تحریم‌ها مقدمه جنگ اقتصادی است/ ضرورت در حکمرانی پولی
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۷۲۳۹۷

تحریم‌ها مقدمه جنگ اقتصادی است/ ضرورت در حکمرانی پولی

رئیس کارگروه علوم اقتصادی کمیته تحول در علوم انسانی سازمان بسیج اساتید، بر لزوم بازتعریف حکمرانی اقتصادی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تحول در علوم انسانی برای مواجهه با جنگ اقتصادی تأکید کرد.
تحریم‌ها مقدمه جنگ اقتصادی است/ ضرورت در حکمرانی پولی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی مجاهدی مؤخر، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، نشست سراسری کارگروه تخصصی علوم اقتصادی کمیته تحول در علوم انسانی سازمان بسیج اساتید کشور، با اشاره به آغاز فعالیت این کارگروه از مردادماه سال جاری اظهار کرد: هدف از تشکیل این جلسات، تحلیل تحولی مسائل اقتصاد ایران و ارائه پیشنهاد‌های سیاستی متناسب با شرایط جدید بوده است.

وی با بیان اینکه در ماه‌های اخیر سرعت تحولات اقتصادی افزایش یافته است، افزود: پیشنهاد‌های مطرح‌شده در نشست‌های پیشین نیازمند بازنگری بود و به همین دلیل این نشست با حضور جمعی گسترده‌تر از اساتید برگزار شد.

تمرکز بر اقتصاد سیاسی و کارآمدی الگو‌های متعارف

رئیس کارگروه علوم اقتصادی کمیته تحول در علوم انسانی، دو محور اصلی این نشست را «اقتصاد سیاسی ایران و چالش‌های درونی و مداخلات خارجی» و «بررسی میزان بسندگی اقتصاد متعارف در حل مسائل کشور» عنوان کرد.

مجاهدی مؤخر تصریح کرد: تحلیل مسائل اقتصادی ایران بدون توجه به زمینه‌های سیاسی، نهادی و اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی، به نتایج ناقص منتهی می‌شود.

تحریم در مسیر تقابل گسترده‌تر

وی با اشاره به تجربه تاریخی تحریم‌های ایالات متحده علیه برخی کشور‌ها گفت: در برخی نمونه‌های تاریخی، تحریم اقتصادی مقدمه تقابل نظامی بوده و این الگو نیازمند بررسی دقیق در شرایط کنونی است.

مجاهدی مؤخر ادامه داد: با وجود استمرار تحریم‌ها، اهداف موردنظر طراحان آنها به‌طور کامل محقق نشده و این مسئله نشان‌دهنده ظرفیت‌های داخلی کشور است.

بازخوانی حکمرانی اقتصادی

عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی کشور به ضعف در تطبیق نظریه‌های رایج اقتصادی با واقعیت‌های بومی بازمی‌گردد و صرفاً ناشی از تحریم نیست.

وی افزود: بازخوانی اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، اصلاح حکمرانی پولی، ساماندهی نظام بانکی و توجه به عدالت اقتصادی از جمله محور‌های مورد بحث در این نشست بود.

مجاهدی مؤخر در پایان ابراز امیدواری کرد خروجی این نشست به تدوین توصیه‌های سیاستی مشخص و قابل اجرا برای ارائه به تصمیم‌گیران منجر شود.

پربازدیدترین آخرین اخبار