پايان همايش بيروت عليه بمب‌ خوشه‌اي
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۶۵۳۳

پايان همايش بيروت عليه بمب‌ خوشه‌اي

شرکت‌کنندگان در همايش بيروت درباره مهمات خوشه‌اي، استفاده از بمب‌هاي خوشه‌اي در سراسر جهان و بمباران لبنان توسط اسرائيل را محکوم کرده‌اند.
به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از شبکه پرس تي‌وي، در اين همايش چهار روزه، هيات‌هايي از 130 کشور براي شرکت در دومين همايش بين المللي کنوانسيون مهمات خوشه‌اي در پايتخت لبنان گرد هم آمده‌اند.

شرکت‌کنندگان در اين همايش درباره مهم‌ترين بندهاي اين پيمان که استفاده، توليد، ذخيره‌سازي و انتقال مهمات خوشه‌اي را غير قانوني اعلام مي‌کنند با يکديگر گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

لبنان يکي از کشورهاي قرباني اين جنگ‌افزارها محسوب مي‌شود که ارتش رژيم اسرائيل در جنگ 33 روزه در تابستان 2006 عليه آن کشور از چهار ميليون بمب خوشه‌اي استفاده کرد.

استفاده ارتش رژيم اسرائيل از بمب‌هاي خوشه‌اي عليه مردم لبنان عامل و محرک اصلي در تصويب اين کنوانسيون در ماه مه سال 2008 به شمار مي­آيد.

آيمن سوروس، از ائتلاف جهاني جلوگيري از خطر تسليحات و پيامد‌هاي آن، به خبرنگار پرس تي‌وي گفت: "اسرائيل در جنگ سال 2006 از مهمات خوشه‌اي زيادي در جنوب لبنان استفاده کرد که اين امر خود در سال 2008 جامعه بين المللي را براي تصويب اين پيمان تشويق و کمک بزرگي به آن کرد."

همچنين، هيات‌هاي خارجي و اعضاي سازمان‌هاي غير دولتي از مناطق آسيب‌ديده جنوب لبنان بازديد و با خانواده قربانيان بمب‌هاي خوشه‌اي اسرائيل ديدار کردند.

مي وارهام، از ديده‌بان حقوق بشر، نيز در گفت‌وگو با خبرنگار پرس تي‌وي گفت: "بسياري از هيات‌هايي که به اين‌جا آمده‌‌‌اند، ديپلمات‌هايي هستند که در گذشته به ژنو يا نيويورک مي‌رفتند و در اتاقي مي‌نشستند و يک روز کامل به برگه‌ها نگاه مي‌انداختند و درباره قطع‌نا‌مه‌ها با يکديگر گفت‌وگو مي‌کردند...اين تجربه‌ بسيار متفاوتي براي آن‌ها محسوب مي‌شود، زيرا به ديدار افرادي آمده‌اند که از مهمات خوشه‌اي آسيب ديده‌اند."

بسياري از هيات‌ها نيز با تاکيد بر اهميت اين بازديدها گفتند، چنين ديدارهايي رفتار رژيم اسرائيل را در زمان جنگ با لبنان به نمايش مي‌گذارد.

مقامات لبنان نيز ابراز خوش‌بيني کردند که ميزباني اين همايش‌ها بتواند به عنوان عاملي بازدارنده عليه استفاده رژيم اسرائيل از مهمات خوشه‌اي در آينده باشد.

همايش مهمات خوشه‌اي با صدور بيانيه ‌لبنان که در آن استفاده از چنين بمب‌هايي را در هر کجاي جهان و نيز از سوي هر گروهي قويا محکوم کرد، به کار خود پايان داد.

تا کنون رژيم اسرائيل، امريکا و روسيه از امضاي کنوانسيون مهمات خوشه‌اي خودداري کرده‌اند.

همچنين مقامات لبناني با ميزباني اين همايش در پي آن بودند توجه جامعه جهاني را به استفاده رژيم اسرائيل از بمب‌هاي خوشه‌اي عليه غيرنظاميان لبنان که جان بسياري از مردم اين کشور را به خطر انداخته است، جلب کنند.
پربازدیدترین آخرین اخبار