آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۴۴۹۷
در گفتگو با الشرق الاوسط؛

سودانی: ایران به دنبال توافقی است که منافع ملی خود را تامین کند

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در گفت‌وگویی با الشرق الأوسط از تمایل جدی ایران به توافق با آمریکا و تلاش‌های عراق برای حفظ امنیت و ثبات در منطقه سخن گفت.
سودانی: ایران به دنبال توافقی است که منافع ملی خود را تامین کند

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الشرق الاوسط؛ محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در گفت‌وگویی با الشرق الأوسط از تمایل جدی ایران به توافق با آمریکا و تلاش‌های عراق برای حفظ امنیت و ثبات در منطقه سخن گفت.

 

آیا شما احساس می‌کنید که در پی رخدادهای غزه، لبنان، سوریه و ایران، ما شاهد توازن‌های جدیدی در منطقه هستیم؟

 

قطعاً. پس از وقایع 7 اکتبر و حملات بعدی به لبنان، تغییراتی در سوریه و سپس حمله به ایران رخ داده که پیش‌بینی‌های جدیدی را درباره آینده منطقه شکل داده است. حملات به غزه و لبنان همچنان ادامه دارد و صحبت‌ها درباره ترتیبات در غزه و نفوذ اسرائیل در سوریه مطرح است. همچنین در مورد آتش‌بس میان اسرائیل و ایران صحبت می‌شود، بنابراین ما در مسیر سیاسی ثابت برای شکل و روابط منطقه قرار نداریم.

این تحولات موجب طرح سوالات مهمی می‌شود که نیازمند دیدگاهی روشن است: چه چیزی برای این منطقه حساس از تمامی جنبه‌ها می‌خواهیم؟ عراق بخشی از جغرافیای سیاسی این منطقه است و در حالی که منافع عراق و عراقی‌ها را اولویت قرار می‌دهیم، در عین حال کشور فعال در منطقه هستیم و از تماشاگر بودن اجتناب می‌کنیم. ما در تلاش هستیم تا با روابط و منافع خود با کشورهای منطقه، موضعی ایجاد کنیم که به تقویت امنیت و ثبات کمک کند، به‌ویژه که ما مخالف جنگ‌ها هستیم که در دهه‌های گذشته از آن‌ها رنج برده‌ایم.

 

وقتی حملات اسرائیلی به ایران شروع شد، چه کردید؟

 

همه انتظار داشتند که یک تشدید و جنگ فراگیر در پی آن باشد. وقتی حملات اسرائیلی به ایران آغاز شد، که به حریم هوایی عراق نیز تجاوز کرد، این حادثه عراق را درگیر این جنگ و حمله به یک کشور همسایه کرد که مخالف اصول و مبانی سیاسی ماست که هیچ کشور یا نهادی اجازه ندارد از حریم هوایی یا اراضی عراق برای حمله به دیگران استفاده کند.

ما باید موضع خود را در سطح دیپلماتیک بین‌المللی روشن می‌کردیم، بنابراین شکایت خود را به شورای امنیت ارائه دادیم و تماس‌هایی برای حمایت از این موضع برقرار کردیم و تجاوز به یک کشور همسایه را محکوم کردیم. بخش مهم‌تر این بود که چگونه امنیت داخلی و موضع سیاسی خود را حفظ کنیم و از غلتیدن عراق به این جنگ جلوگیری کنیم. این مهم‌ترین موفقیت داخلی بود.

 

آیا می‌توانید از مذاکرات بین آمریکا و ایران صحبت کنید؟ آیا ایران خواهان توافق جدی با آمریکا است؟

 

بله، ایران تمایل جدی برای رسیدن به توافق دارد. ما از طریق مذاکرات مستمر با ایران و دیگر کشورها متوجه شدیم که ایران به دنبال توافقی است که منافع خود و نگرانی‌های جهانی را تأمین کند. مسئله هسته‌ای یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌هاست و راه رسیدن به توافق در این زمینه روشن است.

 

 

چه چیزی شما را در مورد آینده سوریه نگران کرده است؟

 

نگرانی‌های ما بیشتر توصیه‌ بوده است تا هشدار، زیرا تجربه سوریه شبیه تجربه عراق پس از سال ۲۰۰۳ است. امیدواریم که سوریه یک فرآیند سیاسی فراگیر داشته باشد که همه گروه‌ها در آن مشارکت کنند و حقوق آنان محفوظ بماند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار