آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۴۰۲۷

سردار کمیلی: جمهوری اسلامی به دنبال ساماندهی قانونی وضعیت افغانستانی‌ها است/جهانشاهی: باید از برخوردهای خارج از کرامت انسانی جلوگیری شود

در روز یکشنبه ۲۲ تیرماه، نشست تخصصی با عنوان «فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی حضور اتباع افغان در استان خراسان رضوی» در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
سردار کمیلی: جمهوری اسلامی به دنبال ساماندهی قانونی وضعیت افغانستانی‌ها است/جهانشاهی: باید از برخوردهای خارج از کرامت انسانی جلوگیری شود

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، این نشست به دبیری هادی اعظمی، رئیس اندیشکده ژئوسیاست فارابی و پژوهشگر آسیای مرکزی، برگزار شد.

کد ویدیو

سردار کمیلی، فرمانده سابق قرارگاه مرزی سیستان و بلوچستان، در گفتگو با دانشجو گفت: به نظر من این اقدام دیر بود. برای هر کشوری که در آن یک اتفاق سازماندهی نشده باشد و افراد در هر مکانی پراکنده شوند و هر کاری که بخواهند انجام دهند، بدون اینکه مسئولیتی در قبال اعمال خود داشته باشند.

وی افزود:  این باعث هرج و مرج می‌شود و اتفاقاتی رخ می‌دهد که ممکن است برخی از دوستان و دشمنان، خواسته یا ناخواسته، گناه را به گردن قشری بیندازند که از آنها نمی‌توان حساب کشید. اگر این اقدامات زودتر انجام می‌شد، اکنون جمهوری اسلامی برای ساماندهی وضعیت در حال اقدام است.

وی ادامه داد:  جمهوری اسلامی اخراج نمی‌کند، بلکه از افراد می‌خواهد که مدارک قانونی خود را بیاورند و به صورت قانونمند در ایران زندگی و کار کنند تا پیشرفتی که در حوزه کاری و خدماتی وجود دارد، ادامه یابد. بسیاری از نخبه‌ها می‌خواهند تحصیل کنند و تحصیل در ایران برای آنها آزاد است، اما فقط باید مدارک قانونی خود را تهیه کنند و وارد دانشگاه شوند تا اقداماتشان به درستی انجام شود."



کد ویدیو


جهانشاهی، رایزن سابق فرهنگی ایران در کشور افغانستان، در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو گفت: مدیران ما در جمهوری اسلامی باید به این نکته توجه کنند که هیچ ایرانی باور ندارد که عزیزان افغانستانی نباید شناسایی شوند یا ساماندهی نشوند.

وی افزود: حتی خود افغانستانی‌ها نیز این موضوع را قبول دارند که باید نظم و انضباط در زندگی آنها برقرار شود و مطابق با مقررات و قوانین جمهوری اسلامی زندگی کنند. این مسئله برای همه، چه ایرانی‌ها و چه افغانستانی‌ها، قابل قبول است.

وی تصریح کرد: آنچه مسلم است این است که باید از برخوردهای سلیقه‌ای و خارج از کرامت انسانی و حدود شرعی پرهیز شود تا خدای ناکرده موجبات کدورت بین دو ملت ایجاد نگردد.

در این مراسم، محمد صدیق فر، سرکنسول سابق ایران در هرات، بر اهمیت تحکیم روابط دیپلماتیک و اجتماعی با افغانستان تأکید کرد و گفت: توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی با اتباع افغان می‌تواند به بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی در استان خراسان رضوی کمک کند. 

همچنین، سردار غزالی، فرمانده قرارگاه انصار در شرق کشور، به چالش‌های امنیتی ناشی از وضعیت بحرانی افغانستان اشاره کرد و افزود: توجه به امنیت جامعه و همکاری نزدیک با اتباع افغان، از ضرورت‌های امروز ماست. 

علی رضا پویا، استاد گروه مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد، نیز دیدگاه‌های خود را در مورد نحوه مدیریت و بهبود شرایط زندگی برای مهاجران افغان بیان کرد و گفت: باید برنامه‌های جامع‌تری برای ادغام اتباع افغان در جامعه تدوین کنیم. 

این نشست فرصتی مناسب برای تبادل نظر و بررسی راهکار‌های مؤثر در تعامل با جمعیت افغانستانی در استان خراسان رضوی خواهد بود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار