آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۲۳۱۲
رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مطررح کرد؛

کشف بیش از ۱۱۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق در سه ماه اخیر

نماینده ویژه رئیس‌جمهور و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر پتانسیل بالای منطقه پیام برای تبدیل شدن به یکی از مراکز اصلی نوآوری و فناوری کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو،علیرضا رشیدیان نماینده ویژه رئیس‌جمهور و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز صبح امروز در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی پیام در استان البرز به رویکرد حمایتی ستاد از تولید داخلی اشاره کرد و افزود: اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال گذشته منجر به کشف کالاهایی به ارزش ۸۷ هزار میلیارد تومان شد که نسبت به سال ۱۴۰۲، رشد ۸۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وی همچنین از کشف بیش از ۱۱۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق در سه ماه اخیر خبر داد وگفت: با اقدامات قاطع و دستورات ریاست‌جمهوری، مقابله با قاچاق سوخت به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.

سرنوشت کالاهای قاچاق و هدف‌گذاری سال جاری ستاد

رشیدیان درباره سرنوشت کالاهای قاچاق گفت: کالاهایی که مضر به سلامت تشخیص داده شوند معدوم می‌شوند؛ برخی دیگر مانند خودروهای ممنوعه به شرط خروج از کشور به فروش می‌رسند و مابقی نیز توسط سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی بر اساس حکم قضایی تعیین تکلیف می‌شوند.

وی با تأکید بر حمایت از تولیدکنندگان، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران داخلی گفت: در سال جاری، مأموریت اصلی ستاد حمایت از سرمایه‌گذاری در تولید داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای غیرقانونی است. هدف نهایی، ساماندهی واردات و توزیع کالا برای مقابله مؤثر با قاچاق و ارتقای امنیت اقتصادی کشور است.

رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جریان سخنانی با اشاره به اثرات مخرب قاچاق بر اقتصاد کشور، اظهار کرد: قاچاق، به معنای ورود کالاهایی است که فاقد استاندارد، خدمات پس از فروش و مجوز قانونی هستند؛ چنین کالاهایی نه‌تنها سلامت جامعه را تهدید می‌کنند، بلکه به تولیدکننده، کارگر، سرمایه‌گذار و اقتصاد ملی آسیب جدی وارد می‌کنند.

وی با اشاره به ساختار اجرایی ستاد، افزود: در حال حاضر ۱۷ کارگروه فعال در زمینه‌های تولید، توزیع و عرضه در ستاد مشغول فعالیت هستند. یکی از اهداف اصلی ما، جلوگیری از واردات کالاهایی است که مشابه آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود؛ این اقدام در راستای حمایت از کارخانجات داخلی، به‌ویژه در حوزه لوازم خانگی است.

رشیدیان با بیان اینکه قاچاق به دو شکل ورودی و خروجی رخ می‌دهد، گفت: قاچاق ورودی شامل کالاهایی مانند پوشاک، لوازم خانگی، لوازم یدکی، کیف و کفش است و قاچاق خروجی عمدتاً مربوط به کالاهای یارانه‌ای مانند آرد، دارو، دام و روغن می‌شود. خروج این کالاها از مرزها، به معنای غارت ثروت ملی به نفع کشورهای دیگر است.

شفافیت و همکاری برای کاهش تخلفات

رشیدیان با اشاره به روش محاسبه آمار قاچاق بر اساس مقایسه تولید، واردات، مصرف و صادرات، بر اهمیت تعامل مستمر میان مسئولان منطقه ویژه اقتصادی پیام، گمرک و دبیرخانه ستاد استان البرز تاکید کرد.

وی عنوان کرد: این تعامل نقش مؤثری در کاهش منطقی آمار تخلفات دارد. همچنین با تعریف و اجرای فرآیندهای شفاف، امکان کاهش فساد و قاچاق به صورت طبیعی فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه سالم‌سازی محیط اداری و اقتصادی، گامی مهم در مقابله با قاچاق است، افزود: هر اندازه که شفافیت را افزایش دهیم، به همان میزان از فساد و تخلفات فاصله خواهیم گرفت.

رشیدیان همچنین با اشاره به مسائل مطرح‌شده توسط اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و برخی صنعتگران منطقه، خاطرنشان کرد: بسیاری از این مشکلات با هم‌افزایی و اصلاح فرآیندهای داخلی قابل حل هستند. البرز به‌درستی ایران کوچک نام گرفته است؛ چراکه با تنوع قومی و موقعیت سوق‌الجیشی، ظرفیت‌های ممتازی در حوزه جغرافیا و نیروی انسانی دارد که باید در خدمت کشور قرار گیرد.

وی حضور خود در منطقه را فرصتی برای شنیدن مستقیم دغدغه‌های فعالان اقتصادی دانست و گفت: نفس شنیده شدن صدای صنعتگران و لمس مشکلات از نزدیک، زمینه‌ساز یافتن راهکارهای عملیاتی خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار