آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۴۹۴۰
در گفت‌و‌گو خبرگزاری دانشجو مطرح شد؛

تقاطع زاگرس و البرز عامل اصلی بحران گرد و غبار در البرز

سرپرست اداره‌کل هواشناسی استان البرز از تأثیر قابل توجه تقاطع دو رشته‌کوه زاگرس و البرز و انباشت باد‌ها در شکل‌گیری آلودگی هوا و گرد و غبار خبر داد و تغییر اقلیم، کاهش بارندگی و افزایش دما را از عوامل تشدید این بحران عنوان کرد.

تقاطع زاگرس و البرز عامل اصلی بحران گرد و غبار در البرز

کامران حقی‌آبی سرپرست اداره‌کل هواشناسی استان البرز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو،سهم پایداری جمعی و انباشت بادها در محل تقاطع رشته‌کوه‌های زاگرس و البرز نقش قابل توجهی در ایجاد آلودگی هوا و پدیده گرد و غبار در استان دارد.

وی افزود: اگرچه میزان دقیق سهم تالاب صالحیه در آلودگی و گرد و خاک مشخص نیست، اما نمی‌توان نقش آن را نادیده گرفت. با این حال، مهم‌ترین عامل بحران گرد و غبار در البرز، الگوی خاص بادها در تقاطع زاگرس و البرز است.

مدیرکل هواشناسی با تأکید بر وقوع تغییر اقلیم گفت: براساس داده‌های موجود، تغییرات اقلیمی اتفاق افتاده است. دیگر خبری از بارش‌های منظم و زمستان‌های پربرف نیست. نوع نزولات جوی نیز از جامد به مایع تغییر کرده و با افزایش دما، الگوی بارش و شرایط آب و هوایی به‌طور محسوس دگرگون شده است.

وی با ارائه آماری از میزان بارندگی در استان البرز عنوان کرد: از ابتدای سال زراعی (اول مهرماه) تا کنون تنها ۲۴۸ میلی‌متر بارندگی در استان ثبت شده، در حالی که میانگین بلندمدت این رقم ۳۶۱ میلی‌متر است. این کاهش ۳۱ درصدی حاصل بررسی آمارهای ۳۰ سال گذشته است.

وی در ادامه گفت: کاهش بارندگی و تغییر اقلیم سبب نرم شدن دانه‌بندی خاک می‌شود که با کوچک‌ترین باد، ذرات خاک از کانون‌های گرد و غبار برخاسته و در فضا معلق می‌مانند. این پدیده به‌ویژه در ساعات غروب و آخر شب تشدید می‌شود.

حق‌آبی در پایان تصریح کرد: تالاب صالحیه یکی از کانون‌های گرد و غبار در استان است، اما بادها گرد و غبار را از دیگر استان‌ها نیز به البرز منتقل می‌کنند. شاخص آلودگی هوا در برخی مواقع به ۲هزار و۵۰۰ نیز رسیده است.

وی ادامه داد: مدل‌سازی و تحلیل الگوهای بادی نیز تأیید می‌کند که منشاء گرد و غبار تنها داخلی نیست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار