به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در نشست انعقاد تفاهمنامه با مدیرعامل بانک شهر گفت: تأمین تجهیزات آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران توسط بانک شهر با استفاده از اعتبارات فاینانس تبصره ۳ بودجه عمومی کل کشور سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار، یکی از اقدامات اساسی در زمینه ارتقای زیرساختهای پژوهشی در دانشگاه تهران محسوب میشود. بر طبق قانون بودجه امسال، تضمین این تسهیلات بانکی برعهده دولت خواهد بود.
رئیس دانشگاه تهران افزود: در بازدید از آزمایشگاههای دانشگاه مشاهده میشود که شرایط مطلوبی وجود ندارد و وسایل و تجهیزات مذکور برای چند دهه قبل است. بهترین استادها و محققان در دانشگاه تهران فعال هستند، اما در زمینه تجهیزات دچار کمبود هستیم. البته با اجرای اولین محور تفاهمنامه دانشگاه تهران و بانک شهر، گام مؤثری در زمینه خرید تجهیزات آزمایشگاهی جدید برداشته میشود.
وی خاطرنشان کرد: برنامهای جامع برای ایجاد و توسعه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران در نظر است. امیدواریم فضایی ایجاد شود تا دانشگاههای مختلف از سرویسهای آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تهران بهرهمند شوند و به این ترتیب از کل اکوسیستم تحقیقاتی کشور حمایت کنیم.
مقیمی با بیان اینکه تفاهمنامه دانشگاه تهران و بانک شهر با هدف حمایت از فعالیتهای فناورانه و نوآورانه، تجاریسازی تحقیقات و خلق ثروت از دانش در جهت توسعه اقتصاد دانشبنیان منعقد شده است، افزود: سرمایهگذاری مشترک در پروژههای شهر دانش و پارک علم و فناوری دانشگاه در قالب مشارکت عمومی خصوصی (ppp) و ساخت و بهرهبرداری مشترک از برجهای فناوری، از محورهای مهم همکاری مشترک دانشگاه تهران و بانک شهر است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به راهاندازی برج فناوری مالی (فین تک) با کمک بانک شهر در شهر دانش دانشگاه تهران، افزود: در این برنامه، دانشگاه نقش تسهیلگر و ایجادکننده شرکتهای دانشبنیان در حوزه مالی را ایفا میکند و خدمات توسعه آنها برعهده بانک قرار داده خواهد شد و امید است طرحهای مشترک سرمایهگذاری که در دستور کار دانشگاه تهران قرار دارد با مشارکت جدی بانک شهر به مرحله اجرا درآید.
رئیس دانشگاه تهران در پاسخ به درخواست مدیرعامل بانک شهر که متقاضی راهاندازی رشتههای تخصصی مورد نیاز این بانک در حوزه مالی بود، گفت: در دوره جدید مدیریتی دانشگاه تهران، سه دانشکده حکمرانی، گردشگری و تجارت و مالیه راهاندازی شده است که رشتههای جدید بر اساس نیاز جامعه و به صورت تقاضامحور در آنها ایجاد میشود.
مقیمی با بیان اینکه طراحی رشتههای مورد نیاز نظام بانکی در دستور کار دانشکده تجارت و مالیه قرار دارد، اظهار کرد: آمادگی داریم ملاحظات و نیازهای بانک شهر را در زمینه طراحی رشتههای جدید مورد توجه قرار دهیم.
سید محمدمهدی احمدی مدیرعامل بانک شهر نیز در نشست انعقاد تفاهمنامه میان بانک شهر و دانشگاه تهران با اشاره به عزم جدی دو طرف به گسترش تعاملات در بخشهای مختلف به خصوص در حوزههای مالی، بانکی و پژوهشی، تصریح کرد: موفقیت جامعه دانشگاهی را موفقیت خود دانسته و پیوند میان علم و دانش با عرصه مالی و بانکی را به عنوان یکی از اهداف مهم بانک در سال جاری با جدیت دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه ظرفیتها و پیشرفتهای بانک شهر در حوزه فناوری اطلاعات چشمگیر و قابل توجه است، افزود: میتوانیم ضمن ارائه تسهیلات مناسب به جامعه دانشگاهی، امکان استفاده آنان از بهروزترین خدمات بانکی را نیز فراهم کنیم.
احمدی در ادامه از برداشته شدن گام اول برای راهاندازی و بهرهبرداری مشترک از کارخانه نوآوری فناوریهای مالی بانک شهر در ناحیه نوآوری دانشگاه تهران خبر داد و گفت: در گذشته شاهد وجود موانع قانونی در زمینه مشارکت بانکها در حوزه شهر دانش به عنوان یکی از طرحهای توسعهای دانشگاه تهران و همچنین کارخانههای نوآوری بودیم که این موانع با تصویب قانون جهش تولید توسط مجلس رفع شد.
مدیرعامل بانک شهر با بیان اینکه نگاه قانون جهش تولید به حوزه دانشبنیان است، افزود: ساختاری در نظر گرفته شده است که برای ورود بانکها به مشارکت در حوزههای توسعهای نظیر شهر دانش دانشگاه تهران کمک میکند و میتواند یک فرصت برای همکاری میان دانشگاها و شبکه بانکی کشور باشد.
احمدی، تحقق اهداف ترسیمشده در تفاهمنامه دانشگاه تهران و بانک شهر را مستلزم انعقاد قراردادهای اجرایی وفق هر کدام از محورهای تفاهمنامه دانست و افزود: هدف ما از انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه تهران، این نیست که صرفاً تفاهمنامه برای تفاهمنامه امضا کنیم؛ بلکه به دنبال تحقق یک نگاه توسعهای در برقراری پیوند بین عرصه علم و دانش و خدمات مالی و صنایع هستیم.
مشارکت در راهاندازی صندوقهای تأمین مالی شامل صندوق سرمایهگذاری جسورانه (VC) و سرمایهگذاری خصوصی (PE)، مشارکت در راهاندازی استارتاپهای ارائه دهنده خدمات نوین بانکی و فناوریهای مالی شامل تأمین مالی زنجیره تأمین (SCF) با پشتوانه دانش فنی دانشگاه تهران و توسعه بازار توسط بانک و همکاری در تأمین مسکن اساتید در قالب ساخت و فروش اقساطی مسکن توسط بانک در زمین¬های معرفی شده از طرف دانشگاه از دیگر محورهای تفاهمنامه دانشگاه تهران و بانک شهر است.
همکاری و مشارکت در راهاندازی و توسعه هاب شهر هوشمند با معاونت مرکز تحقیقات شهر هوشمند دانشگاه تهران، استفاده از پتانسیلهای تحقیق و توسعهای مرکز تحقیقات شهر هوشمند دانشگاه در مسیر پروژههای شهر هوشمند کلانشهرهای کشور، ایجاد و راهاندازی دفتر نوآوری و فناوری بانک شهر در دانشگاه و همکاری در ایجاد نهاد (انیستیتو) شبکهسازی نخبگان دانشگاهی و فعالیت در حوزه اقتصاد دیجیتال و توسعه بانکداری دیجیتال از دیگر مفاد این تفاهمنامه محسوب میشود.
تفاهمنامه فیمابین دانشگاه تهران و بانک شهر به امضای سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، سید محمد مهدی احمدی مدیرعامل بانک شهر و احمد درخشنده عضو هیئت مدیره و معاون اعتبارات بانک شهر رسید.
علی مبینی دهکردی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران نیز در این نشست با اشاره به سابقه ۱۱ ساله شکلگیری این سازمان در دانشگاه تهران، ابراز امیدواری کرد با انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه تهران و بانک شهر، سرمایهگذاریهای مشترک و تأمین مالی فاینانس ارزی ۱۵۰ میلیون دلاری جهت خرید تجهیزات آزمایشگاهی جدید برای دانشگاه تهران محقق شود.