پس از پيگيريهاي مستمر مسئولان، پارك علم و فناوري لرستان با اخذ ماده 215 در آیندهای نزدیک راهاندازی میشود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از خرم آباد، راه اندازي پارك هاي علم و فناوري در هر استان از سياست هاي كلي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران است كه اين مهم در استان لرستان نيز در حال تحقق است.
اگر چه بحث راه اندازي پارك علم و فناوري از سال 84 در استان لرستان مطرح شده است، اما با اين حال به تازگي ماده 215 پارك علم و فناوري لرستان صادر شده، و اينكه زمينه براي يكي از زيرساخت هاي اساسي در راستان پيشرفت اين استان سرشار از استعداد و مواهب خدادادي فراهم شده است.
يار احمدي، مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در خرم آباد، تصريح كرد: ماده 215 پارك علم و فناوري لرستان مصوب شده، و براساس آخرين اطلاعات تا شهريور ماه ابلاغ مي شود؛ البته 29 تيرماه جلسه مشتركي بين ما و وزارت علوم تحقيقات و فناوري و استانداري لرستان براي اينكه چه تاريخي پارك راه اندازي مي شود، برگزار خواهد شد.
وي بر روند طولاني اخذ ماده 32 سابق و 215 فعلي اين پارك اشاره كرد و ادامه داد: با ابلاغ ماده 215 در فاز اول چهار ميليارد و 310 ميليون تومان براي ساخت فاز اول اين پارك اختصاص مي يابد و براي فاز دوم نيز نزديك به 5.5 ميليارد تومان نياز است.
يار احمدي گفت: تمام نقشه ها، مطالعات، طرح ها در مشاور پارك آماده و تعيين شده است و در صورتي كه جزو طرح هاي سال90 قرار گيرد شهريور ماه احداث پارك علم و فناوري لرستان در يك زمين 11.5هكتاري كه دانشگاه لرستان آن را و اگذار كرده است، آغاز مي شود.
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان ادامه داد: شرايط به گونه اي است كه اگر همين امروز اعتبارات مورد نياز در اختيار ما قرارگيرد عمليات احداث پارك را آغاز مي كنيم.
وي با اشاره به اينكه پارك علم و فناوري لرستان در دو فاز احداث مي شود، تصريح كرد: بنابر پيش بيني هاي صورت گرفته فاز اول شامل ساختمان اداري، پژوهشكده ها، آزمايشگاه ها و مراكز واحدهاي فناوري ظرف مدت دو سال احداث مي شود.
يار احمدي افزود: فاز دوم اين پارك نيز شامل اماكن خدماتي، رفاهي به اضافه توسعه زيرساخت هاي فناوري مورد نياز آن است.
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان با بيان اينكه پارك علم و فناوري لرستان شامل چندين مراكز رشد و مراكز تحقيقات وابسته به پارك است، تاكيد كرد: اين پارك درحوزه هاي مختلفي مانند حقوق مالكيت فكري فعاليت مي كند.
وي ادامه داد: بايد پارك را با توجه به پتانسيل هاي استان مانند پتانسيل هاي تحقيقاتي، آزمايشگاهي، پژوهشگاهي و حوزه هايي كه مشابه آن در سازمان هاي و مراكز تحقيقاتي استان وجود ندارد، تجهيز كنيم، به نحوي كه يك ساختار كاملا هماهنگ بدون موازي كاري را ايجاد نماييم.
يار احمدي با اشاره به اينكه هيچ دو پارك علم و فناوري را در دنيا نمي توانيم پيدا كنيم كه مشابه هم باشند، افزود: دليل اين مسئله اين است كه هر پارك متناسب با پتانسيل هاي علمي صنعتي و آمايشهاي مختلف آن منطقه طراحي مي شود و پارك علم و فناوري لرستان نيز در زمينه هاي تحقيقاتي درحوزه هاي دستيابي به فناوري هاي گياهان ايده هاي پژوهشي و ايده هاي نو عمل مي كند.
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان حركت به سمت كريدور پارك علم و فناوري را از الويت هاي پارك علم و فناوري برشمرد و خاطرنشان كرد: اين به اين معناست كه بايد پارك را با توجه با پتانسيل ها استان مانند پتانسيل هاي دارويي و داروهاي گياهي، مهندسي وبهينه سازي شامل مهندسي تمام حوزه هاي عمراني، برق، شيمي و پتروشيمي و امثال آن صنايع شيمايي و كاني هاي غير فلزي، معادن كشاوزي و بيوتكنولوژي كه مزيت هاي استان لرستان محسوب مي شوند، ايجاد مي شود.
وي خدمات پارك علم و فناوري لرستان را شامل حمايت از ايده ها، رشد ايده ها، رشد واحد فناوري، توليد محصول، تجاري سازي و بازاريابي چه در سطح داخلي و خارجي اعلام كرد و ادامه داد:پارك علم و فناوري لرستان شامل شش مركز رشد است كه متناسب با پتانسيل هاي موجود در استان نظير داروهاي گياهي و گياهان دارويي، كشاورزي، دامپروري، كاني هاي غيرفلزي، سنگ راه اندازي مي شود.
يار احمدي تصريح كرد: پژوهشكده گياهان دارويي درحال پيگيري و پژوهشكده سنگ نيز درحال پيگيري و راه اندازي است.
دانشكده لرستان مجري پارك علم و فناوري نيست
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان در ادامه باتقدير از حمايت هاي دانشگاه لرستان در راستاي راه اندازي اين پارك بيان داشت: دانشگاه لرستان مجري اين پارك نيست و پارك به طور مستقل زير نظر وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است و اگر حمايتي از جانب دانشگاه لرستان صورت مي گيرد، كاملا خيرخواهانه است.
وي افزود: علاوه بر اختصاص زمين 11.5هكتاري از جانب دانشگاه لرستان براي احداث پارك علم و فناوري لرستان يك ساختمان با 1000 متر مربع زير بنا نيز جهت انجام فعاليت هاي پارك تا زماني كه فازهاي پارك علم و فناوري لرستان به اتمام مي رسد، از جانب اين دانشگاه اختصاص يافته است.
يار احمدي تاكيد كرد: دانشگاه لرستان نهايت حمايت را از پارك علم و فناوري استان داشته است؛ اگرچه خود اين دانشگاه ذي نفع نيست و البته نبايد اصلا دنبال دينفع بگرديم چون نفعش به تمام جامعه مي رسد، اما حمايت دانشگاه بي دريغ بوده است.
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان با اشاره به اينكه راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان ربطي به ماده 32 سابق يا 215 فعلي ندارد، بيان داشت: ماده 32 يعني اعتباراتي كه شما مي خواهيد براي ساخت و ساز داشته باشيد، اما همه پارك هاي علم و فناوري كشور قبل از اينكه در ساختمان هاي خاص خودشان قرار گيرند باحمايت هاي استاني ساختمان در اختيار شان قرار دادند تا ساخت و ساز تمام شود؛ يعني در هيچ جاي دنيا اول نمي آيند يك مجموعه اي با اين كيفيت را به تاخير بيندازند تا ساختمانشان تكميل شود، پس دليلش ماده 32 نيست.
وي در خصوص دلايل تاخير در امر راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان تصريح كرد: شايد لازم بود كه بين استاندار سابق و دانشگاه لرستان تعامل بيشتري برقرار مي شد كه امروز با حضور رئيس جديد دانشگاه لرستان دكتر حسن زمانيان و استاندار جديد لرستان دكتر حبيب الله دهمرده اين تعامل بيشتر شده است.
ياراحمدي با بيان اينكه با توجه به استارت پارك علم و فناوري لرستان در سال 84، استان مي توانست اولين استان هاي برخوردار از پارك علم وفناوري باشد، گفت: درحال حاضر لرستان جز, استان هاي نه آخر و نه مياني است كه از پارك برخوردار مي شود.
خروجي پارك هاي علم وفناوري اشتغال پايدار و ثروت مبتني بر دانش است
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان خاطرنشان كرد: خروجي پارك هاي علم و فناوري اشتغال پايدار و ثروت مبتني بر دانش است كه پايدارترين ثروت دنياست.
وي از پارك علم وفناوري به عنوان دانشگاه هاي نسل سوم نام برد و گفت: پارك علم وفناوري حلقه اتصال دانشگاه هاي پژوهش محور با صنعت، اقتصاد باجامعه براي توليد ثروت مبتني بر دانش هستند.
يار احمدي با اشاره به اينكه دو سوم توسعه اقتصادي كشورهاي پيشرفته دنيا، توسعه اقتصادي مبتني بر دانش يا اصطلاحا توسعه اقتصادي دانش بنيان است كه ايران نيز در حال حركت به اين سمت است، بيان داشت: قطعا با توجه به پتانسيل هاي كه در لرستان وجود دارد چه از لحاظ نيروي انساني تحصيل كرده، و هم در حوزه زيرساخت هاي خدادادي و با توجه به اينكه پارك علم وفناوري لرستان مبتني بر مزيت هاي استان است، قطعا اين پارك در پيشرفت استان موثر خواهد بود.
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان فروش طرح تراكتور هوشمند از طريق پارك علم و فناوري تبريز به كشور بلاروس به قيمت دو ميليون دلار را ازجمله تاثيرات پارك هاي علم و فناوري برشمرد و اضافه كرد: مهمترين كمكي كه پارك هاي علم و فناوري مي كنند اين است كه تحصيلكرده و دانش آموخته هاي بيش از آنكه به فكر خروجي هاي كاغذي باشند به فكر خروجي هاي نياز محور خواهند بود و اين خيلي موثر است چون در دانشگاه هاي ما عمدتا دانش آموخته هاي ما تلاش مي كنند دانشي را بياموزند كه در نهايت تبديل به يك مقاله ISI شود.
وي تاكيد كرد: ما بهترين متخصصان را در كشور خود داريم به نحوي كه در دهه 70، 200 مقاله ISI توليد شد، اما در دهه 80 اين مقالات به بيش از 23 هزار مقاله رسيد و اين يعني مقاله ISI يك دستاورد جديد است كه آن دستاورد مي تواند در توسعه فنآوري موثر باشد، اما اين مقالات را در اختيار مجلات خارجي قرار دهيم صرف اينكه آنها يك برند به ما بدهند كه يك مقاله ISI چاپ كرده ايم و از نتايج تمام كار ما هم استفاده مي كنند و براي خود ما كاربردي نمي شود ؛ در حالي كه ما مي توانيم كارهاي تحقيقاتي اصيل خود را قبل از آنكه چاپ كنيم توليد فناوري ثبت اختراع و ثبت دستاورد به آنها داشته باشيم سپس مقاله ISI آنها را چاپ كنيم.
ياراحمدي از پارك علم وفناوري به عنوان حلقه مفقوده دانشگاه و صنعت ياد كرد و گفت: پارك علم و فناوري كريدور اين تفكر است كه دانش بايد ثروت بيافريند و عالم بايد ثروتمند باشد و جامعه را نيز سهيم كند.
مسئول راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان ابراز اميدوراي كرد كه با راه اندازي پارك علم و فناوري لرستان دستاوردهاي علمي و پژوهشي پژوهشگران استان كه در بعضي از حوزه ها منحصر بفرد است براي پژوهشگر و مردم استان و كشور توليد ثروت كند و از طرفي از طريق پارك بتوان بسياري از مشكلاتي را كه نخبگان استان براي دريافت تسهيلات و يا ثبت يك اختراع به آن مواجه اند و براي رفع آنها به استانهايي مراجعه مي كنند كه اولويت با نيروهاي بومي خود آنهاست و آنها نيز مشكلات خاص خود را دارند، حل كرد.
وي يادآور شد: اين پارك داراي ظرفيت هاي عظيمي است كه پس از راه اندازي بايد از طريق رسانه ها به محققان و پژوهشگران استان شناسانده و معرفي شوند./انتهاي پيام/