آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۷۹۶۸
واکاوی شبکه های اجتماعی فضای مجازی - 1

توييتر؛ شبكه‌ مجازي هدفمند

كاربران توييتر مي‌توانند مطالب افراد مورد نظر خود را دنبال کنند؛ كاري كه متقابلاً دیگران هم می‌توانند در مورد آنها انجام دهند.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»؛ ميان شبكه‌هاي مختلف اجتماعي كه در فضاي مجازي در حال فعاليت هستند،‌ نام توييتر به سبب نشر اصطلاح «انقلاب توييتري» بيش از بقيه حساسيت برانگيز است.

هستند كساني كه با استناد به دلايل و مداركي، ادعاي اثر مستقيم و همه‌جانبه اين سايت بر تحولات سياسي و حتي انقلاب‌هايي كه جسته و گريخته در گوشه و كنار جهان اتفاق مي افتد را دارند، البته افرادي نيز به‌كلي اين نظريه را منكر شده و آن را فاقد هرگونه ارتباط با تحولات مختلف سياسي در سال‌هاي اخير قلمداد مي كنند.

توييتر چيست؟
 
عضويت در توییتر مانند همه شبكه‌هاي اجتماعي مجازي رایگان است. 
 
اعضاي تويتر مي‌توانند آرا، ‌افكار شخصي و يا حتي اسرار زندگي ديگر اعضا را بعنوان پيام (توييت) منتشر كنند!
 
لازم به ذكر است كه امكانات اين سايت داراي تنوع بسيار، جذابيت براي جوانان و البته اغوا‌كننده است.
 
در اين سايت راه‌های گوناگوني برای فرستادن پيام (توییت) وجود دارد تا استفاده كاربران از آن تسهيل شود.
 
يك كاربر اين شبكه اجتماعي مي‌تواند مطالب افرادی كه مد نظر دارد را در توییتر دنبال کند، البته دیگران هم می‌توانند پيام‌هاي شما را دنبال کنند.
 
گردانندگان اين سايت سريعاً به ذائقه‌هاي متفاوت موجود در ميان كاربران خود واكنش نشان داده و براساس آن اقدام به طراحي امكانات كرده‌اند؛ از همين‌روست كه امكان ارسال پيام‌هاي خصوصي براي افراد مورد نظر نيز در اين شبكه اجتماعي وجود دارد؛ امكاني كه شديداً‌ مطابق نياز فعاليت‌هاي گروهي اجتماعي است.
 
موسسان توییتر مدعي بودند كه با هدف به اشتراک گذاشتن وضعیت افراد مورد نظرشان شروع به کار کرده اند، اين درحالي است كه با گذشت زمان معلوم شد كه توييتر براي اهداف مهمتري طراحي شده است.
 
توییتر تلاش مي‌كند تا نوعی برون‌ریزی ذهن را در كاربران خود ساماندهي كند تا هر آنچه در زندگي آنها رخ مي‌دهد را ميان همگان به اشتراك بگذارد.
 
در اين شبكه اجتماعي مجازي تلاش مي‌شود تا كاربران، پيام‌ها يا همان توييت‌ها را ناخودآگاه  به توییتر ارسال كنند، البته بازارگرمي‌هاي رسانه‌اي در آمريكا و متحدانش اينگونه القا مي‌كند كه توییتر با كمك به آنچه در تعاريف غربي‌ها تبادل آزاد اطلاعات ناميده مي‌شود، می‌تواند تاثیر مثبتی بر جهان و كيفيت زندگي مردمان آن داشته باشد!

تأسيس توييتر

گفته مي‌شود توييتر بعنوان يك پروژه از سوي شركتي آمريكايي در اسفند سال 1386 آغاز به‌كار كرد، البته در آغاز اين پروژه بعنوان يك پايگاه داخلي مورد استفاده گرفت.

توييتر در سال 1387 بصورت همگانی در آمد و با جلب مخاطب به سرعت پيشرفت كرد.

دفتر اصلی اين شبكه اجتماعي مجازي توییتر در شهر سان‌فرانسیسکو آمريكا قرار دارد، البته اين سايت اكنون در نقاط مختلف جهان داراي دفتر نمايندگي است.

اينگونه معروف شده است كه سرورهای پشتيبان توييتر در شهرهاي سن‌انتونیو و بوستون آمريكا قرار دارد.

تعامل سه‌گانه سلطه، توييتر و سياست

اصطلاح انقلاب توييتري اكنون ديگر واژه غريبي در جهان نيست. طي سال‌هاي اخير به قدري اثر اينترنت بر وقوع اعتراضات، اثر web2 (شبكه‌هاي اجتماعي مجازي و سايت‌هايي همچون يوتيوب) بر نظرات سياسي مردم و مواردي از اين دست بحث و بررسي صورت گرفته است كه علاوه بر اثبات عدم وجود حسن نيت در ذهن موسسان توييتر،‌ وجود اغراض سياسي و سلطه‌جويانه در پشت پرده تأسيس شبكه‌هاي اجتماعي مجازي،‌ واقعيتي پذيرفته شده ميان كاربران اينترنت در سراسر جهان است.

لازم به ذكر است كه توييتر از شبكه‌هاي اجتماعي بود كه با آمادگي تمام وارد كارزار اغتشاشات خرداد 88 تهران شد. در اين زمان بود كه اين سايت به يكباره پر شد از پيام‌هايي در ستايش از توييتر و تأييد اين نكته كه «آنچه انقلاب خوانده مي‌شد، توييتري شده و به ثمر خواهد نشست!» و جالب آنجا بود كه اكثريت كاربراني كه با اينگونه ادعاهاي مضحك در حال پرسه زدن در اين شبكه اجتماعي مجازي بودند، ايرانيان مقيم خارج از كشور خصوصاً ‌آمريكا را شامل مي‌شدند.

استفاده از توييتر براي ساماندهي اغتشاشات و آشوب‌هاي خياباني بعد از 22 خرداد 88 در تهران، ‌برنامه اي بود كه از سوي جهان سلطه به سردمداري آمريكا جهت ايجاد تغييرات مورد نظر غرب، ‌طراحي و اجرا شد.

اگر چه نمي‌توان اثر توييتر بر افكار بخش محدودي از جامعه ايران را رد كرد و گسترش روزافزون آن را ناديده گرفت، اما بخش عمده‌اي از محاسبات آمريكا در مورد توانايي آن در ناامن كردم ايران، كاملاً اشتباه بود. 

جايگاه كنوني توييتر

توييتر در بدو تأسيس از آنچنان رشدي برخوردار بود كه تا مدتي لقب پر رشدترين شبكه اجتماعي مجازي جهان را تصاحب كرده بود، البته اكنون با ورود رقباي فراوان با امكانات متفاوت، ‌تا حدي از ميزان بازديدهاي آن كاسته شده است، اما جايگاه اين سايت تا كنون در سياست سلطه‌جويانه غرب در مورد ايران ‌محفوظ مانده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار