
هیچ نقطهای از تهران نباید دچار تنش آبی و فضای سبز رهاشده باشد

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی پیرهادی در جریان تذکری در جلسه سیصد و چهلم شورای شهر تهران ضمن گرامیداشت یاد شهدای حمله اخیر و قدردانی از پاسخ قاطع نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: گرچه دشمنان با همراهی آمریکا درصدد ایجاد ناامنی و ضربه به ملت ایران بودند، اما با پاسخ کوبنده کشورمان مواجه شدند. با این حال مسئولان باید سطح آمادگی خود را حفظ کنند تا در صورت تکرار هرگونه تجاوز، با شدت بیشتری مقابله شود.
وی گفت: از تمامی کارکنان شهرداری تهران در مناطق مختلف و سایر حوزههای شهری که در ایام بحران اخیر به سرعت وارد عمل شدند و با اسکان آسیبدیدگان، ترمیم زیرساختها و پاکسازی آثار تجاوز، اجازه ندادند اختلالی در زندگی روزمره شهروندان ایجاد شود صمیمانه قدردانی میکنم.
فضای سبز مورد غفلت واقع نشود
پیرهادی با اشاره به تداوم گرمای شدید در پایتخت هشدار داد: حفظ و توسعه فضای سبز تهران نباید در سایه بحرانها و شرایط فوقالعاده مورد غفلت قرار گیرد. برخی نقاط نظیر سرخهحصار در طول دهههای گذشته با کمتوجهی مزمن مواجه بودهاند.
در منطقه سرخه حصار علیرغم انجام بیش از ۳۰ کیلومتر لولهگذاری، هنوز اتصال کامل به شبکه پساب برای آبیاری صورت نگرفته است و وضعیت سرخهحصار نیز همچنان نیازمند رسیدگی فوری است.
وی در ادامه افزود: هرچند طی سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری در حوزه آبرسانی، توسعه تصفیهخانهها و انتقال پساب در سطح شهر حاصل شده است، اما این اقدامات نباید موجب غفلت از مناطقی شود که همچنان با تنش آبی مواجهاند. شورای شهر نیز در مقاطع مختلف بهویژه پیش از تصویب بودجه سالانه از معاونان شهرداری درخواست کرده تا نیازهای آبی مناطق را اعلام کنند و شورا نیز متناسب با آن اعتبارات لازم را تأمین کرده است.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: هیچ نقطهای از شهر تهران نباید دچار تنش آبی باشد. شهرداری باید تا پایان امسال نسبت به بهسازی فضای سبز در مناطقی، چون سرخهحصار اقدام مؤثر انجام دهد و این موضوع را بهصورت مستمر به شورا گزارش کند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت معماری پایدار و نقش کلیدی ساختمانهای سبز در مصرف بهینه انرژی و منابع خواستار تسریع در اجرای مصوبات مربوط به ساختمان سبز شد.
وی گفت: طبق مصوبات شورای شهر بیش از ۵۰ درصد وزن امتیازی ساختمانهای سبز به شاخصهای حوزه آب و انرژی اختصاص یافته که مشتمل بر بیش از ۳۰۰ آیتم تخصصی است. لازم است معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران بهویژه با حضور آقای دکتر صارمی در تدوین و ابلاغ دستورالعملهای اجرایی این مصوبه تسریع کنند.
رئیس کمیسیون سلامت شورا تصریح کرد: اجرای کامل این دستورالعملها، علاوه بر تحول در صنعت ساختمان، میتواند الگویی ملی در مدیریت منابع و پایداری شهری باشد. اگرچه معاونت شهرسازی هماکنون درگیر طراحی سازههای ایمن و پناهگاههای شهری برای شرایط بحران است، اما تعلل در اجراییشدن ساختمان سبز شایسته مدیریت شهری تهران نیست.
پیرهادی همچنین با اشاره به نهاییشدن پیشنویس طرح جامع آب خام نیز خواستار تسریع در ارائه این طرح به شورای شهر تهران شد و گفت: این طرح که طی سه سال گذشته مراحل کارشناسی خود را طی کرده، باید هر چه سریعتر در شورا مورد بررسی و تصویب قرار گیرد تا مدیریت منابع آبی شهر تهران از وضعیت فعلی فراتر رود و به الگوی پایداری در مقیاس ملی تبدیل شود.