صالحی: جلال آل احمد ظرفیتهای ایران را برای نوشتن کشف کرده بود / ایران از قدیم کشور قصه گویی بوده است + فیلم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۵۴۳۳۱
در اختتامیه هجدهمین جایزه جلال آل احمد

صالحی: جلال آل احمد ظرفیتهای ایران را برای نوشتن کشف کرده بود / ایران از قدیم کشور قصه گویی بوده است + فیلم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه قصه از دوران بسیار کهن این فضا را در ایران داشتیم که با ترکیبی از موسیقی و شعر از دوران اشکانیان به بعد داشتند. 
صالحی: جلال آل احمد ظرفیتهای ایران را برای نوشتن کشف کرده بود /  ایران از قدیم کشور قصه گویی بوده است + فیلم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، آیین اختتامیه «هجدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد» هفدهم دی‌ ۱۴۰۴ با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار قلم کتابخانه ملی ایران در حال برگزاری است.

محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه جایزه جلال آل‌احمد رویداد شناخته شده است، گفت: هجده دوره است که این جایزه برگزار می‌شود و اثرگذاری آن از اقبال و بازنشر آثار مشخص است. به طور متوسط آثار برگزیدگان جایزه جلال حدود هشت بار تجدید چاپ می‌شود.

او با اشاره به اینکه این دوره حدود ۲۰ درصد به آثاری که به دبیرخانه رسید، اضافه شد، ادامه داد: برداشت من این است که دوره موفق بود و مورد توجه شاخه‌های مرتبط قرار گرفت.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ با اعلام اینکه جایزه جلال فقط یک جایزه محض نیست، توضیح داد: در کنار بخش اصلی جایزه، رویدادهایی برگزار می‌شود که اهمیت آن کم از جایزه نیست. در دوره‌های مختلف این جایزه توانسته نقش مهمی در پرورش نسل جوان ایفا کند. امیدوارم نسل جدید آثار برتری ارائه دهند تا آثار داستانی جوانان مانند آثار کلاسیک، در دنیا بازتاب داشته باشد و نام آن‌ها به بلندای ایران برقرار باشد.

صالحی: ایران از قدیم کشور قصه گویی بوده است / قصه نقطه اتصال ایران قبل و بعد از اسلام 

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه «هجدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد» گفت: در حوزه قصه از دوران بسیار کهن این فضا را در ایران داشتیم که با ترکیبی از موسیقی و شعر از دوران اشکانیان به بعد داشتند. 

وی افزود: ابن ندیم در همین مورد اشاراتی به متکوبات افسانه در ایران داشته و لیست بسیار بلندی از قصه های ایرانی قبل از اسلام ذکر میکند و یکی از محققین حوزه ادبیات ایران به مدارس قصه گویی در ایران اشاره میکند. 

صالحی اضافه کرد: یکی از ویژگی های ایران پس از اسلام همین نقاط اتصال دوران ها بوده و یکی از آنها موضوع قصه گویی است و از نمونه های آن کلیله و دمنه است.

 

کد ویدیو
 

ایران سرزمین سوژه برای مستندنگاری است  / جلال آل احمد ظرفیتهای ایران را برای نوشتن کشف کرده بود

وزیر ارشاد گفت: تنوع اقلیمی ایران از خصوصیات ایران است که تأثیر مستقیم بر مسائل فرهنگی می گذارد و تنوع قومی هم باعث شده است ایران را به یک سرزمین سوژه محور برای مستندنگاران تبدیل کرده است. 

وی اضافه کرد: جلال آل احمد و آثار آن نشان می دهد وی این ظرفیت ایران را شناخته بود و آل احمد با دقت نگاهی تاریخی به سوژه های ایرانی می پرداخت.

 

کد ویدیو
 

قاسم» مرتضی سرهنگی، برگزیده هجدهمین جایزه جلال آل احمد شد 

آیین اختتامیه «هجدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد» در سالن همایش کتابخانه ملی در حال برگزاری است که کتاب «قاسم» نوشته مرتضی سرهنگی از انتشارات خط مقدم به عنوان بهترین اثر در بخش مستند نگاری برگزیده شد. 

کتاب «قاسم» نوشته مرتضی سرهنگی، اثری در حوزه تاریخ شفاهی و خاطره‌نگاری معاصر است که به روایت زندگی و مسیر فعالیت‌های شهید حاج قاسم سلیمانی می‌پردازد. این کتاب نه در قالب زندگینامه کلاسیک، بلکه در چارچوب روایت‌های مستند، گفت‌وگوها و بازسازی موقعیت‌ها نوشته شده و تلاش می‌کند تصویری مرحله‌به‌مرحله از زیست فردی و اجتماعی سردار سلیمانی ارائه دهد.

 

 

 

پربازدیدترین آخرین اخبار