مركز اسناد انقلاب اسلامي كتابهاي «خاطرات مرحوم سيدرضا زوارهاي» و «تحليلي بر مواضع هاشمي رفسنجاني در انتخابات دهم رياست جمهوري» را روانه بازار نشر كرد.
به گزارش گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، كتاب خاطرات مرحوم سيدرضا زوارهاي به تدوين لاله فرزين فر از آثار منتشره مركز اسناد انقلاب اسلامي است.
زواره اي يكي از افراد مبارز و فعال سياسي بود كه تلاشهاي وي براي پيروزي انقلاب اسلامي سند افتخاري براي آن مرحوم شد.
وي پس از تحصيلات دانشگاهي پا به عرصه مبارزه با حكومت ستمشاهي پهلوي نهاد. او در اين راه رنج چندين بار بازداشت، زندان و شكنجه را برخود هموار كرد.
زوارهاي حقوقداني مسلمان، متعبد و مذهبي بود كه كار قضايي خود را از وكالت دادگستري آغاز كرد و با پذيرفتن وكالت خيل قابل توجهي از مبارزان مسلمان ضمن عمل به تكليف ديني و عرق ملي خويش نقش اساسي در كاهش و تخفيف مجازات آنان داشت.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي مرحوم زوارهاي در مناصب مهمي مشغول خدمت به انقلاب اسلامي شد كه در آن موقعيت انقلابي در تحولات كشور تاثير داشت.
وي در سمت دادستاني انقلاب نقش فعالي در روند محاكمهي سران، عمال و شكنجهگران حكومت طاغوت ايفا كرد.
وي دو دوره نامزد تصدي مسووليت رياست جمهوري اسلامي ايران شد و در سنگر نمايندگي مجلس نيز خدمت كرد.
مرحوم زوارهاي در شوراي نگهبان همراه با ساير اعضاي شورا بهعنوان عضو حقوقدان در انطباق مصوبات مجلس شوراي اسلامي با شرع انور و قانون اساسي وظيفهي طاقتفرسا و شايان توجهي را بهعهده گرفت.
اين اثر در 248 صفحه، در شمارگان 2 هزار نسخه و به قيمت 47 هزار ريال روانه بازار نشر شده است.
تحليلي بر مواضع هاشمي رفسنجاني درانتخابات دهم رياست جمهوري اثر روحالامين سعيدي كتابي ديگر از مركز اسناد انقلاب اسلامي است.
به اذعان بيشتر صاحبنظران داخلي و خارجي هاشمي رفسنجاني بدون ترديد يكي از ذينفوذترين كنشگران حاضر در عرصه سياست ايران است كه چه پيش از پيروزي انقلاب در دوران مبارزه و چه پس از شكلگيري انقلاب، نقش بسيار پررنگي را در بنانهادن و تحكيم شالودههاي نظام جمهوري اسلامي و رقمزدن معادلات مهم سياسي ايفا كرده است.
هوشمندي، كياست، عقلمداري، خبرگي سياسي، خط مشي عملگرا (پراگماتيك) و خصايصي از اين دست، هاشمي را به شخصيتي پيچيده و ذوابعاد بدل ساخته كه رفتارشناسي او و پيشبيني كنشها و واكنشهاي احتمالياش كار آساني نيست و به همين دليل همواره تحليلهاي گوناگون و گاه متعارضي راجع به مواضع سياستمدار كهنهكار انقلاب در ميان اقشار مختلف جامعه وجود داشته است و برخي ناخواسته در مدح يا ذم او به ورطهي افراط افتادهاند.
نويسنده در نوشتار پيش رو ميكوشد تا ضمن اتخاذ رويكردي علمي و پرهيز از پيشداوريهاي احساسي و متعصبانه، به واكاوي رفتار سياسي هاشمي خاصه در جريان فتنه پس از انتخابات سال 88 پرداخته و با شاخص قرار دادن رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب به عنوان فصلالخطاب نظام اسلامي، در نهايت تصوير روشني را از نحوهي عملكرد وي و منطق تصميمگيريهاي سياسياش ارائه دهد.
نويسنده همچنين حداكثر تلاش را به كار بسته تا در هنگام تحليل دادهها پا از دايرهي عدل و انصاف بيرون نگذارد و ادعاهاي خود را به مدارك متقن مستند سازد.
اين اثر در 220 صفحه به قيمت 30,000 ريال و به شمارگان 2500 نسخه به بازار نشر عرضه شده است.