چرخه پایش و پیش‌بینی وضع هوا در سخت‌ترین شرایط جنگی متوقف نشد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۸۵۵۴۵
رئیس سازمان هواشناسی کشور:

چرخه پایش و پیش‌بینی وضع هوا در سخت‌ترین شرایط جنگی متوقف نشد

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه چرخه پایش و پیش‌بینی وضع هوا حتی در سخت‌ترین شرایط جنگی نیز متوقف نشد، از برنامه ریزی برای ساخت ۲۰۰ ایستگاه جدید هواشناسی در کشور در سال ۱۴۰۵ خبر داد.
چرخه پایش و پیش‌بینی وضع هوا در سخت‌ترین شرایط جنگی متوقف نشد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان هواشناسی، سحر تاج‌بخش مسلمان روز دوشنبه در پیامی به مناسب فرا رسیدن ۲۳ مارس "روز جهانی هواشناسی" اظهارداشت: آگاهی و دسترسی به داده‌ها و اطلاعات آب‌وهوا یکی از بنیادی‌ترین شاخص‌های برنامه‌ریزی در مقیاس‌های خرد و کلان است که می‌تواند نقش تاثیرگذاری در تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌های اقدامات خرد و کلان از جمله برنامه ریزی برای سفر، مدیریت اجرای پروژه‌های عمرانی، اقدامات لازم برای پیشگیری از ترافیک و مهم‌تر از همه مدیریت بحران‌های جوی داشته باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در این راستا دیدبانی و پایش وضع هوا و اقلیم به عنوان ابزار اصلی این هدف، محصول فعالیت شبانه‌روزی شبکه یکپارچه دیدبانی در مقیاس‌های ملی، منطقه‌ای و جهانی است که حتی در شرایط سخت محیطی از جمله ایام جنگ نیز بی‌وقفه ادامه دارد.

وی افزود: در شرایطی که تغییر اقلیم سراسر کره زمین را در بر گرفته و رخداد‌های شدید آب‌وهوایی بیش از گذشته در مناطق مختلف دنیا مشاهده می‌شود، دیدبانی و پایش مستمر وضع هوا و اقلیم، ابزار بنیادین مدیریت مخاطرات جوی برای حفاظت از جان و مال مردم و محافظت از محیط زیست فردای این کره خاکی است.

تاج‌بخش خاطرنشان کرد: اندازه گیری و دیدبانی جو زمین به درک بهتر تغییرات اقلیمی کمک کرده و ما را به‌سوی راهکار‌های مؤثر و پایدار در حفاظت از کره زمین هدایت می‌کند.

وی گفت: در این مسیر، فناوری‌های متعددی برای نظارت بر جو زمین توسعه یافته و بشر با ابزار‌های گوناگون تا حدی قادر به رصد رفتار بسیار پیچیده جو است.

رئیس سازمان هواشناسی ادامه‌داد: از سوی دیگر، دیدبانی وضع هوا و پایش جو زمین در کنار توسعه و گسترش فناوری‌های فضایی و سامانه‌های سنجش از دور، همچنان مرجع اصلی و حیاتی برای بسیاری از خدمات هواشناسی به‌شمار می‌رود.

وی بیان‌داشت: سازمان هواشناسی کشور نیز با درک اهمیت این موضوع، همواره تلاش کرده است با تکیه بر بدنه کارشناسی متعهد خود، در هر شرایطی پایش‌های مستمر ایستگاهی را ادامه دهد و ظرفیت شبکه خود را گسترش بخشد.

تاسیس ۲۰۰ ایستگاه هواشناسی جدید در کشور

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در سال گذشته با وجود تداوم تحریم‌ها و دو جنگ تحمیلی بر کشور، حدود ۲۰۰ ایستگاه جدید هواشناسی در سراسر کشور تأسیس شد و فرآیند داده‌برداری با هدف پایش بهینه وضع هوا، آغاز شده است.

وی اضافه‌کرد: همچنین برنامه‌ریزی شده تا در سال پیشِ‌رو نیز حداقل همین تعداد ایستگاه دیگر به شبکه دیدبانی سازمان افزوده شود تا به تحقق هدف دیدبانی دقیق، با کیفیت و مستمر بهینه وضع هوا نزدیک‌تر شویم.

وی تصریح‌کرد: در کنار توسعه شبکه دیدبانی نیز کوشش خواهد شد فرایند‌های خودکارسازی این تکلیف اصلی مراکز هواشناسی و آبشناسی کشورها، به صورت استاندارد برای ایستگاه‌های موجود هم در تولید داده و هم در سایر فرایند‌های مدیریت داده از جمله پردازش، کنترل کیفی، ارسال و آرشیو داده‌ها صورت پذیرد.

تاج‌بخش گفت: بدیهی است که با وجود داده‌های باکیفیت در یک شبکه متراکم و استاندارد، پیش‌بینی‌های دقیق و بهنگام مخاطرات شدید جوی نیز با دقت بهتری انجام می‌پذیرند که به‌طور قطع نقش بی بدیلی در مدیریت بحران مخاطرات جوی و اقلیم کشور دارند.

وی اظهارداشت: ادامه فعالیت همکارانم در شرایط سخت جنگی در واحد‌های عملیاتی و پشتیبانی، به‌ویژه ایستگاه‌های هواشناسی و مراکز پیش‌بینی، نمادی از ایثار، تعهد و پایبندی به وظیفه آنان است. این فداکاری سبب شد تا چرخه پایش و پیش‌بینی وضع هوا حتی در سخت‌ترین شرایط نیز متوقف نشود و خدمات حیاتی سازمان به‌طور مستمر ادامه یابد.

وی یادآوری کرد: در این مسیر، حداقل ۲ هزار نفر از همکاران سازمان هواشناسی کشور برای تولید این داده ها، اطلاعات و محصولات وضع هوا برای کاربران متعدد در حوزه‌های گوناگون شامل حمل و نقل، مدیریت منابع آب، کشاورزی، صنعت، محیط زیست، بهداشت و سلامت و ... در واحد‌های عملیاتی فعالیت می‌کنند و این فعالیت بی‌وقفه نشان می‌دهد که پایش و پیش‌بینی وضع هوا، فارغ از یک مسئولیت سازمانی، یک تکلیف انسانی برای کاهش پیامد‌های ناشی از مخاطرات جوی است؛ در واقع مراقبت‌ها و دیدبانی‌های امروز تلاشی ستودنی برای محافظت از فردایی روشن است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خاتمه خاطرنشان‌کرد: اینجانب ضمن قدردانی از زحمات همه متخصصان حوزه هواشناسی و علوم جو در کشور به‌ویژه همکاران پرتلاش و فداکارم در سازمان هواشناسی کشور، فرا رسیدن روز جهانی هواشناسی را با شعار "دیدبانی امروز، محافظت از فرداست"، به همه تلاش‌گران این حوزه تبریک عرض می‌کنم و برای همه این عزیزان سلامتی و تداوم توفیق خدمت به مردم شریف کشور را مسالت و از خداوند متعال آرزوی سلامتی، طول عمر با عزت و تداوم توفیق خدمت به کشور را برای همه عزیزان آرزو دارم.

پربازدیدترین آخرین اخبار