
قاضی عسکر: سختکوشی و احیای نُسخ خطی از ویژگیهای مرحوم حجتی بود

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام قاضی عسکر، تولیت حرم حضرت عبدالعظیم (ع) و از همکاران مرحوم حجتی در نگارش تفسیر «کاشف»، درباره شخصیت علمی و اخلاقی مرحوم آیتالله دکتر سید محمدباقر حجتی گفت: ایشان دارای ویژگیهای فراوانی بودند و خداوند نعمتهای بسیاری را بر این عالم برجسته تمام کرد. تحصیلات خود را از همان ابتدا نزد پدر و مجتهدین بابل آغاز کردند و سپس در تهران نزد استادانی همچون مرحوم ابوالقاسم گرجی، علامه شعرانی، الهی قمشهای و شهید مطهری تلمذ و در علوم دینی و اسلامی برجسته شدند.
قاضی عسکر افزود: آیتالله حجتی در حوزه دانشگاه نیز خوش درخشید و در رشته حکمت و فلسفه دانشجوی ممتاز شناخته شد. ایشان در هر دو بخش علوم حوزوی و دانشگاهی موفق به تألیف حدود ۷۰ اثر تالیفی و ترجمهای مفید و ماندگار شدند. از جمله اقدامات مهم ایشان پایهگذاری رشته قرآن و حدیث بود که قبل از ایشان در دانشگاهها مرسوم نبود.
وی ادامه داد: مرحوم حجتی تا آخرین روزهای عمر خود علاقه ویژهای به تألیف، ترجمه و تربیت نیروهای لایق علمی داشتند و سادگی و اخلاص در زندگی ایشان زبانزد بود.
قاضی عسکر گفت: ایشان با وجود کسالتهای اخیر، با سختکوشی بینظیر به تدریس در قم و دیگر شهرها میپرداختند. احیای نُسخ خطی و فهرستنویسی از دیگر خدمات برجسته ایشان بوده که منجر به شناخته شدن در سطح جهانی و کسب تقدیرنامهها شد.
وی افزود: عشق و علاقه مرحوم حجتی به نقل روایت و خدمت به علوم قرآن و حدیث تا آخرین روز همراه ایشان بود و در تربیت هزاران دانشآموخته در دانشگاه قرآن و حدیث نقش بسزایی ایفا کردند.
قاضی عسکر در پایان ضمن ابراز قدردانی از مجاهدتهای علمی و اخلاقی آیتالله حجتی اظهار امیدواری کرد خداوند درجات ایشان را متعالی فرماید و توفیق ادامه مسیر این عالم پرهیزکار به جامعه علمی عطا کند.