
تغييرات شكلي در نظام آموزشي تحول محسوب نميشود
حجت الاسلام سليمي در گفتوگو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به ضرورت ایجاد تحول در نظام آموزشی، با بيان اينكه نظام آموزشی ما یک نظام عاریتی از کشورهای اروپایی، مخصوصا فرانسه است، اظهار داشت: این نظام طبق نیازهای بومی، ظرفیت های داخلی و اهداف ملی ما تعریف نشده، بنابراین در اصل تحول هیچ بحثی وجود ندارد.
عضو فراكسيون اصولگرايان با اشاره به اهميت عرصه هاي مختلف، بويژه نيروي انساني در مراكز آموزشي افزود: اين منابع انسانی کارآمد می توانند نسل آینده را تربیت کنند؛ اين در حالي است كه به محض صحبت از تحول بلافاصله به سمت تغییر ساختارها می رویم، در صورتی اگر تغییر ساختارها متناسب با نیروی انسانی تعریف شود، قطعا می تواند نقش آفرینی جدی داشته باشد.
وي اضافه كرد: عرصه دوم این است که خود ساختارها تغییر پیدا کند؛ زیرا بسیاری از ساختارها و قالب هایی که اکنون در نظام آموزشی ما مورد استفاده قرار می گیرد با اهداف ملیمان غیر همسوست.
سليمي با بيان اينكه متون آموزشی باید متناسب با الزامات بومی کشور تغییر پیدا کند، بيان داشت: عرصه سوم که باید تحول در آن صورت بگیرد، متون آموزشی ماست؛ زیرا بخشی از متون آموزشی ما عاریتی است و بخشی بروز رسانی نشده؛ همچنين برخی از روش ها و شیوه های آموزشی آن باید تغییر کند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس با بيان اينكه عرصه چهارم که باید متحول شود تحول در تعریف اهداف است، گفت: در حال حاضر دورنمایی از بحث تعلیم و تربیت تعریف شده، اما این اهداف آن قدر کلی است كه زمان بندی خاصی ندارد؛ به همین خاطر به یک بازتعریف در اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت نیاز دارد.
وي افزود: دورنماي تعریف شده از سرچشمه زلال معارف الهی دقیق است، ولی اهداف کوتاه مدت و ميان مدت به یک بازتعریف نیاز دارد.
سليمي با اشاره به ضرورت جا به جایي در بحث کاربردی کردن نظام آموزشی خاطرنشان كرد: نظام آموزشی فعلي ما یک نظام آموزشی کاربردی نیست.
عضو مجمع نمايندگان روحاني مجلس گفت: ما در خلا فکر نكرده و برای یک شرایط غیرملموس در خارج برنامه ریزی نمی کنیم؛ چون می خواهیم دانش آموزان خود را تربیت کنیم و با توجه به نیازهای کشور و اینکه انقلاب ما یک انقلاب اسلامی است، نیروی انسانی کارآمد می خواهیم؛ به اين ترتيب نسل آینده هم که می خواهد این کشتی را به ساحل مقصود هدایت کند، باید به صورت کاربردی آموزش ببيند.
وي با اشاره به اينكه ما نیازمند یک تحول جامع هستیم، گفت: البته تغییرات شکلی را نباید به عنوان تحول نامید.
سليمي تصريح كرد: متاسفانه گاهي تغییر در شکل صوری را تحول می نامیم؛ در صورتی که تحول یعنی دگرگونی در محتوا و تغییر ملموس در روش های انتخابی که این نیاز به استفاده از نظرات مختلف در این راستا دارد؛ البته در یکی دو سال اخیر فقط بحث تحول مطرح بوده، ولی هنوز کار اساسی و بنیادین آغاز نشده است.