آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۴۰۱۷

قابلیت خانه تاریخی «ملک» مشهد برای تبدیل به پاتوق فعالان صنایع دستی

خانه تاریخی «ملک» در مشهد باید به پاتوقی برای هنرمندان و فعالان صنایع دستی تبدیل شود.
قابلیت خانه تاریخی «ملک» مشهد برای تبدیل به پاتوق فعالان صنایع دستی

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، استاندار خراسان رضوی امروز در بازدید از خانه تاریخی «ملک» گفت: این بنای تاریخی با ۱۴۰ سال قدمت که در مرکز شهر مشهد قرار دارد، باید کاربری عمومی‌تری داشته باشد تا برای همه مردم قابل استفاده شود.

غلامحسین مظفری افزود: همچنین خانه ملک می‌تواند به کافه کتاب، محل نمایش صنایع دستی و فضایی برای گفت‌و‌گو و نقد هنرمندان تبدیل شود تا تعاملات فرهنگی نیز افزایش یابد.

وی بیان کرد: تکمیل زنجیره ارزش صنایع دستی و هنر‌های سنتی و همچنین صادرات آنها نیازمند پشتیبانی و سازماندهی است که می‌تواند در قالب ایجاد شرکت‌های صادراتی، سهامی و صندوق حمایتی رقم بخورد.

مظفری با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر صنایع دستی همچون هنر گوهرتراشی خراسان رضوی افزود: این حوزه با وجود داشتن هنرمندان توانمند و آموزش‌دیده، هنوز نتوانسته به جایگاه واقعی خود در بازار‌های داخلی و بین‌المللی دست یابد.

استاندار خراسان رضوی دامه داد: برخی از هنرمندان این استان با تولیدات یک نفره گرفته تا کارگاه‌های چند صد نفری، توانسته‌اند موفقیت‌ها بزرگی به دست آورند و نیاز دارند تا در بازار‌های منطقه‌ای و جهانی حضور داشته باشند.

وی بیان کرد: باید از فضای اداری خارج شویم و با اقدامات عملی، زمینه رشد صنایع دستی و هنر‌های سنتی را فراهم کنیم.

خانه تاریخی ملک در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۱۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. این خانه در سال ۱۲۶۰ خورشیدی در دوران تجددطلبی معماری ایران ساخته شد. مرحوم حاج حسین ملک، از چهره‌های ثروتمند و واقف ایرانی با خریداری این خانه، آنجا را محل سکونت خود قرار دارد.

همچنین این بنای تاریخی پس از پایان مرمت، در سال ۱۳۸۲ به مرکز آفرینش و پژوهش هنر‌های دستی زیر نظر اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تبدیل شد و هم‌اکنون دارای کارگاه‌های سوزن‌دوزی، سفال‌گری، نگارگری، قلم زنی، چرم‌دوزی و گوهرتراشی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار