. امیدواریم حرکت تهاجمیتری را برای پیشرفت در سالهای پیش رو شاهد باشیم، به گونهای که هم تربیت نیروی انسانی قویتر شکل بگیرد و هم رونق علوم و فنون در دانشگاههای کشور و به ویژه شرکتهای تابع پژوهشگاه علوم و فنون هستهای که همکاری مشترک دارند، افزایش یابد و به ارمغان بیاورد.
خدای متعال را سپاسگزاریم که توفیق خدمت در این عرصه برای همه ما فراهم شده است. شأن ملت ایران بسیار بالاست و ما وظیفه داریم روزبهروز برای حضور در مرز دانش و حرکت در آن، و خلق فرصتهای جدید تلاش خود را گسترش دهیم. انشاءالله بتوانیم در دورههای بعدی و سالهای آتی، یافتههای قویتر و روزآمدتری داشته باشیم که در سرفصلهای گوناگون اثربخشی خود را نشان دهد.
وی افزود: حوزه انرژی نیز در بحث توسعه نیروگاههای اتمی و همچنین حوزه گداخت اهمیت زیادی وجود دارد. همه کشورها به صورت مشترک در این زمینه کار میکنند و طبیعی است که کشوری بخواهد به تنهایی پیش برود، کار سختتر میشود و رسیدن به نتیجه سریع و آسان نیست. اما من باور دارم اگر مصمم باشیم و تلاشمان را بیشتر و گستردهتر کنیم، با ایجاد فرصت بیشتر در دانشگاهها، میتوانیم در حوزه گداخت با روشهای میانبر نتایج زودتری به دست آوریم.
به ویژه در مسیر فعلی که روی SMRها (نیروگاههای کوچک هستهای) شروع شده است؛ در کنفرانس نیز پنلی برگزار شد که دوستان ارائه کردند. ما کمک میکنیم ظرفیتسازیهایی انجام شود که سریعتر ما را به نتیجه برساند و سهم خود را در سبد انرژی کشور گسترش دهیم. انشاءالله از این فرصت غفلت نکنیم و بتوانیم با سازوکارهایی روانتر و کارآمدتر بهرهبرداری کنیم.
بحث مهمتر این است که پروژههایی که در سال جاری به بهرهبرداری میرسند، به ویژه توسعه تولید رادیوداروها، منطقه ما را به یکی از قطبهای این حوزه در جهان تبدیل خواهد کرد. مرکز تترا که در دست تکمیل است و در آستانه بهرهبرداری قرار دارد، انشاءالله سهم بیشتری در خدمترسانی به مردم و نقشآفرینی کشور در منطقه خواهد داشت.
بیشتر از این وقت شما را نمیگیرم. برای همگی آرزوی سلامتی و موفقیت دارم. امیدوارم با میثاقی که در این روز و در این مکان در جوار آقا علیبنموسیالرضا میبندیم، خستگیناپذیر باشیم و با عشق و ایمان قویتر برای ایرانی بهتر و سرافرازی ملت ایران حرکت کنیم.