پیام بطحایی با اشاره به اينكه ایران برای انعقاد قرارداد با عراق برای توسعه میدان های مشترک آمادگي دارد،گفت: شرکت ملی نفت ایران در نظر دارد فرمت قراردادهای نفتی را به گونه ای تغییر دهد که برای طرف دوم قرارداد، جذابیت بیشتری ایجاد کند تا علاوه بر آن که تامین کننده منافع این صنعت باشد، برای پیمانکاران و موسسه های اعتبار دهنده نیز، جذابیت لازم را داشته باشد.
به گزارش گروه سياسي«خبرگزاري دانشجو»، مدير امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران همزمان با گرامیداشت هفته دولت در گفت و گو با خبرنگار شانا، در باره آخرین فعالیت های امور حقوقی این شرکت در یک سال گذشته اظهار کرد: در این مدیریت فعالیت های چشمگیری انجام شده و به منظور بازنگری در قراردادهای نفتی کمیته ای تشکیل شده است تا امکان اصلاح قراردادهای بیع متقابل را مطابق با شرایط روز فراهم کند.
پیام بطحایی با بیان این که سیستم شرکت ملی نفت به سیستمی فعال تبدیل شده است، یادآور شد: با تمهیدات به عمل آمده از جمله استفاده از بانک های داخلی در قالب صندوق های سرمایه گذاری به ویژه در حوزه انرژی و اصلاح قراردادها، پیش بینی می شود افزایش انگیزه برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای مشارکت در طرح های صنعت نفت افزایش یابد.
به گفته بطحایی، برگزاری جلسه های متعدد با واحدها و شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران، همچنین بانک های داخلی از جمله بانک ملت برای نهایی کردن قراردادهای فاینانس و حل و فصل مسائل فی مابین، برگزاری نشست های متعدد در زمینه بهسازی قراردادهای بیع متقابل برای تامین منافع ملی، حضور فعالانه در کمیته های مشترک مدیریت پروژه های اکتشافی، کمیته تخصصی سرمایه گذاری، هیئت ترک تشریفات مناقصه از فعالیت های انجام شده در این حوزه است.
وی پیشبرد مذاکرات و تهیه متن موافقتنامه اصولی کمیته میدان های مشترک مرزی با عراق (قرارداد منابع مشترک) که در ششمین جلسه کمیته مشترک با طرف عراقی به بحث گذاشته شد و به امضای دوطرف رسید، همچنین در پرونده های مهم ملی پاسخگویی به مراجع ذیربط، از جمله شورای عالی امنیت ملی، دادسرای ویژه جرائم اقتصادی و تهیه پیشنویس لایحه برای ارائه به داوری را از دیگر فعالیت های این حوزه خواند.
بطحایی افزود: یکی دیگر از اقدام های مهمی که در این یک سال صورت گرفته، رسیدگی و نظارت بر پرونده های مختلف دعاوی در سطح بین الملل و سطح ملی بوده است.
وی در ادامه از حضور فعال نمایندگان امور حقوقی در هیئت های مذاکره کننده با کشورهای همسایه و کشورهای حوزه خلیج فارس در زمینه تحدید حدود فلات قاره و مسائل مربوط به میدان های مشترک سخن گفت و افزود: از جمله این کشورها امارات متحده عربی، عمان ، قطر، کویت و عراق هستند.
عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران از دیگر اقدام های امور حقوقی را اعلام نظر درباره همه یادداشت های تفاهم وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران با سایر کشورها و شرکت های خارجی، رسیدگی به مشکلات مربوط به قراردادهای نهایی نشده مربوط به احداث مجتمع های ال ان جی مانند پارس ال ان جی، ایران ال ان جی و پرشین ال ان جی، قراردادهای توسعه مختلف، همچنین مذاکره با موسسه9 های مالی و بانک های بین المللی برای امور فاینانس پروژه ها و طرح های مختلف نفت و گاز، بررسی سوآپ گاز، بررسی مسائل مربوط به خطوط لوله انتقال گاز از نکا به جاسک و غیره خواند.
بطحایی فعالیت های بخش حقوقی و قراردادهای داخلی در یک سال گذشته را مطلوب خواند و گفت: در بخش داخلی، فعالیت های گسترده و بی نظیری با همکاری و همراهی کارمندان و کارشناسان مشغول در این حوزه انجام شده است.
وی تصریح کرد: اظهارنظرهای حقوقی و صریح درباره همه مسائل حقوقی صنعت نفت، راهبری فعالیت های مربوط به تهیه و تدوین لوایح و طرح های قانونی مرتبط با حوزه صنعت نفت پیشنهادی مراجع ذیصلاح با لحاظ مصالح و اقتضائات صنعت نفت ازجمله اساسنامه شرکت ملی نفت ایران، قانون نفت، قانون اصلاح لایحه قانونی تاسیس وزارت نفت را می توان از اقدام های انجام شده خواند.
مدیر امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران افزود: تهیه و تنظیم پیش نویس آیین نامه معاملات شرکت ملی نفت ایران برای طی مراحل تصویبی، راهبری و نظارت بر تدوین بخش نامه ها و دستورعمل های داخلی صنعت نفت به منظور انطباق عملکرد واحدهای مختلف با قوانین و مقررات جاری و ضرورت مشاوره و ارائه آموزش های لازم و پاسخگویی به مراجع نظارتی در زمینه عملکرد واحدهای مجموعه صنعت نفت، از دیگر فعالیت های معاونت حقوقی بوده است.