سردخانه نگهداری پلاسما در همدان بهرهبرداری شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، افشین محمدی مدیرکل انتقال خون همدان گفت: برای بهره برداری از این سردخانه ۲۰ میلیارد ریال از محل منابع استانی هزینه شده است.
وی اضافه کرد: ۴۰ متر فضا برای ایجاد چهارمین سردخانه نگهداری پلاسما پیش بینی و نسبت به کنده کاری، ایجاد فوندانسیون، کف پوش و موتورهای مورد نیاز اقدام شد و در صورت تامین ماژول برق یه منظور تأمین و مدیریت انرژی الکتریکی و ثبت دما، تا هفته آینده بهره برداری میشود.
مدیرکل انتقال خون همدان بیان کرد: پیش از ایجاد این سردخانه نگرانیهایی در زمینه از بین رفتن پلاسماهای موجود به علت کمبود جا و تاخیر در انتقال آن به سردخانههای تهران همچنین مجبور به نگهداری آن در انباری، وجود داشت که این دغدغه رفع شد.
محمدی اظهار کرد: پلاسماهای مازاد مصرف برای دریافت داروهای مشتق از پلاسما به خارج از کشور ارسال میشود.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای خارجی به استانهایی که نسبت به تهیه، جعبه بندی و نگهداری استاندارد و اصولی پلاسما اقدام کردند تاییده ارسال پلاسما به خارج از کشور را میدهد که این مجوز را هشت سال پیش انتقال خون همدان دریافت کرده است.
مدیرکل انتقال خون همدان با بیان اینکه امکان ذخیره و نگهداری پلاسما تا سه سال وجود دارد، گفت: از یک واحد خون یک واحد پلاکت، پلاسما و گلبول قرمز دریافت میشود و در صورتی که پلاسما بالای ۱۵۰ سی سی وزن و قابلیت جعبه بندی داشته باشد، مورد تایید است.
محمدی اضافه کرد: یکی از مهمترین مزیتهای پلاسما، استفاده از آن برای تهیه داروهای گران قیمت است، بنابراین کشورهایی که قابلیت ارسال پلاسما به شرکتهای معتبر جهان برای تبدیل آن به دارو را ندارند باید قیمتهای هنگفتی به منظور تهیه این قبیل داروها پرداخت کنند که موجب خروج ارز میشود.