سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برخی کشورها موضوع انگشت نگاری را برای همه اتباع انجام می دهند و چون درباره اتباع ما هم صورت می گیرد، ما هم عمل متقابل خواهیم کرد.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، رامين مهمانپرست در نشست خبری امروز خود درباره پیوستن صربستان به کشورهایی که از ارائه سوخت به هواپیماهای ایرانی جلوگیری می کنند گفت: درباره عدم ارائه سوخت ازجانب برخی کشورهای غربی نمی دانم انتظار چه جوابی دارید؟ اگر پیشنهادی دارید ارائه کنید.
وی درباره اقدام متقابل ایران به خبرنگار گفت: باید دقت کنید تا مشاهده کنید. مهمانپرست افزود: سوخت رسانی نکردن به هواپیماهای مسافربری اقدامی غیرانسانی و خارج از قوانین بین المللی است چرا که کشورها باید برای هواپیماهای مسافربری سوخت لازم را در اختیار بگذارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: این اقدام برخی کشورهای اروپایی در جهت بازی سیاسی و فشار هدایت شده از طرف غربی ها به ویژه امریکا برای تحت فشار قرار دادن مردم ماست.
مهمانپرست گفت: توصیه می کنیم کشورهای اروپایی وارد این بازیها نشوند چرا که نه منطقی دارد و نه نتیجه خواهد داشت.
وی افزود: اگر این فشارها را وارد می کنند تا ملت ما دست از پیشرفتها بردارد و از حقوق خود عقب نشینی کند، تصور اشتباهی است. مهمانپرست تصریح کرد: اگر کشورها پس از 33 سال این مقدار هوش و درایت نداشته باشند که ملت ما هرگز از حقوق حقه خود عقب نشینی نمی کند، باید فکر جدیدی به حال خود کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همواره از حقوق ملتمان دفاع می کنیم و به مراجع مربوط هم گفته ایم؛ در حد توان با موضوع عدم سوخت رسانی به هواپیماهای ایرانی مقابله می کنیم. وي افزود: اگر کشوری از اتباع ما انگشت نگاری کند ما نیز عمل متقابل خواهیم کرد.
مهمانپرست همچنين در ادامه در باره پیوستن انگلیس به جمع کشورهایی که از مسافران ایرانی به ویژه زنان محجبه انگشت نگاری می کنند اظهار داشت: در این خصوص قواعد کشورها برای پذیرش مسافر می تواند متفاوت باشد.
وی افزود: اگر قاعده کلی برای همه کشورها در نظر گرفته شده باشد، قابل بررسی است و عمل متقابل هم جای اعتراض باقی نمی گذارد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: هر جا برخوردها تبعیضآمیز باشد برخورد جدی صورت می گیرد.
وی افزود: برخی کشورها موضوع انگشت نگاری را برای همه اتباع انجام می دهند و چون درباره اتباع ما هم صورت می گیرد، ما هم عمل متقابل خواهیم کرد.
مهمانپرست در ابتدای نشست خبری امروز خود یاد و خاطره شهدای حادثه تروریستی هفتم تیر به ویژه شهید مظلوم آیتالله بهشتی را گرامی داشت و عید بزرگ مبعث را به همه مسلمانان جهان تبریک گفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: کشور ما تاکنون در این راه هزینههای سنگینی پرداخت کرده است که از آن جمله می توان به شهادت بیش از 3700 تن و مجروح شدن بیش از 12 هزار نفر از نیروهای نظامی و انتظامی اشاره کرد.
وی همچنین با اشاره به در پیش بودن روز جهانی مقابله با سلاحهای شیمیایی و میکروبی که مصادف با بمباران سردشت به دست نیروهای بعثی است گفت: کسانی که این گونه سلاحهای کشتار جمعی را تولید و تکثیر می کنند و در اختیار سایر کشورها قرار می دهند، به ویژه سلاحهایی که در طول جنگ تحمیلی در اختیار صدام بعثی قرار داده شد تا با آن به مردم عراق و ایران حمله کند، در این جنایت شریکند.
وی تصریح کرد: باید عزم جدی جهانی برای جلوگیری از تولید انواع سلاحهای شیمیایی و میکروبی به وجود آید.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در خصوص موضوع تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران گفت: درباره این موضوع دو نکته وجود دارد که نباید با هم اشتباه گرفته شود؛ یکی گزارشگرهای موضوعی هستند که با همکاری و مشارکت خود کشورها به جوامع مختلف سفر می کنند.
وی افزود: آنان پس از بازدید از کشورها درباره آن موضوع خاص با هم گزارش هایی را مانند حق غذا، حق مسکن و آزادی قضات تهیه می کنند و کشور ما نیز تاکنون از شش گزارشگر موضوعی دعوت کرده است که پس از سفر به ایران گزارش هایی تهیه کرده اند.
مهمانپرست گفت: این همکاری میان کشور ما و بخشهای حقوقی بین المللی ادامه خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: نکته ای که به تازگی از طرف شورای حقوق بشر اعلام شده است تعیین گزارشگر ویژه برای بررسی همه مسائل حقوق بشری کشورمان است که این اقدامی گزینشی با اهداف سیاسی و تحت فشارهای کشورهای غربی است.
مهمانپرست گفت: این موضوع خارج از قاعده ای است که باید برای همه کشورها به شکل طبیعی انجام شود بنابراین تعیین چنین افرادی از نظر ما قابل قبول نخواهد بود.
وی افزود: ما این را اقدامی سیاسی برای اعمال فشار با اقدام برخی از کشورها می دانیم و فکر نمی کنیم حرکت درستی باشد./انتهاي پيام/