آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۳۲۷۸

یک رسانه چینی از جت‌های جنگنده J-35 با قابلیت پرتاب از منجنیق رونمایی کرد

چین برای اولین بار نگاهی اجمالی به تأسیسات تولید جنگنده‌های رادارگریز نسل بعدی خود انداخته است.

یک رسانه چینی از جت‌های جنگنده J-35 با قابلیت پرتاب از منجنیق رونمایی کرد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چین برای اولین بار نگاهی اجمالی به تأسیسات تولید جنگنده‌های رادارگریز نسل بعدی خود انداخته است.

در جریان پخش اخیر توسط شبکه دولتی CCTV، دو جت جنگنده J-۳۵ در داخل آشیانه متعلق به شرکت هواپیماسازی شنیانگ مشاهده شدند. این هواپیما در پس‌زمینه ظاهر شد، در حالی که مجری برنامه J-۱۵T، یک جنگنده مدرن نسل ۴.۵ با قابلیت پرتاب از منجنیق، را معرفی می‌کرد.

J-۱۵T نسخه ارتقا یافته J-۱۵ است که دارای ارابه فرود قوی‌تر، یدک‌کش سازگار با منجنیق و سیستم دو چرخ است.

لی گوئن، خلبان آزمایشی ارتش آزادی‌بخش خلق (PLA)، گفت: «می‌توانید ببینید که ارابه فرود بسیار ضخیم است... ما امیدواریم که این ساختار را در آینده باریک‌تر و سبک‌تر کنیم، زیرا این امر به هواپیما کنترل بهتری می‌دهد.»

اگرچه این گزارش بر روی J-۱۵T تمرکز داشت، تحلیلگران نظامی به سرعت به حضور جنگنده‌های پنهانکار J-۳۵ در پس‌زمینه اشاره کردند و این حضور را به هیچ وجه تصادفی تفسیر نکردند.

واکنش تحلیلگران به حضور «تصادفی» جنگنده J-۳۵

کارشناسانی که این فیلم را تماشا می‌کردند، به اقدامی اشاره کردند که به نظر می‌رسید عمدی از سوی رسانه‌های دولتی چین باشد. آندریاس روپرخت، محقق برجسته هوانوردی نظامی چین، اظهار داشت: این مهندسان به وضوح کاملاً تصادفی و بی‌خیال در حال استراحت در مقابل یک J-۳۵ در حین ساخت فیلمی درباره J-۱۵T هستند. اینجا چیزی برای دیدن وجود ندارد.

ریک جو، تحلیلگر دفاعی، نیز در X (که قبلاً توییتر بود) اظهار داشت: «ویدئویی درباره تولید J-۱۵T، که چندین J-۳۵ (و ۳۵A؟) در حال تولید را نشان می‌دهد که اساساً (و عمداً) توسط مجری و مصاحبه‌شوندگان تأیید نشده است.»

اگرچه در این بخش از J-۳۵ نامی برده نشده بود، اما حضور آن نشان دهنده تلاش‌های مداوم چین برای به کارگیری یک جنگنده رادارگریز نسل پنجم برای ناو‌های هواپیمابر خود است. سونگ ژونگ‌پینگ، مربی سابق ارتش آزادی‌بخش خلق چین، توضیح داد که J-۳۵‌های دیده شده در آشیانه احتمالاً انواع دریایی هستند که قبل از رنگ‌آمیزی با یک لایه محافظ برای جلوگیری از خوردگی پوشانده شده‌اند.

او افزود: «این اولین باری بود که تأسیسات تولید جی-۳۵ به صورت عمومی نمایش داده می‌شد و این نشانه‌ای از تولید انبوه این هواپیما بود.»

ناو هواپیمابر جدید فوجیان از جت‌های پیشرفته استفاده خواهد کرد

فیلم اخیر با تلاش چین برای نوسازی نیروی دریایی خود همزمان شده است. جنگنده J-۱۵T و نسخه زمینی J-۳۵ سال گذشته در نمایشگاه هوایی ژو‌های به نمایش گذاشته شدند. J-۱۵T همچنین هفته گذشته هنگام بازدید ناو هواپیمابر شاندونگ چین از هنگ کنگ به نمایش گذاشته شد.

انتظار می‌رود هر دو جنگنده بر روی ناو هواپیمابر نوع ۰۰۳ فوجیان، پیشرفته‌ترین ناو هواپیمابر چین تا به امروز، خدمت کنند. برخلاف اسلاف خود، فوجیان مجهز به منجنیق الکترومغناطیسی است که امکان پرتاب سریع‌تر و کارآمدتر جنگنده‌ها را نسبت به سیستم‌های سنتی پرش با اسکی فراهم می‌کند.

ناو فوجیان در حال گذراندن آزمایش‌های دریایی است و می‌تواند تا پایان امسال وارد خدمت شود. پس از عملیاتی شدن، احتمالاً نسخه‌های کشتی‌پایه جنگنده‌های J-۱۵T و J-۳۵ را حمل خواهد کرد که جهشی بزرگ در قدرت هوانوردی دریایی چین محسوب می‌شود.

سان کونگ، طراح ارشد جی-۱۵، به شبکه تلویزیونی سی‌سی‌تی‌وی گفت: «این جنگنده‌ها مانند تلفن‌های همراه ساخته می‌شوند، زیرا عملکرد آنها اکنون مبتنی بر نرم‌افزار است، بنابراین سیستم‌ها و نرم‌افزار‌ها می‌توانند به‌طور جداگانه طراحی شوند [تا کارایی را افزایش دهند]. وی افزود که ناو‌های هواپیمابر چین اکنون «عناصر اساسی مورد نیاز» برای تبدیل شدن به یک نیروی دریایی واقعی در آب‌های آزاد را دارند.

گسترش عظیم کارخانه‌ها، نشان‌دهنده‌ی جاه‌طلبی‌های روزافزون است

در کنار مشاهده غیرمنتظره جنگنده J-۳۵، تلویزیون مرکزی چین همچنین تصاویری از گسترش دامنه تولید شرکت هواپیماسازی شنیانگ را پخش کرد. کلیپ‌هایی از بازدید وانگ شینوی، فرماندار لیائونینگ، از این کارخانه، سایت‌های بزرگ ساخت و ساز را نشان می‌داد، اما هیچ جزئیاتی در مورد پروژه‌های در حال انجام ارائه نشد.

طبق اعلامیه‌ای که در آگوست ۲۰۲۳ منتشر شد، این شرکت قصد دارد طی پنج سال ۸.۶ میلیارد یوان برای ساخت یک سایت تولیدی جدید به مساحت ۴.۲ کیلومتر مربع (۱.۶۲ مایل مربع) سرمایه‌گذاری کند. اگرچه مهلت مشخصی اعلام نشده است، اما مقیاس این توسعه، فوریت تلاش چین برای تولید محصولات دفاعی را برجسته می‌کند.

شرکت هواپیماسازی شن‌یانگ زیرمجموعه شرکت صنایع هوانوردی چین (AVIC)، غول هوافضا و دفاعی دولتی، فعالیت می‌کند.

جی-۳۵ که در برخی گزارش‌ها با نام‌های FC-۳۱ یا J-۳۵A نیز شناخته می‌شود، به طور گسترده به عنوان پاسخ چین به جنگنده‌های نسل پنجم ایالات متحده مانند F-۳۵C و F-۲۲ شناخته می‌شود. این جنگنده با در نظر گرفتن قابلیت‌های پنهان‌کاری، قابلیت حمل ناو و جنگ شبکه‌ای طراحی شده است. ناظران در فیلم به وجود قلاب‌های دم در هواپیما اشاره کردند - نشانه واضح دیگری از استقرار آن بر روی ناو‌های هواپیمابر.

اگرچه مقامات چینی در مورد ظاهر یا پیشرفت J-۳۵ اظهار نظری نکرده‌اند، اما تصاویر نشان می‌دهد که این برنامه بسیار پیشرفته‌تر از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار