آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۷۹۵

نمازجمعه، فرصتی برای گره‌گشایی از مشکلات مردم است

مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان سمنان از امام جمعه به‌عنوان امام جمعه نمازخوان‌ها و بی‌نمازها نام برد و گفت: باید بکوشیم که جایگاه والای امام جمعه و نمازجمعه، روز به روز ارتقاء بیشتری پیدا کند.

نمازجمعه، فرصتی برای گره‌گشایی از مشکلات مردم است

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام فاطمی‌نیا ۳۰ تیر به مناسبت ۵ مرداد سالروز اولین نماز جمعه کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان با اشاره به نامگذاری پنجم مرداد به عنوان روز نمازجمعه اظهار کرد: نمازجمعه باید به قلب تپنده شهر و مرکز فعالیت‌های فرهنگی تبدیل شود.

وی از نمازجمعه به مثابه حج فقرا نام برد و افزود: تفاوت این دو حج در این است که حج تمتع سالانه یک‌بار برگزار می‌شود، اما نمازجمعه هر هفته برگزار و مردم می‌توانند از برکات آن بهره‌مند شوند.

وی از برنامه‌ریزی برای نکوداشت سالروز اولین نمازجمعه پس از انقلاب به امامت آیت‌الله طالقانی خبر داد و تصریح کرد: باید جایگاه والای نمازجمعه در نظام اسلامی تقویت شود.

وی با اشاره به نگرش و رفتار مومنین به نمازجمعه ادامه داد:توجه به تقویت کارکرد‌های فرهنگی و اجتماعی نمازجمعه به عنوان قلب فرهنگی هر دیار امری ضروری است.

فاطمی‌نیا از نمازجمعه به عنوان محلی برای گره‌گشایی از مشکلات مردم یاد کرد و گفت: نمازجمعه در شهر‌هایی که جمعیت قابل توجهی دارند، باید با حضور قابل توجه مردم آن شهر برگزار شود.

وی از تریبون نمازجمعه به مثابه تریبونی برای طرح مشکلات و دغدغه‌های مردم نام برد و اضافه کرد: امام جمعه هر شهر، تریبون آن شهر نیز محسوب می‌شود و باید به همه دغدغه‌ها و مطالبات مردم توجه کند و از همین رو است که امام جمعه، امام نمازخوان‌ها و حتی بی‌نماز‌های شهر نیز محسوب می‌شود.

مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان با بیان اینکه امام جمعه نماینده ولایت در هر شهر محسوب می‌شود ادامه داد: نمازجمعه نباید محدود به نمازخواندن در روز جمعه باشد. نمازجمعه به عنوان قلب فرهنگی شهر در همه ایام هفته مورد توجه قرار گیرد.

وی بر لزوم زمینه‌سازی برای تکریم از فعالان نمازجمعه به بهانه سالروز اولین نمازجمعه کشور تاکید و خاطرنشان کرد: به همین مناسبت از جمعی از خادمان نمازجمعه و دستگاه‌های عضو ستاد که معمولا بدون اینکه دیده شوند، پشتیبان برگزاری این فریضه الهی هستند، تجلیل خواهد شد.

مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان بر ضرورت برنامه‌ریزی ائمه جمعه برای جذب مخاطبان جدید تاکید و بیان کرد: با توجه به تحقق پیروزی ملت بزرگ ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه این ایام فرصت خوبی برای تبیین این پیروزی و جذب مخاطبان جدید از طریق خطبه‌های عبادی و سیاسی خلاقانه است.

وی بر لزوم تلاش در جهت جذب نخبگان جامعه به مصلی‌های نمازجمعه تاکید و خاطرنشان کرد: تجلیل از پیشکسوتان نمازجمعه، گرامیداشت ائمه جمعه فقید استان، دیدار با خانواده معظم شهدا و خصوصا خانواده شهدای اقتدار، فضاآرایی مصلی‌های استان، نمایشگاه عکس، مسابقات فرهنگی و هنری، برپایی میز‌های خدمت و... از دیگر برنامه‌های روز نکوداشت نمازجمعه در استان است.

فاطمی‌نیا با اشاره به سطح بالای فرهنگی و مذهبی مردم استان وی تاکید کرد: انتظار می‌رود که خطبه‌های عبادی و سیاسی ائمه جمعه، به‌واسطه نخبه‌پروری مردم استان، در شـأن و جایگاه مردم متدین و عالم‌پرور استان باشد.

مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان از برپایی نمازجمعه در ۱۹ پایگاه این استان خبر داد و گفت: طی چند سال اخیر با هدف ایجاد تحرک در این بخش، ۱۴ امام جمعه از ۱۹ ائمه جمعه استان تغییر و یا جابه جا شدند تا شاهد هوای تازه‌ای در این تریبون مقدس باشیم.

تغییرات احتمالی ۵ امام جمعه استان

وی با اشاره به ارتباطات مردمی ستاد و اخذ نظرات مردم و نمازگزارن گفت: خوشبختانه تغییرات ایجاد شده در نمازجمعه با استقبال مردم مواجه و بار‌ها از ستاد بابت تغییرات و جابجایی‌های انجام شده، تشکر کردند.

وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با تغییرات احتمالی در پنج شهر و پایگان نمازجمعه دیگر اضافه کرد: قرار بود که طی همین ماه‌ها تغییرات و جابجایی‌های دیگری در ائمه جمعه استان انجام شود که بدلیل جنگ تحمیلی اخیر این تغییرات احتمالی به زمان دیگری موکول شدند.

مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان از توجه به جوانان در انتخاب ائمه جمعه جدید خبر داد و گفت: تلاش شده از طریق توجه به جوانان چه در تریبون نمازجمعه و چه ستاد‌های شهرستانی، روح جدیدی در کالبد این جایگاه مهم و تاثیرگذار دمیده شود.

فاطمی‌نیا همچنین با اشاره به تعدد مصلی‌های نیمه‌کاره در استان گفت: متاسفانه در گذشته بدون توجه به نیاز‌های واقعی شهر‌ها پروژه‌های متعددی شروع شده که برخی از آنها پیشرفت فیزیکی ناچیزی داشتند. البته ساخت مصلی‌ها در شهر‌هایی نظیر سمنان، دامغان، شهمیرزاد، شاهرود و... نیز امری ضروری بوده است.

وی نوسانات قیمت‌ها و گستردگی بالای پروژه‌ها و سازه‌ها را در عدم بهره برداری از این پروژه‌ها موثر دانست و گفت: نه با اعتبارات مردمی و خیرین و حتی نه با اعتبارات دولتی فعلی نمی‌توان مصلی‌های نیمه‌کاره استان را تکمیل کرد.

وی از برنامه‌ریزی برای فروش برخی از اراضی مازاد مصلی‌ها با هدف هزینه‌کردن آن در تکمیل پروژه‌ها خبر داد و اظهار کرد: این طرح تاکنون پیشرفت خوبی داشته و امیدواریم که با اجرای آن برخی پروژه‌های فعلی نهایی و تکمیل شوند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار