آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۲۴۰

استونی دیوار پهپادی در مرز‌های خود می‌سازد

استونی به عنوان یک کشور عضو ناتو به بهانه مقابله با تهدیدات روسیه با ساخت یک دیوار پهپادی مدرن مرز شرقی خود را تقویت می‌کند.
استونی دیوار پهپادی در مرز‌های خود می‌سازد

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ، استونی به عنوان یکی از کشور‌های عضو بالتیک و ناتو می‌خواهد با یک پروژه بلندپروازانه مرز خود را در برابر روسیه ببندد که البته این مسئله موجب نارضایتی متحدان آن در اتحادیه اروپا شده است.

رنه اهاسالو، مدیر گروه دفاعی استونی در این باره گفته است: این یک دیوار فیزیکی برای پهپاد‌ها نیست.

به گفته وی بر اساس تجربیات جنگ اوکراین، این کشور حوزه بالتیک در اسرع وقت خود را در برابر ارتش مهاجم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه محصور خواهد کرد. به این ترتیب استونی در مواجهه با حملات و تهدید‌های ترکیبی از سوی روسیه، مرز شرقی خود را با یک شبکه جامع ضد پهپاد تقویت می‌کند.

استونی پیش از این با پنج کشور دیگر برای ساخت دیواری از پهپاد‌ها در برابر حملات احتمالی روسیه همکاری کرده بود.

یک مرزبان آگاه به این پروژه در این باره گفته است: در سال ۲۰۲۷، دیواری موسوم به دیوار پهپاد‌ها در مرز وجود خواهد داشت. به گفته وی این دیوار شامل دستگاه‌های مختلفی است که می‌توانند اشیاء در ارتفاع پایین را شناسایی کنند و به محض اینکه بدانند پهپاد‌ها کجا هستند، می‌توانند آنها را غیرفعال کنند.

این کشورعضو ناتو قصد دارد این پروژه را تا سال ۲۰۲۷ با سرمایه گذاری ۲۰ میلیون یورو، که بخشی از آن از بودجه اتحادیه اروپا تأمین می‌شود، تکمیل کند. بر اساس اطلاعات آژانس پلیس و مرزبانی استونی (PPA) در زمان صلح، این دیوار همچنین از قاچاق جلوگیری خواهد کرد. استونی با دیوار پهپادی قصد دارد مرز ۳۳۳ کیلومتری بین فدراسیون روسیه و استونی، از جمله شهر‌های کلیدی - به عنوان مثال، گذرگاه نزدیک ناروا - را پوشش دهد.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که این سپر دفاعی مرز شرقی ناتو را تقویت خواهد کرد. روزنامه تایمز این پروژه را «دیوار پهپادی» می‌نامد، در حالی که مجله «بریکینگ دیفنس» رویکرد ظریف‌تری دارد و آن را ترکیبی از موانع فیزیکی در برابر پیشروی نیرو‌های زمینی و سیستم‌های نظارتی مدرن، «از جمله برخی مجهز به هوش مصنوعی» توصیف می‌کند.

رنه اهاسالو در این باره گفته است: این دیوار اساساً از لایه‌های مختلفی از قابلیت‌ها تشکیل شده است. به گفته وی این لایه‌ها شامل حسگرها، رادار، سیستم‌های دوربین نوری، شناسایی فرکانس رادیویی و شناسایی هدف است. در حالت ایده‌آل، این طرح قابلیت‌های «کشتن نرم» را با «کشتن سخت» یعنی دفع پهپاد‌ها با ایجاد پارازیت و تخریب فیزیکی ترکیب می‌کند.

لوری لانمتس، وزیر کشور استونی در این باره گفته است: استونی می‌خواهد تمام مرز شرقی خود را به فناوری‌ای مجهز کند که بتواند پهپاد‌ها را شناسایی و دفع کند. شهر‌های بزرگ نیز باید این قابلیت را نصب کنند. روسیه و منطقه کالینینگراد بیش از ۲۵۰۰ کیلومتر با قلمرو ناتو هم‌مرز هستند.

با این همه به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا هنوز بر سر فناوری پهپاد‌ها دچار اختلاف نظر است. به نظر می‌رسد کشور‌های حوزه بالتیک هنوز با احساس ناامنی شدیدتری نسبت به بقیه اروپا دست و پنجه نرم می‌کنند. اهداف آنها هنوز به طور قابل توجهی متفاوت است: اروپای مرکزی احتمالاً بر دفاع هوایی اصرار دارد، در حالی که کشور‌های پیرامونی شرقی به پهپاد‌ها امید بسته‌اند.

گینتائوتاس پالوکاس، نخست وزیر لیتوانی، به نمایندگی از کشور‌های بالتیک در این باره می‌گوید: اروپا بزرگ است، منافع متنوع هستند، و گاهی اوقات آنچه به ما آسیب می‌رساند یا برای ما مهم است، برای اروپا بی‌اهمیت است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار