وضعیت بحرانی مدیریت پسماند در البرز/دفن زباله در حلقهدره به مرز بحران نزدیک میشود

به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرزبعد از ظهرامروز در جلسه کارگروه پسماند استان که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با بیان اینکه البرز با وسعتی کمتر از ۵۱ هزار کیلومتر مربع، دومین استان از نظر تراکم جمعیت است، گفت: بیش از ۹۰ درصد جمعیت استان در مناطق شهری زندگی میکنند و این موضوع، چالشهای متعددی در حوزه مدیریت پسماند به وجود آورده است.
وی افزود: محل دفن زباله حلقهدره که در سال ۱۳۶۸ برای جمعیتی حدود ۵۳۸ هزار نفر در نظر گرفته شده بود، امروز پسماندهای حدود ۳ میلیون نفر را دریافت میکند، در حالیکه زیرساختهای آن متناسب با این افزایش جمعیت ارتقا نیافته است.
محمدپور با اشاره به آمار روزانه تولید پسماند، اعلام کرد: روزانه حدود ۲هزار تن پسماند خانگی، ۹۰۰ تن نخاله عمرانی و میزان قابل توجهی پسماند عفونی وارد حلقهدره میشود که این امر باعث ایجاد حدود ۱۵۰ تا ۲۵۰ مترمکعب شیرابه در روز و آلودگی خاک و هوا در این منطقه شده است.
وی با ابراز نگرانی از نزدیکی محل دفن به فرودگاه پیام و مناطق مسکونی مانند شهرک ابریشم، گفت: حلقهدره اکنون تنها ۵۰۰ متر با مراکز جمعیتی فاصله دارد و ادامه دفن بدون برنامهریزی میتواند به معضل امنیتی نیز تبدیل شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همچنین به وضعیت ضعیف تفکیک از مبدا پسماند اشاره کرد و گفت: در حالیکه میانگین کشوری حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد است، نرخ تفکیک از مبدا در البرز تنها ۴ درصد است.
او در ادامه با اشاره به ظرفیت محدود کمپوست موجود در حلقهدره و نیاز به توسعه خطوط جدید پردازش، گفت: هر خط جدید نیاز به سرمایهگذاری حدود ۶۰ میلیارد تومانی دارد و با توجه به رشد جمعیت و مهاجرت به استان، این سرمایهگذاریها باید بهسرعت انجام شوند.
محمدپور با اشاره به فعالیت ۳ هزار ۹۰۰ واحد صنعتی در استان و حجم بالای پسماند صنعتی، خواستار توسعه زیرساختهای مدیریت پسماند صنعتی و بازیافت شد.
وی در پایان از همراهی اداره کل منابع طبیعی و تلاش برای معرفی سرمایهگذار برای احداث تاسیسات جدید خبر داد و از شهرداری کرج خواست پایلوت طرح هوشمندسازی جمعآوری پسماند خشک را هرچه سریعتر اجرایی کند تا بتوان گامی مؤثر در ساماندهی وضعیت فعلی برداشت.